04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Normandija -Bretanja- Loara - zagotovljeno

 
  • z razširjenim programom
  • od 1.130,00 €
  • 19.-25.08.2017 (7dni)/Letalo
  • Prijava do 02.06.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
19/08/2017 1.130,00 € 1.170,00 € 1.230,00 € 1.270,00 €

1.dan: sobota, 19.08.2017
BRNIK - PARIZ – GIVERNY - ROUEN - ETRETAT - LE HAVRE
Jutranji zbor potnikov na letališču Ljubljana ter polet v Pariz ob 07.55 uri. Po pristanku ob 09.45 uri, se bo pričelo naše avtobusno potovanje v NORMANDIJO, ki nas bo pokrajinsko očarala s svojimi pašniki in s sadovnjaki ter z lesenimi hiškami normandijskega stila. Najprej se bomo odpeljali v Giverny in si  ogledali cvetoči vrt Clauda Moneta, ki ga je ustvaril z namenom,  da bi mu postal slikarska »muza«  z lokvanji in irisi in z vsem pisanim cvetjem njegovega raja na zemlji. Potem bomo nadaljevali po domovini starih vikinških Normanov v mesto Rouen, ki leži objeto v meandrih reke Sene in se ponaša s katedralo Nôtre Dame, ki je Clauda Moneta tako navdihnila, da jo je naslikal kar tridestkrat v svetlobnih niansah štirih letnih časov. Rouen je zgodovinsko mesto, saj so tukaj na trgu Vieux Marche na grmadi usmrtili Jean d'Arcovo ali Devico Orleansko. Na kraju tega dogodka so kasneje postavili spomenik in spominsko cerkev, sicer pa je Rouen znan tudi kot rojstno mesto Gustava Flauberta. Med sprehodom po mestu, bomo videli še Palais de Justice, staro mestno javno uro Gros Horloge in pokopališče na samostanskem dvorišču Aitre St.Maclou. Naša naslednja postaja bo Côte d'albatre na obali Rokavskega preliva, ki ga bomo dosegli pri mestecu Etretat z atraktivnimi klifi Falaise d'Aval, ki jih je pesnik Guy de Maupassant videl kot »slone velikane«, ki so stopili v morje, da bi z rilci popili vodo oceana.
Dan bomo zaključili v velikem pristaniškem mestu Le Havre, ki leži ob ustju reke Sene. Mesto je bilo v zavezniškem bambandiranju 1944 leta skoraj povsem uničeno ter po vojni obnovljeno z arhitekturo Augusta Perreta, ki je Le Havre uvrstil na seznam Unescovih mest. Hotelska namestitev in večerja.

2.dan: nedelja, 20.08.2017
LE HAVRE - HONFLEUR - TROUVILLE - DEAUVILLE – LISIEUX – BEUVRON EN AUGE - CAEN – BAYEUX - ARROMANCHES – LE MONT SAINT MICHEL
Po zajtrku se bomo zapeljali vzdolž estuarja reke Seine in prečkali imeniten most Le Pont de Normandie ter pristali v očarljivem pristaniškem mestecu Honfleur, iz katerega je 1608. leta  odplul slavni pomorščak Samuel de Champlain, ki je odkril Kanado ter tam zasnoval francosko kolonijo Quebeck. Koncem 19.stoletja, se je Honfleur zaradi slikovitosti in romantičnega izgleda, razvil v priljubljeno letovišče ljudi iz umetniških krogov, kot so bili Renoir, Sisley, Cezanne, Pissarro in Turner, ter oba slavna domačina, impresionist Eugene Boudin in glasbenik Eric Satie. Kot posebno znamenitost mesta, bomo videli tudi katedralo svete Katarine, največjo leseno cerkev Evrope. Potem se bomo usmerili proti cvetlični obali Côte Fleurie, do mondenih letoviških mest Trouville in Deuville, kjer so se svoje dni pogosto videvali Aleksander Dumas, Gustav Flobert in Marcele Proust. Sledila bo vožnja v notranjost Normandije do romarskega mesta Lisieux, kjer bomo obiskali grob Terezije Lizejske, drobne karmeličanke v rjavi obleki, ki so jo že za časa življenja slavili kot svetnico. Naša naslednja postaja bo vas Beuvron en Auge, enoglasno razglašena za najlepšo vas Normandije z značilno arhitekturo  “la maison de bois”. Vas je poznana po domačih kmečkih produktih, zlasti po jabolčniku “cidre” ter jabolčnemu žganju “calvados” ter po tradiciji starih rokodelskih mojstrovin. Nadaljevali bomo mimo Caena, zgodovinskega sedež Viljema Osvajalca in kraljice Matilde do mesteca Bayeux, kjer si bomo ogledali z nitko vezenih 58 podob 70 metrov dolge tapiserije iz 11.stoletja, ki prikazujejo dogodke znamenite bitke normanskih osvajalcev pri Hastingsu leta 1066. Popoldne bomo obiskali Côte De Nacre, zgodovinsko obalo anglo-ameriške invazije v Normandiji, kjer se je na Day-D začela operacija izkrcavanja, imenovana Overlord. Zapeljali se bomo v mestece Arromanches, kjer je uspel prvi preboj nemškega »atlantskega zidu«. Lahko si bomo ogledali muzej vojaške opreme in najdenih osebnih predmetov, tako zavezniških, kakor nemških vojakov. Sledil bo postanek v Longues sur Mer, kjer se bomo sprehodili ob linij nemških bunkerjev, pri Colvillu bomo obiskali bele križe največjega pokopališče padlih ameriških fantov in se popeljali po Omaha beach, kjer se je odvijala najbolj krvava drama izkrcavanja, Mogoče bomo nazadnje zavili še na klif Pointe du Hoc, kjer so zavezniška letala tako silovito bombandirala nemško utrdbo Atlantskega zidu , da so celo planoto spremenili v eno samo “morje bombniških kraterjev”. Sledila bo vožnja čez polotok Cotentin v hotelsko naselje Le Mont Saint Michel,  namestitev in večerja.

3.dan : ponedeljek, 21.08.2017
LE MONT SAIT MICHEL – DINAN - DINARD – SAINT MALO
Po zajtrku bomo obiskali enega od čudes sveta, ki ga predstavlja otoček oziroma sveta gora sredi morja, na kateri so že keltski druidi opravljali verske obrede, kjer so potem Rimljani postavili mitrej in kjer so nato kristjani v skalo klesali katoliško kapelo. Gradbeni čudo je sedanji samostan, ki kipi v nebo z ošiljenim zvonikom in s pozlačenim kipom sv.Mihaela, kar so zidali benediktinci 600 let dolgo. Pod samostanom se stiska slikovito mestece in vse skupaj obdaja srednjeveško obzidje, ki ga zaliva morje, zato je ogled Le Mont Saint Michela resnično veliko doživetje. Po ogledu te svete gore, bomo zapustili Normandijo in prestopili v sosednjo deželo BRETANJO, kjer se keltski Bretonci, nekoč priseljeni s Cornwalla, še vedno zelo prizadevajo za svojo narodno in jezikovno preživetje. Najprej se bomo odpravili v očarljivi Dinan, v čudovito bretonsko mestece ohranjenega srednjeveškega jedra, ki se s svojo glavno ulico Rue du Jerzul spušča po strmem pobočju iz zgornjega v spodnji del mesta, koder se bomo sprehodili tudi mi med samimi starimi hišami iz 15.stoletja. Spodnji del mesta leži ob reki Rance, ta pa se spreminja v globok estuar, po katerem morska voda ob plimi pritiska v notranjost in se ob oseki umika nazaj v morje ter povsem izprazni strugo,  zato bomo včasih videli prizore plavajočih čolnov ob plimi in »sedeče« čolne na dnu praznega estuarja ob močni oseki.  Sledila bo vožnja na obalo Côte D'emeraude s priljubljenim letoviščem Dinard, ki ga bomo odkrili kot izrazito dopustniško mesto za kopanje in  sončenje na peščeni plaži. Popoldne bomo namenil ogledom mesta Saint Malo, ki je stoletja dolgo uživalo status samostojne pomorke republike in je preko oceana pošiljalo v svet številne hrabre osvajalce, med njimi tudi Jacques Cartierja, ki je raziskal kanadski zaliv Svetega Lovrenca ter Ognjeno zemljo južne Amerike, mesto pa se lahko pohvali tudi z rojstno hišo pesnika Francoisa Chateaubrianda. Napravili bomo krog po mestnem obzidju, si ogledali nekaj zanimivosti in se nato še malo samostojno potepali po prijetnih ulicah, nato odhod v hotel in večerja..

4.dan : torek, 22.08.2017
SAINT MALO - CAP FREHEL - PERROS GUIREC - GRANIT ROSE - PLUMENACH – MORLAIX  - BREST
Po zajtrku bomo začeli raziskovati naravne lepote severne bretonske obale ob Canalu la Manche , saj se bomo zapeljali na polotok Cap Fréhel ter se sprehodili po granitnih pečinah do svetilnika, od koder bomo lahko v soseščini uzrli najstarejšo bretonsko obmorsko trdnjavo Fort la Latte. Naslednji postanek bomo naredili na obali Sables-d’Or, kjer so v družbi zelenih borovcev nanizane številne peščene plaže in vrsta prijetnih počitniških krajev. Potem bomo spoznali v cvetje obdano mestece Perros-Guirec, kjer se začenja Côte de Granit Rose, obala nenavadnih in lepih granitnih formacij. Med temi kamni se bomo sprehodili do velikega svetilnika in si potem naredili osrednji dnevni počitek v kraju Ploumanach, potem pa nadaljevali skozi slikoviti Trégastel Plage in dalje do mesta Morlaix z zanimivo lego ob estuarju in pod ogromnim viaduktom, ki je največja znamenitost mesta. Sledila bo vožnja v Brest, v zgodovinsko vojno luko Francije na skrajnem koncu Bretanje, ki jo je v 17.stoletju ustvaril Colbert, minister mornarice v vladi kardinala Richelieuja. Od takrat dalje se je v zalivu Brest vedno trlo vojnega ladjevja in tu se je septembra 1944 odigrala dramatična bitka za Atlantik, v kateri se je spopadlo 1070 anglo-ameriških in nemških podmornic. Vsa ta vojna preteklost je lepo »spravljena« v odličnem pomorskem muzeju, ki je poleg akvarija Océanopolis glavna atrakcija mesta. Hotelska namestitev in večerja.

5.dan: sreda, 23.08.2017
BREST - POINTE DE SAINT MATHIEU – LE CONGUEST – PLOUGOVELIN - LOCRONAN - CONCERNEAU – CARNAC - VANNES - NANTES
Po zajtrku nas bo naša pot vodila iz Bresta še malo naprej po departmaju Finistèr na rt Pointe de St.Mathieu, na spektakularno in najbolj zahodno točko Bretanje, kjer dva velika svetilnika že stoletja varno usmerjata pomorščake in kjer stojijo ostanki samostana Svetega Mateja na koncu sveta. Naredili bomo panoramsko vožnjo do malega pristanišča Le Conguest, ki je izhodišče izletov med stotere otoške arhipelaga D'Armorique in do očarljivega mesteca Plougovelin s kopališko plažo Trez-Hir in s številnimi drugimi zalivčki turkiznega morja. Nato se bomo zapeljali proti južni bretonski obali in se vmes ustavili v  očarljivem kamnitem mestu Locronan, polno malih trgovin s spominki in lokalnimi produkti, potem pa bomo skočili še v malo pomorsko trdnjavo Concerneau, kjer med drugim še vedno delajo po starih receptih čokolado, bonbone in zapeljive piškote. Nadaljevali bomo do letoviškega Carnaca ob zalivu Morbihan, ustavili pa se bomo tudi na poljih megalitskih menhirjev in dolmenov pri Ménacu in Kermario. Sledila bo vožnja proti mestu Vannes, ki je bil celo sedež kraljice Ane de Bretagne v kratkem obdobju svetle bretonske samostojnosti, zadnji cilj pa nam bo mesto Nantes, veliko in pomembno francosko pristaniško mesto ob Loari, znano tudi kot rojstno mesto Voltaira in Julesa Verna. Namestitev v hotelu in večerja ter po želji še večerni potep po starem mestnem središču, okrog mogočnega gradu vojvod Bretonskih

6.dan: četrtek, 24.08.2017
NANTES - VAL DE LOIRE – VILLANDRY - CHENONCEAU -  AMBOISE – CHAMBORD – ORLEANS
Po zajtrku bomo odpotovali v široko dolino Loare, ki slovi po vinorodni regiji in po številnih razkošnih gradovih, ki so preživeli rušenja in ropanja v času francoske buržoazne revolucije. Prvi postanek bomo naredili na gradu Villandry, kjer nas bodo predvsem zanimali izjemni vrtovi klasične elegance renesančnega vrta, ki ga odlikuje natančna geometrijska razporeditev vodnega, drevesnega in cvetličnega parka  ter »kuhinjskega« parka zelenjave in začimb. Nadaljevali bomo mimo Toursa, kjer je pokopan sv.Martin, priljubljen svetnik vseh vinskih dežel in »oče veselih Martinovanj«, ter tako ob reki Loari prispeli v prijetno mestece Amboise, ki leži pod renesančnim gradom številnih francoskih vladarjev, od Franca I. do Napoleona Bonaparteja. Svoje dni je bil ugleden gost tega dvora tudi Leonardo da Vinci, ki je tukaj dokončal svojo slavno sliko Mone Lise in je na tem gradu tudi umrl, zato so ga pokopali v tamkajšnji grajski kapeli St.Huberta, ki jo bomo lahko obiskali.
Sledila bo vožnja v Chenonceau,  kjer bomo vstopili v grad, ki se elegantno vije čez reko Cher in je znan kot dvorec petih dvornih dam, med njimi tudi lepe Diane de Poitieres in temperamentne Catherine de Medici, ki sta imeli zaradi lastništva gradu med seboj pravo vojno. Nazadnje bo sledil še ogled sijajne zunanjosti gradu Chambord, ki je prav gotovo grad nad gradovi, saj je bil zgrajen po načrtih Leonarda da Vincija, ter je največji med vsemi gradovi v dolini Loare. Sledila bo le še vožnja v mesto Orleans, krajši ogled mestnega središča s spomenikom Devici Orleanski, hotelska namestitev in večerja.

7.dan : petek, 25.08.2017
ORLEANS - CHARTRES - VERSAILLES - PARIS CDG - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo zapeljali v Chartres, ki slovi po katedrali Nôtre Dame, eni najlepših med vsemi katedralami sveta, saj se je v celosti ohranila kot spomenik klasične gotske arhitekture. Zgrajena je bila v rekordnem času 200 let in posvečena v prisotnosti kralja Ludvika IX. Katedrala slovi po barvitih rozetah in vitražih,  ki zavzemajo  2.500 m²  površin in prikazujejo preko 10.000 prizorov krščanske mitologije.Ta okna so največ, kar je človek ustvaril v tej zvrsti umetnosti, zato ni čudno, da katedrala v Chartresu spada med največje kulturne znamenitosti Unescovega seznama. Nadaljevali bomo v Versailles, kjer si bomo za zaključek potovanja ogledali kraljeve prostore vključno z elegantno dvorano ogledal, kjer sta nazadnje plesala kralj Ludvik VXI. in kraljica Marija Antoneta, dokler nista izgubila glave. Dodali bomo še prijeten sprehod po versajskem vrtu s fontano, okrasnimi kipi in cvetlišnimi gredami, nakar se bomo odpeljali na pariško letališče CDG in ob 19.50 poleteli proti letališču Ljubljana s pristankom ob 21.30 uri. 

CENA:  1.130 Eur                                    najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana - Pariz - Ljubljana
- letališka taksa  / 145  Eur : točen znesek vseh letaliških taks bo  znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan  priprave  programa
- avtobusni prevoz po programu 7 dnevnega potovanja, vsi avtocestni stroški in parkiranja ter stroški 1 voznika
- 6 x polpenzion, hoteli 3*/4*, dvoposteljne sobe
- vodenje Urška Ernecl, licenca  GZS
- nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijska storitev agencije in DDV

Cena ne vključuje:            
- enoposteljna soba za 6 nočitve                                   175 Eur                    
- vstopnine za naslednje predvidene vstope            cca  90 Eur
 Giverny, Bayeux, Le Mont Saint Michel, Villandry, Amboise, Chenonceau, Versailles,degustacija normandijskih sirov                                                
-city taksa                                                                  cca 12 Eur       

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                              69 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpovedni riziko +  zavarovanje z asistenco v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa  02.06.2017.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.


PORAČUN v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, se napravi pri plačilu zadnjega obroka glede na dejansko število udeležencev po naslednji razpredelnici cene:
1.170 Eur / nad 35 oseb
1.230 Eur / nad 30 oseb
1.270 Eur / nad 25 oseb
Potniku oziroma skupini izstavimo ob prijavi predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden pri najvišji udeležbi. Potnik oziroma skupina nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in izvajalec potovanja
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2 , 4221 ŠKOFJA LOKA
tel  04 / 50 62 500
e-p : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.


 

 
 
 

Cena: od 1.130,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.