04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Apulija in Basilicata - zagotovljeno

 
  • BISERA ITALIJANSKEGA JUGA
  • od 760,00 €
  • 26.04.-01.05.2018(6 dni) /Letalo
  • Prijava do 10.03.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
26/04/2018 760,00 € 780,00 € 795,00 € 825,00 € 855,00 €

1.dan: četrtek, 26.04.2018                             15 km
ŠKOFJA LOKA - TRST - BARI
Popoldanski odhod avtobusa iz Škofje Loke, vstopi potnikov  v Ljubljani in vožnja čez Fernetiče na letališče Trst/Ronki, direkten polet ob 21.10 s pristankom na letališču Bari, transfer v hotel in nočitev.

2.dan: petek, 27.04.2018                             200 km
BARI - CASTEL DEL MONTE - GARGANO - SAN GIOVANNI ROTONDO - MONTE SAN ANGELO
Po zajtrku se bomo odpeljali na ogled velikega kulturno zgodovinskega spomenika Apulije, do atraktivnega gradu Castel del Monte, zapisanega v seznamu Unescovih čudes. Trdnjavo je dal pozidati cesar Friderik II. kot kopijo svetišča v Jeruzalemu z namenom, da bi cesarju služil kot dvor v času velikih lovskih prireditev. Po njegovi smrti je postal eden najbolj temačnih srednjeveških zaporov in kraj, kamor so izolirali kužne bolnike. Potem bomo nadaljevali z vožnjo na slikoviti polotok Gargano, ki sega globoko v Jadransko morje in obiskali dvoje velikih romarskih poti. Svetišče Monte San Angelo ima enako ozadje nastanka, kakor francoski Le Mont Saint Michel, saj se je tudi tukaj škofu prikazoval nadangel Mihael in mu naročal, naj zgradi krščansko kapelo v votlini,  kar je škof tudi storil. Drugo svetišče je San Giovanni Rotondo, kjer je deloval sveti pater Pij iz Pietrelcine, ki je še sedaj, po svoji smrti, upanje za vse bolne in trpeče. Po obisku groba in spominske sobe svetega patra, bomo zavili tudi v novo cerkev, ki jo je s svojimi mozaiki umetniško okrasil slovenski umetnik Marko Rupnik. V mestu San Giovanni Rotondo bomo zaključili dan, hotelska namestitev in večerja.

3.dan: sobota, 28.04.2018                             220 km
MONTE SAN ANGELO - BARLETTA - TRANI - POLIGNANO A MARE - TORRE CANNE
Po zajtrku se bomo spustili z Gargana na morje v Manfredonio in nadaljevali vzdolž obale mimo nekoč obsežnih solin do Barletta, kjer bomo videli nenavadno velik bronasti kip Colloso, ki velja za največjo antično skulpturo in je posvečen bizantinskemu cesarju. Naslednji postanek bomo naredili v mestu Trani, ki je bil dolga stoletja svobodna pomorska republika in pomemben škofijski sedež z veliko  katedralo, zgrajeno prav na robu morske obale. Potem se bomo mimo Barija zapeljali v slikovito obalno mestece Polignano a Mare, rojstni kraj Domenica Modugna, velikega zvezdnika sanremskih festivalov in pevca »canzone italiana«. Lahko se bomo fotografirali ob pevčevem spomeniku in skupaj zapeli kašno njegovo, večno zeleno popevko. Sledila bo vožnja v regijo Fasano, ki predstavlja osrčje Apulije, ter dan zaključili v Torre Canne, kjer se bomo za tri dni namestili in hotelu na plaži Jadranskega morja, večerja.

4.dan: nedelja, 29.04.2018                          270 km
TORRE DEL CANNE - OTRANTO - LECCE - TORRE CANNE
Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet na jug Apulije, saj nas bo pot vodila v Otranto, ki se je razvil kot  pristaniško mesto na prelivu Jadranskega in Jonskega morja oziroma na točki, kjer se najbolj približata Apeninski in Balkanski polotok. Otranto je predvsem prijetno mesto za potep, največja zanimivosti poleg katedrale in drugih cerkva, pa je predvsem Castello Aragonesse, mogočna grajska utrdba peterokotnega tlorisa, obdana z vodnim jarkom. Velik zgodovinski dogodek tega mesta je bila bitka pri Otrantu v 15.stoletju, ki je bila zelo krvav spopad med papeževimi križarji in otomanskimi Turki. Potem se bomo posvetili mestu Lecce, ki ga pogosto imenujejo »baročne Firence« italijanskega juga, saj je mesto resnično izjemno v bahavosti visokega baroka, kot ga ne vidimo drugje. Posebno barvno noto daje mestu lehnjak iz domačih kamnolomov, s katerim so pozidali vse cerkve, palače in okrasne fontane ter drobne kamnoseške mojstrovine vrhunskih detajlov. Vrnitev v hotel v Torre Canne, večerja, nočitev.

5.dan: ponedeljek, 30.04.2018                    225 km
TORRE CANNE - MATERA - ALBEROBELLO - OSTUNI - TORRE CANNE
Po zajtrku bo glavni cilj ogledov tega dne izjemna Matera, ki že leži v sosednji pokrajini Basilicata. Podali se bomo po starodavni »via dei sassi« in kmalu odkrili, zakaj je Unesco uvrstil Matero v seznam izjemne kulturne dediščine. V starem delu mesta bomo spoznali presenetljive podzemne rove in bivališča v naravnih votlinah ali v izklesanih jamah »sassi«, ki so bile naseljene še do sredine prejšnjega stoletja. Vstopili bomo v eno izmed »casa grotta« ter tudi v podzemno cerkev in odkrivali zgodbo o ljudeh, ki so skozi stoletja  gradili to izjemno urbano celoto, ki je postala tudi avtentična filmska scena v Gibsonovem filmu Kristusov pasijon. Nato se bomo vrnili v osrčje Apulije, kjer se bomo srečali s »trulliji«, z ljudskim izročilom gradnje kamnitih in belih apulijskih hiš, ki so dejansko dediščina starodavnih grških kolonij. Ustavili se bomo v Alberobellu, ki je najlepši primer tradicionalne gradnje »trullijev«, okroglih belih hišk s stožčastimi strehami. Pokukali bomo tudi v notranjost kakšne od teh edinstvenih hišk, sicer pa nas bo očarala okoliška pokrajina neskončnih oljčnih nasadov in vinogradov, ki dajejo odlična lokalna vina. Pozno popoldne se bomo zapeljali v Ostuni in se posvetili belemu mestu«, ki velja za enega najlepših in tudi najbolj prijetnih mest Apulije. V svoji akropolski legi na treh vzpetinah, sredi večno zelenih oljčnih nasadov, deluje s snežno belimi hišami in z barvito kupolo cerkve sv. Marije Magdalene, resnično izjemno. Po končanih ogledih, se bomo vrnili v naš hotel, večerja in nočitev.

6.dan: torek, 01.05.2018                             100 km
TORRE CANNE - CISTERNINO - LOCOROTONDO - BARI - TRST - ŠOFJA LOKA
Po bolj poznem zajtrku na praznični 1.maj, se bomo odpeljali na manjši izlet v notranjost do slikovitega mesteca CIsternino, ki ležijo na 400 m visoki vzpetini in nudi krasen razgled po dolini Itria, polni neskončnih oljčnih nasadov. Očarljivost Cisternina so prijetne mestne ulice, kamnita stopnišča in s cvetjem okrašeni balkoni, pa števili lokali »forneli pronti«, kjer ponujajo svoje pečene mesne specialitete. Zapeljali se bomo še do sosednjega kraja Locorotondo, ki izgled s svojimi belimi truliji zelo slikovito, sredi dneva pa nas bodo gostili na enem izmed »agriturismov«, kje nam bodo pripravili tipično apulijsko kosilo njihove domače kuhinje ob kozarčku lokalnega vina, pa še kakšno »grappo« bomo dobili povrhu. Po kosilu se bomo odpeljali v Bari, v glavno mesto Apulije, ki so ga ustanovili že Iliri in mu kasneje gospodarili stari Grki, Bizantinci, Normani in nazadnje Španci. Stari Bari je prijetno mediteransko mesto z obzidjem, gradom in stolnico, največja zanimivost pa je vendarle bazilika sv. Nikolaja, po vsem svetu znanega dobrotljivega Miklavža, ki je tukaj pokopan. Miklavž je bil škof v Miri v Mali Aziji, znan po dobroti do otrok. Mornarji iz Barija so davnega leta 1087 vdrli v grobnico v Miri in Miklavževe posmrtne ostanke pripeljali v domačo baziliko. Po zaključenem ogledu Barija, se bomo odpeljali na letališče ter ob 19.25 uri poleteli proti Trstu, kjer bomo pristali ob 20.45 uri. Sledil bo le še prevoz  v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

Opomba: redosled ogledov se lahko spremeni po dnevih in urah glede dobljenih ur rezervacij nekaterih vstopov in glede morebitnega spremenjenega spomladanskega voznega reda.

CENA: 760 Eur                                                           najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalska vozovnica Trst - Bari – Trst, vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku *40 Eur *točen izračun letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
- avtobusni prevoz  po programu potovanja,   stroški voznika, cestne takse, parkiranja
- 1 x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
- 4 x polpenzion v hotelu 4*, dvoposteljne sobe
- 1x kosilo na kmečkem turizmu - vodenje, licenco GZS
- lokalno vodenje
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                              15 Eur
- prevoz iz Šk. Loke na letališče Trst/Ronki in nazaj
- enoposteljna soba v hotelih skupaj                                             110 Eur
- zahtevan najem slušalk v cerkvah                                            cca.7 Eur
- vstopnine skupaj                                                                   cca. 25 Eur
Trullo, Matera, Casa Grotta, Chiesa Grotta, San Giovani Rotondo, Castel del Monte, mini bus

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                           46 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 57 Eur

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 10.03.2018. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
780 Eur / nad 35 oseb
795 Eur / nad 30 oseb
825 Eur / nad 25 oseb
855 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Organizator in avtor potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2
4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo kot posebna priloga v poslovalnici, natisnjeni so v katalogu in objavljeni na naši spletni strani.

 

 
 
 

Cena: od 760,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.