04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Albanija - zagotovljeno

 
  • od 670,00 €
  • 27.09.-02.10.2017 (6 dni)/Letalo
  • Prijava do 20.08.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
27/09/2017 670,00 € 680,00 € 705,00 € 735,00 € 765,00 €

1.dan: sreda, 27.09.2017                                               60 km
LJUBLJANA - PODGORICA - SKADER
Zbor potnikov na letališču Ljubljana najkasneje eno uro pred poletom, polet z Brnika ob 12.25 uri in pristanek na črnogorskem letališču Podgorica ob 13.30 uri. Nadaljevanje potovanja z avtobusom na mejni prehod Hani Hotit ter dalje ob Skaderskem jezeru v SKADER / SHKODER, največje mesto na severu Albanije, ki je velika dobrih 28.000 km² in šteje nekaj preko 3 mio prebivalcev. Tako bomo torej vstopili v ponosno ALBANIJO, v deželo potomcev starodavnih Ilirov, ki so kljub zgodnji izgubi svojega kraljestva, do današnjih dni ohranili svojo kulturo in indo-evropski jezik. Albanija se je obnovila kot država šele po balkanskih vojnah v začetku 20. stoletja. Po II.svetovni vojni je doživljala izolacijo in kruto komunistično diktaturo Enverja Hoxhe, danes pa se sooča z izzivi sodobnega sveta. Po prihodu v Skader, si bomo ogledali največjo znamenitost, ki jo predstavlja trdnjava ROZAFA z impozantno lego na skalni vzpetini nad mestom in v trojnem sotočju rek Buna, Kiri in Drim. Skaderska trdnjava je zgodovinski kraj, kjer je ilirska krajica Tevta čakala na usodni spopad z rimsko vojsko, sama gradnja trdnjave pa je povezana s tragično legendo treh bratov graditeljev. Hotelska namestitev in večerja.

2.dan: četrtek, 28.09.2017         175 km
SKADER - KRUJE - DRAČ / DURRES
Po zajtrku se bomo odpeljali v mesto KRUJE, nekdanji srednjeveški sedež albanske kraljevine, dokler ni padla pod orožjem otomanskih janičarjev. To je mesto  narodnega heroja Skenderbega in njegove zastave črnega, dvoglavega orla na rdeči podlagi ter mesto, kjer so 1912. leta razglasili ponovno rojstvo Albanije, zato si bomo tudi ogledali Skenderbegov muzej. Kruje so utrjeno gorsko mesto z eno samo ohranjeno staro mestno ulico, ki je danes turistični bazar. Po opoldanskem odmoru, se bomo zapeljali na Jadransko obalo v pristaniško mesto DRAČ / DURRES, skozi katerega se je v I. svetovni vojni umikala srbska vojska na Krf. Ogledali si bomo nekaj zanimivosti največje albanske luke vključno z rimskim amfiteatrom potem pa se bomo odpeljali v novo nastajajoči hotelski kompleks na dolgih peščenih plažah, se hotelsko namestili, večerja in nočitev.

3.dan: petek, 29.09.2017                                          148 km
DRAČ / DURESS – ARDENICE – FIER - APOLLONIA  - VLORE
Po zajtrku nas bo pot vodila dalje proti jugu in prvi ogled bomo namenili samostanu ARDENICE, ki s temelji sega v poganski čas boginje Artermis, sedanji samostan pa so zgradili Bizantinci v 13.stoletju v zahvalo velike zmage pri Beratu. Samostan je pomemben zaradi prvega zapisa molitve v albanskem jeziku, kot vzporedni tekst armenskemu, grškemu in latinskemu zapisu, sicer pa samostan čuva zaklad bogate knjižnice in fresk albanskih zografov, ki so v Ardenicah imeli šolo tovrstnega slikarstva. Drugi postanek bo namenjen APOLLONIJI, grški koloniji priseljencev iz Korinta, ki je takrat štela preko 50.00 prebivalcev. V rimski dobi se je v Apollonio zatekel Julij Cezar v času njegovih spopadov s Pompejem. Mesto je cvetelo  v bogastvu in umetnosti, dokler ga ni potres v 3.stoletju spremenil v arheološko razvalino.. Naša zadnja postaja bo VLORA, letoviško mesto obmorskih turističnih resortov, pa tudi zgodovinsko pomembno mesto Albanije, saj so ravno tukaj 1912 leta v »hiši neodvisnosti«, razglasili  samostojno državo Albanijo. Hotelska namestitev in večerja v eno od lokalnih restavracij.

4.dan: sobota, 30.09.2017                        160 km
VLORE - LLOGARA - RIVIERA - BUTRINT - SARANDA
Po zajtrku se bomo odpeljali vzdolž zadnjih kilometrov  Jadranske obale in potem zavili v gorski svet NP LLOGARA, kjer bomo na 1.100 m visokem prelazu uživala v lepih razgledih na gorato notranjost Albanije in na prostranstvo Jonskega morja. V času postanka na prelazu, bomo lahko poskusili njihov domači jogurt z orehi in medom ter se nato spustili v zaliv Porto Palermo, ki že pripada Jonskemu morju in kjer se začenja slovita albanska RIVIERA, polna zalivov turkiznega morja s kopališkimi plažami, prijetnih krajev mediteranske arhitekture, kot so Dhermi, Qeparo, Piqeras in Lukove, pri kraju Himare pa bomo videli tudi slikovit otoček, ki se v oseki kopensko poveže z obalo, na njemu pa je stara Ali Pashina  trdnjava. V času albanskega komunizma je bila tukaj baza sovjetskih podmornic, sedaj pa vse skupaj doživlja počasno turistično preobrazbo. Na koncu riviere si bomo ogledali arheološki park BUTRINT, zapisan v Unescov seznamu kulturne dediščine. Butrint je nastal kot grška kolonija na polotoku jezera, ki se preliva  v Jonsko morje in leži le nekaj kilometrov proč od grškega otoka Krf. Kasneje je Butrint postal  cvetoče mesto Rimljanov s templji, termami, teatrom in s forumom za 10.000 ljudi. Nazadnje se bomo zapeljali v SARANDO, glavno središče albanske riviere, kjer se bomo namestili v hotelu in se nato odpravili vzdolž obale na  popoldansko promenado turistično živahnega mesta. Po večerji v restavraciji vrnitev v hotel in nočitev.

5.dan: nedelja, 01.10.2017         227 km
SARANDA - SYRI I KALTER - GJIROKASTER - BERAT
Po zajtrku nas bo čakal zanimiv dan, saj se bomo odpeljali v notranjost dežele po dolini reke Bistrice, ki je edina albanska reka z izlivom v Jonsko morje. Ustavili se bomo  pri naravnem fenomenu izvira reke Bistrice, ki prihaja na dan kot kristalno čista voda jezera z imenom SYRI I KALTER ali Modro oko. Nadaljevali bomo po dolini reke Drinos in tako dosegli naslednje Unescovo mesto GJIROKASTER, ki je kamnito in vzorčno mesto balkanske arhitekture in kot takšno razglašeno za mesto muzej. Lega mesta s trdnjavo nad reko Drino in z visokogorsko kuliso v zaledju, je resnično izjemna in vsakogar navduši. Gjirokaster je znan tudi kot rojstni kraj velikega diktatatorja Enverja Hoxe, njegova rojstna hiša je sedaj etnografski muzej, trdnjava pa je bila v Enverjevih časih najstrožji politični zapor, kjer so dodali še »zid krogel« za streljanje njegovih nasprotnikov. Sedaj je trdnjava prizorišče vsakoletnega kulturnega poletnega festivala in velike revije izvirne albanske etno glasbe ter folklore. Po ogledu tega mesta, bomo nadaljevali do naslednjega mesta pod Unescovo zaščito, kar je enkratni BERAT, najstarejše albansko mesto s preteklostjo preko dva tisoč let, saj so ga zasnovala že ilirska plemena. Mesto je zacvetelo v rokodelstvu in trgovskih poslih ter ves čas ohranjalo staro urbanistično zasnovo in tradicionalno albansko arhitekturo, zato je sedaj tudi Berat zaščiteno muzejsko mesto. Ker se hiše v nabrežju dvigujejo ena nad drugo in se s svojimi okni odpirajo proti reki, se je Berata prijel vzdevek »mesto tisočerih oken«. Zapeljali se bomo na trdnjavo, vstopili v mesto skozi obzidje in po zavitih kamnitih ulica prišli do cerkve bizantinskega stila ter do razgledišča lepega panmskega pogleda na Berat in okolico. Potem se bomo s trdnjave zapeljali v center starega Berata in ulovili najlepše poglede na »okna Berata«. Sledila bo hotelska namestitev in večerja.

6.dan: ponedeljek, 02.10.4.2017         125 km
BERAT - TIRANA - LJUBLJANA
Po zajtrku bomo zapustil Berat in se odpeljali v TIRANO,  ki šteje preko pol mio prebivalcev. Med krožno vožnjo bomo spoznali glavne značilnosti albanske prestolnice, kot so trg Skenderbeg, spomenik materi Terezi, 35 metrov visok  Kulle e Sahatit, stopili bomo tudi do nekdanje rezidence Enverja Hoxhe in si ogledali muzej Bunkart, ki govori o obdobju njegove diktature. Po nekaj prostega časa v Tirani, odhod na letališče ter polet iz Tirane ob 14.50 uri, pristanek na ljubljanskem letališču na Brniku ob 16.10 uri.

CENA:  670 Eur                          najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalski prevoz  Ljubljana - Podgorica - Tirana - Ljubljana
- letališka taksa in varnostne pristojbine,  /na dan priprave aranžmaja   znašajo skupaj 120 Eur,  točen izračun taks bo znan 10 dni pred odhodom/ 
 - avtobusni prevozi, cestne takse, stroški voznika
- 5x polpenzion, hoteli 4/5*, dvoposteljne sobe
- slovenski turni vodnik z licenco GZS
- albanski turni vodnik
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                 15 Eur
- enoposteljna soba                           75 Eur
- vstopnine skupaj                             25 Eur
 trdnjava Rozafa, Kruje z etnografskim muzejem,   muzej Skenderbeg, Drač amfiteater, Apollonia,  Ardenica,   Butrint, grad Gjirokastra,  citadela Berat,  Bunkart muzej

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile       35 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/  (individualno/družinsko)
                    
ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 20.08.2017.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov in letalskih sedežev.

PRIJAVA: je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam bomo izstavili predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi:150 Eur 
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, za primer dokumentirane višje sile, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
680 Eur / 35 oseb
705 Eur / 30 oseb
735 Eur / 25 oseb
765 Eur / 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 90 dni po končanem potovanju.

Organizator in avtor potovanja: 
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Stara Loka 115
4220 Škofja Loka
tel:04/50 62 511
fax:04/50 62 515
pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 670,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.