04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Džerdap na Donavi - zagotovljeno

 
  • Kulturni zakladi Srbije ter križarjenje po Donavi
  • od 375,00 €
  • 14.09.-17.09.2017 (4 dni)/Avtobus
  • Prijava do 14.08.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
14/09/2017 375,00 € 390,00 € 405,00 € 415,00 €

1.dan : četrtek, 14.09.2017
ŠKOFJA LOKA -  SIRMIUM -  BEOGRAD                 550 km
Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstop potnikov v Ljubljani ob 06.00 uri ter nadaljevanje po avtocesti proti Srbiji. Vmes si bomo vzeli čas za postanek in ogled Sirmiuma pri Sremski Mitrovici, prvotne naselbine Ilirov in Keltov, ki je po zmagovitem prihodu Rimljanov postala sedež rimske province Panonia Inferior.  V Sirmiumu ob reki Savi, je kmalu zaživelo preko sto tisoč Rimljanov in tam so se rodili oziroma vladali številni veliki imperatorji, kot so bili Trajan, Klaudijus, Mark Avrelij in celo mogočni Konstantin. Po ogledu kulturne dediščine Sirmiuma, bomo nadaljevali v Beograd, kamor bomo prispeli sredi popoldneva, se namestili v hotelu in se nato odpravili kar peš na potep po centru živahne srbske prestolnice od Terazij, preko mondene Knez Mihajlove ulice,  do Kalemegdana v sotočju Save in Donave. Sledil bo prosti večer v Beogradu ali po želji organizirana večerja na Skadarliji, legendarni boemski ulici starega Beograda, kjer diši po srbski tradicionalni kuhinji in kjer se še čuti utrip stare balkanske čaršije ter večne melodije starogradskih pesmi. Nočitev v hotelu.

2.dan : petek, 15.09.2017
BEOGRAD - DŽERDAP - TEKIJA - KLADOVO        240 km
Po zajtrku se bomo odpeljali v donavsko pristanišče in se ob 08.00 uri vkrcali na ladjo Aquastar Danube, ter začeli s celodnevnim križarjenjem vzdolž toka reke Donave, ki na svoji 2.850 km dolgi poti, premaga soteske Wachau v Avstriji, Esztergom na madžarskem in se končno prebije, skozi srbsko »klisuro Đerdap«, proti Črnemu morju.  Med križarjenjem nam bodo na ladji postregli z zajtrkom in kosilom, med vožnjo pa bomo lahko tudi počivali na ležalnikih zgornje palube in tako občudovali lepoto donavskega toka  skozi karpatski gorski lok. Med prijetno plovbo bomo deležni zelo lepih pogledov na vrsto zanimivosti na bregovih Donave, kot so Smederevska trdnjava, izliv največje srbske reke Morave v Donavo in v najširšem delu reke Ramska trdnjava, ki jo je dal pozidati sultan Bajazit koncem 15.stoletja kot turško oporišče proti  Ogrski na drugi strani. Sledila bo plovba ob Srebrnem jezeru in mimo Velikog Gradišta, do slikovite trdnjave Golubac, ki je bila tisočletni stražar na ustju donavskega kanjona, dolgega 130 km. Tukaj bomo vstopili v NP Mali Džerdap, po nabrežnem mestu Donji Milanovac, pa se bo pričel najbolj atraktivni del plovbe skozi Veliki Kazan ali Železna vrata, pod stenami planine Miroč, ki se dvigujejo nad reko do 300 metrov, Donava pa v tem svojem najožjem delu doseže največjo globino 90 metrov. NP Džerdap obsega 60.000 ha in je zaradi svoje odmaknjenosti pravi rezervat divjih živali in reliktnega rastlinstva, ki ga drugje v Evropi ne najdemo več. Med plovbo skozi kanjon bomo videli  v skalnatem delu  romunske strani  40 metrsko podobo glave kralja Decebala ter samostan Mrakonija, na srbski strani pa znamenito Tabulo Traiana, ki jo je dal vzidati okoli leta 101, cesar Trajan, ko je skozi Džerdap klesal rimsko cesto Via Traiana, da je vojaško presenetil in premagal Dačane v Dakiji. Po 9. urah plovbe, se bomo izkrcali v Tekiji in se od tam zapeljali do HE Džerdap, zgrajene v 70.letih gospodarskega vzpona Jugoslavije, ter dalje v Kladovo, kjer bomo zaključili dan s hotelsko namestitvijo in večerjo.

3.dan : sobota, 16.09.2017
KLADOVO - LEPENSKI VIR - KAPETAN MIŠIN BREG – VELIKO GRADIŠTE -   VIMINACIJUM - SMEDEREVO - BEOGRAD                                                                  280 km
Po zajtrku se bo začelo avtobusno potovanje ob Donavi  po džerdapski magistrali. Prvi postanek bo namenjen ogledu Lepenskega vira, naselbini kamene dobe, ki je zapustila urbano dediščino trapezastih hiš in znanih skulptur človeške glave s podobo ribe, ki so jih naredili ljudje okoli 6.000 let pr.n.š. Sledila bo vožnja na Kapetan Mišin breg, kjer se nam bo odprl eden najlepših pogledov na veličastni tok Donave in kjer nam bodo pripravili malo dopoldansko srbsko pogostitev z rakijo, nato pa bomo nadaljevali z ogledom trdnjave Golubac, ki leži na ostrem grebenu nad Donavo. Gospodarji te pomembne trdnjave so se v preteklosti  pogosto menjali, tako Madžari, kakor Srbi in Turki. Sledil bo osrednji dnevni počitek v Velikem Gradištu, kjer bomo imeli slastno in obilno srbsko kosilo, nato pa si bomo popoldne ogledali Vminacijum pri Požarevcu, ki je bil eden prvih rimskih castrumov province Gornja Mezija, in nam je zapustil arheološko dediščino kovnice denarja, amfiteatra, javnih kopališč, akvadukta in nekropolo. Nazadnje  si bomo ogledali še kompleks  Smederevske trdnjave, ki so jo zgradili Srbi kot obrambo pred Turki, pa je vendarle padla 1459.leta pod težo sultanove vojske, kar je pomenilo zgodovinski konec večstoletne srbske srednjeveške države. Proti večeru se bomo vrnili v Beograd, hotelska namestitev in večerja.

4.dan : nedelja, 17.09.2017
BEOGRAD - TOPČIDER - KOŠUTNJAK -  ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku bomo naredili voden ogled Beograda, kjer si bomo poleg znanih zanimivosti v strogem centru med Terazijami in Kalemegdanom, ogledali mesto tudi  malo širše, do narodne skupščine, ki je bila kot najbolj markantna palača Beograda zgrajena že v času kraljevine Jugoslavije in do Starega ter Novega dvora obeh dinastij Obrenović in Karadžordžević. Sledila bo krožna vožnja do hrama sv.Save, ki je največja pravoslavna cerkev na Balkanu ter po bulevarju kneza Miloša z ohranjenimi ranami Natovega bombandiranja. Mimo parka s Hišo cvetja,  bomo zapeljali  tudi na Dedinje z Belim dvorom in v Topčiderski park do konaka kneza Miloša, pred katerim še vedno zeleni mogočna platana, ki jo je pred dobrimi 150 leti posadil knez Miloš osebno. Nato bomo zavili še do Hajdučke česme na Košutnjaku in se potem zapeljali čez Savski most, ter preko Novega Beograda zapustili srbsko glavno mesto ter se samo še vračali, z vmesnimi postanki za oddih, proti domu, kamor bomo prišli v večernih urah.

 LADJA AQUASTAR DANUBE
Ladja je bila narejena v letu 2014, dolžina 28 m, širina 7 m, kapaciteta 70 sedežev. Ima moderno opremljen salon z barom, 2 velika LCD monitorja. Na gornji palubi je vsakemu gostu zagotovljen 1 ležalnik.

HOTEL AQUASTAR MAKSIM 4**** je modern hotel na urejeni rečni plaži v Kladovu, ima lepo opremljene sobe, restavracijo, odprti in zaprti bazen s slano vodo, wellness center s savnami.


CENA: 375 Eur                                            najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz po programu potovanja, cestne takse, stroški voznika
- celodnevno križarjenje z ladjo Aquastar
- 1x zajtrk in kosilo na ladji Aquastar
- 1x prigrizek, degustacija rakije v etno vasi Mišin breg
- 1x kosilo v Velikem Gradištu
- 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* Beograd
- 1x polpenzion v hotelu 4* Beograd
- 1x polpenzion v hotelu 4* Kladovo
- slovensko  vodenje, vodnik z licenco GZS
- lokalno vodenje / srbski jezik
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                                 15 Eur
- enoposteljna soba skupaj                                                                                60 Eur
- 4x vstopnine : Sirmium, Lepenski vir, Viminacijum, Smederevo                cca 8 Eur
- srbska večerja na Skadarliji                                                                       cca 16 Eu                  
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                                               20 Eur*
 *premija zavarovanja rizikaodpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavar. zasistenco v tujini (individualno / družinsko)

POPUST ZA OTROKA:
starost   5-10 let / 3.dodatno ležišče v sobi : popust    100 Eur
starost 10-12 let / 3.dodatno ležišče v sobi : popust      65 Eur

ROK PRIJAVE:  do zasedenosti prostih mest oziroma do 14.08.2017.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in ladje.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 100 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
390 Eur / nad 35 oseb
405 Eur / nad 30 oseb
415 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

 
 
 

Cena: od 375,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.