04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Severna Nemčija

 
  • BERLIN - SCHWERIN - HAMBURG - TRVEMÜNDE - LÜBECK
  • od 830,00 €
  • 04.10.-08.10.2017 (5 dni) / Letalo
  • Prijava do 18.08.2017
 
Datum odhoda NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
04/10/2017 830,00 € 860,00 € 895,00 €

1.dan : sreda, 04.10.2017                                40 km  
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - BERLIN
Odhod potnikov ob 04.30 uri iz Škofje Loke, vstop poznikov v Ljubljani ob 05.00 uri in vožnja na zagrebško letališče Pleso. Polet letala ob 08.40 uri, pristanek v Berlinu ob 10.05 uri. Ves dan bomo posvetili krožnemu avtobusnemu ogledovanju berlinskih znamenitosti kot so stara pruska rezidenca Charlottenburg, park Tiergarten, ustavili se bomo pri Siegessäulu, pozlačenem angelu zmage, ki je simbol Berlina. Nadaljevali bomo v imenitno diplomatsko četrt Klingelhöferstrasse in do zvonika Kaiser-Wilhelm Kirche, ki je ruševina cerkve iz časa zavezniškega bombandiranja, videli bomo tudi kultno berlinsko trgovino KaDeWe, ki je igrala vlogo politične propagande v času z zidom razdeljenega Berlina. Nadaljevali bomo s krožno vožnjo po aveniji Strasse des 17. Juni, ob kateri se nahaja spomenik padlim sovjetskim vojakom v bitki za Berlin. Sledil bo sprehod do Reichstag, ki ga je 1933 zmagoslavno zasedel Adolf Hitler, dokler ni na njegovih ruševinah 1945 zavihrala rdeča sovjetska zastava in do zgodovinskih Brandenburških vrat. Nadaljevali bomo do obeležja židovskega holokavsta in na Potsdamer Platz z najsodobnejšo arhitekturo svetovnih arhitektov ter na Checkpoint Charlie, dramatični mejni prehod sredi mesta, kjer so na razdalji nekaj metrov sovjetski in ameriški tanki spremljali začetek gradnje berlinskega zidu. Sledila bo vožnja na trg Gendarmenmarkt s koncertno palačo in z  nemško ter s francosko stolnico ter dalje po aveniji Unter den Linden, mimo državne opere, narodne biblioteke in Humboldtove univerze na Museumsinsel sredi reke Spree. Tu se nahajajo muzejske palače in katedrala Berliner Dom, malo naprej pa Alexander Platz in Fernsehturm, ki s svojimi 362 metri celo presega Eiffelov stolp. Po namestitvi v hotelu se bomo kar peš odpravili  v Nikolajevo četrt, ki je najstarejši ohranjeni del Berlina, ki je nekako ušel tako bombandiranju kakor rušenju v času komunistične ere. Nikolajeva četrt in bližnji trg Hachersee Markt, je poln trgovinic s spominki in lokalov za pijačo in prigrizek, zato si bomo tukaj vzeli čas za individualno ali organizirano večerjo.

2.dan : četrtek, 05.10.2017                             320 km
BERLIN - SCHWERIN - HAMBURG
Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi Berlina, saj se bomo zjutraj povzpeli na Fernsehturm, s katerim je vsemogočni komunistični sekretar Walter Ulbrecht 1969. leta izzival zahodni Berlin. Z razgledne ploščadi tega stolpa, bomo doživeli enkratno panoramo celotnega Berlina. Preostali čas bomo porabili za možen vstop v enega od velikih nemških muzejev, kot je Pergamon z umetniškimi zakladi starih civilizacij Perzije, Sirije, Mezopotamije, Otomana, Grčije in Rima. Po želji se bomo podali še na ladijsko vožnjo po reki Spree, ki se vije skozi središče mesta, da bomo še iz te perspektive doživeli vsestransko zanimivi Berlin, nakar bomo zapustili nemško prestolnico in se preko severno nemškega nižavja zapeljali v mesto Schwerin zardi ogleda istoimenega gradu s slikovito lego na otoku jezera Schwerisee. Grad je nastal že v 10.stoletju, višek pa je dosegel v 16.stoletju, ko je postal sedež vojvod Macklenburških, ki so ga spremenili v razkošen renesančni dvor po vzgledu francoskih gradov v dolini Loari. Po ogledu imenitnih prostorov gradu, ki ga pogosto imenujemo z vzdevkom »Neuschwanstein nemškega severa«, se bomo zapeljali v Hamburg, hotelska namestitev in večerja.

3.dan : petek, 06.10.2017                                    40 km
HAMBURG
Po zajtrku se bo začelo celodnevno ogledovanje Hamburga, starega hanzeatskega mesta, ki leži ob izlivu Elbe v 100 km globok morski lijasti zaliv. Ogledali si bomo baročno katedralo sv.Mihaela, najstarejšo ulico Deichstrasse in Krameramtsstuben, mestni Rotovž in ubožno hišo za vdove hamburških trgovcev, ter tako prišli v pristanišče Hafen, ki se sedaj spreminja v četrt najbolj moderne arhitekture, vključno s koncertna dvorano Elbphilharmonic Hall, ki so jo gradili 10 let in je z letošnjim januarjem zablestela v svojem kulturnem poslanstvu. Sloviti arhitekt Jacques Herzog jo je spremenil iz pristaniške hale v prestižno stavbo višine 110 m, ter za to arhitekturno preobrazbo porabil 800 mio evrov, da so jo meščani Hamburga že prevzeli za svoj novi simbol mesta z ljubkovalnim imenom Elbi. Vsekakor si Hamburg obeta, da bo postal vodilno glasbeno središče vse Nemčije, saj je že do sedaj slovel  kot velika kulturna prestolnica severne Nemčije, še posebej po galerijah, muzejih in po vrhunskih opernih ter baletnih predstavah. Naše najlepše doživetje stare luke Hafen, bo zanimiva ladijska vožnja po kanalih in med doki tega največjega nemškega pristanišča. Hamburg velja po eni strani za luko hladnega severa, zato tem bolj preseneča z živahnim pouličnim utripom mediteranskega tipa in z naklonjenostjo domačinov zabavi. V Hamburgu se je začel glasbeni vzpon neznanih Beatlesov, v mestu deluje preko 20 teatrov z repertoarjem od klasike do najbolj norih kabarejskih komedij in rockovskih musiclov. V tem razgibanem mestu severne Nemčije, si bomo vzeli dovolj prostega časa, da se bomo lahko tudi samostojno potepali in si nabirali vtise. Vrnitev v hotel na večerja, potem pa po želji še na nočni utrip mesta, saj ko v Hamburgu zamre dan, se gre v njihovo zabaviščno četrt Reeperbahn ali v popularen St.Pauli.

4.dan : sobota, 07.10.2017                                 230 km
HAMBURG - WILLKOMHOFF - BALTIK - TRAVEMÜNDE - LÜBECK - HAMBURG
Po zajtrku bomo zapustili Hamburg in se najprej zapeljali v Willkomm Hoft, v malo mesto trajektnega terminala, kjer doživljamo spektakel, ko dnevno izpluje do 50 velikih ladij z reke Elbe v morski estuar. Potem si bomo postavili za cilj Baltik, ki je odigral pomembno vlogo ladijskega prometa v času združenja nemških pristaniških mest. Zapeljali se bomo na Ostsee v Travemünde, ki je služil bogatim meščanom Lübecka za njihovo obmorsko letovišče in sprehajališče na prijetnem Strandu, kar je še danes. Kraj leži ob izlivu reke Trave v Baltik in je vedno služil za priveze ladij, ki so priplule iz Skandinavije. Iz tistih časov je tudi njihov svetilnik, zgrajen 1539 ter zasidrana muzejska ladja Passat. Potem se bomo odpeljali v Lübeck, ki velja za »kraljico hanzeatskih mest« in je v seznamu Unescovih znamenitosti. V stari del mesta bomo stopili skozi mogočna Holsteinska vrata dveh velikih okroglih stolpov, zgrajena iz rdeče opeke. Samo mestno jedro je prepredeno z mrežo srednjeveških pasaž, ki povezujejo ulice z dvorišči meščanskih hiš, med katerimi je tudi hiša Buddenbrookovih, ki jih je opisal  Thomas Mann v svojem slavnem romanu. V mestnem središču najbolj izstopata Rathaus in Marienkirche, ki je tretja največja cerkev v nemškem prostoru in je s svojo impozantno podobo, postala model za gradnjo cerkva po vseh ostalih baltskih mestih. Ko bomo zaključili dan ob Baltiku, se bomo vrnili v naš  hotel v Hamburgu in večerja.

5.dan : nedelja, 08.10.2017                                10 km
HAMBURG - CELOVEC – ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA
Zjutraj se bomo odpeljali na letališče ter poleteli iz Hamburga ob 08.05, pristanek na letališču Celovec ob 09.50 uri ter avtobusni prevoz v Škofjo Loko in Ljubljano.

CENA : 830 Eur                                  najmanj 35 oseb

Cena vključuje:
- avtobusni transfer  na letališče Zagreb in z letališča   Celovec
- avtobusni prevoz po programu potovanja,    stroški voznika, cestne takse, parkiranja 
- letalska vozovnica Zagreb - Belin in Hamburg - Celovec,   vključene so letališke takse in varnostne pristojbine ter   1 kos prtljage v skupnem znesku *85 Eur  
* točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa januarju '17
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu v Berlinu
- 3 x polpenzion v hotelih v Hamburgu
- hoteli kategorije 3*/4*, dvoposteljne sobe 
- slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV  

Cena ne vključuje:
- enoposteljna soba v hotelih skupaj                        125 Eur
- vstopnine                                                            cca 30 Eur   
Fernsehturm Berlin, ladijska vožnja Hamburg, metro
- fakultativna večerja v Berlinu                        cca 20,00 Eur     
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                      46 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna  od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/ odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)                  

ROK PRIJAVE do  18.08.2017 oziroma do zasedbe prostih mest. Kasnejše prijave na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav oziroma po razporedu organizatorja skupine.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisom pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL: - akontacija ob prijavi: 200 Eur
                         - ostali obroki po predračunu do odhoda Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
860 Eur / nad 30 oseb
895 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja: 
 POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2 4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si  

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 830,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.