04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Djerdap na Donavi

 
  • Kulturni zakladi Srbije ter križarjenje po Donavi
  • od 395,00 €
  • 06.09.-09.09.2018 (4 dni)/Avtobus
  • Prijava do 03.08.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
06/09/2018 395,00 € 415,00 € 435,00 € 445,00 €

1.dan : četrtek, 06.09.2018                                     550 km
ŠKOFJA LOKA -  LJUBLJANA -  BEOGRAD          
Odhod skupine iz Škofje Loke ob 05.30 uri, vstop potnikov v Ljubljani ob 06.00 uri ter nadaljevanje preko Hrvaške proti Srbiji z vmesnimi postanki za oddih ob avtocesti. Po prihodu v Beograd, se bomo hotelsko namestili in se nato odpravili kar peš na potep po centru živahne srbske prestolnice od Terazij, preko mondene Knez Mihajlove ulice do utrjenega Kalemegdana nad sotočjem naše Save z Donavo.  Sledil bo prosti večer v Beogradu ali po želji organizirana večerja na Skadarliji, legendarni boemski ulici starega Beograda, kjer diši po srbski tradicionalni kuhinji in kjer se čuti utrip stare balkanske čaršije z melodijami zimzelenih starogradskih pesmi. Nočitev v hotelu.

2.dan : petek, 07.09.2018                                       240 km
BEOGRAD - DJERDAP - TEKIJA - KLADOVO       
Po zajtrku se bomo odpeljali v donavsko pristanišče in se ob 08.00 uri vkrcali na ladjo Aquastar Danube, ter začeli s celodnevnim križarjenjem vzdolž toka reke Donave, ki na svoji 2.850 km dolgi poti, premaga soteske Wachau v Avstriji, Esztergom na madžarskem in se končno prebije, skozi srbsko »klisuro Đerdap«, proti Črnemu morju.  Med križarjenjem nam bodo na ladji postregli s kosilom, med vožnjo pa bomo lahko tudi počivali na ležalnikih zgornje palube in tako občudovali lepoto donavskega toka skozi karpatski gorski lok. Med prijetno plovbo bomo deležni lepih pogledov na vrsto zanimivosti na bregovih Donave, kot so Smederevska trdnjava, izliv največje srbske reke Morave v Donavo in v najširšem delu reke Ramska trdnjava, ki jo je dal pozidati sultan Bajazit koncem 15.stoletja kot turško oporišče proti  Ogrski na drugi strani. Sledila bo plovba ob Srebrnem jezeru  mimo Velikog Gradišta ter dalje do slikovite trdnjave Golubac, ki je bila tisočletni stražar na ustju kanjona, dolgega 130 km. Tukaj bomo vstopili v NP Mali Djerdap, po Donjem Milanovcu pa se bo pričel najbolj atraktivni del plovbe skozi Veliki Kazan ali Železna vrata.  Pluli bomo pod stenami planine Miroč, ki se nad reko dvigujejo 300 metrov, sama Donava pa v tem najožjem  delu doseže največjo globino 90 metrov. NP Djerdap obsega 60.000 ha in je zaradi svoje odmaknjenosti pravi rezervat divjih živali in reliktnega rastlinstva, ki ga drugje v Evropi ne najdemo več. Med plovbo skozi kanjon bomo videli  v skalnatem delu  romunske strani  40 metrsko podobo glave kralja Decebala ter samostan Mrakonija, na srbski strani pa znamenito Tabulo Traiana, ki jo je dal vzidati cesar Trajan okoli leta 101, ko je skozi Djerdap klesal rimsko cesto Via Traiana, da je vojaško presenetil in premagal Dačane v Dakiji. Po 9. urah plovbe, se bomo izkrcali v Tekiji in se od tam zapeljali do HE Djerdap, zgrajene v 70.letih velikega gospodarskega vzpona Jugoslavije, ter dalje v Kladovo, kjer bomo zaključili dan s hotelsko namestitvijo in večerjo.

3.dan : sobota, 08.09.2018                                    280 km
KLADOVO - LEPENSKI VIR - KAPETAN MIŠIN BREG – VELIKO GRADIŠTE -   VIMINACIJUM - SMEDEREVO - BEOGRAD                                                                 
Po zajtrku se bo začelo avtobusno potovanje ob Donavi  po djerdapski magistrali. Prvi postanek bo namenjen ogledu Lepenskega vira, naselbini kamene dobe, ki je zapustila urbano dediščino trapezastih hiš in znanih skulptur človeške glave s podobo ribe, ki so jih naredili ljudje okoli 6.000 let pr.n.š. Sledila bo vožnja na Kapetan Mišin breg, kjer se nam bo odprl eden najlepših pogledov na veličastni tok Donave in kjer nam bodo pripravili malo dopoldansko pogostitev z rakijo. Nadaljevali bomo z ogledom trdnjave Golubac, ki leži na ostrem grebenu nad Donavo. Gospodarji te pomembne trdnjave so se v preteklosti  pogosto menjali, tako Madžari, kakor Srbi in Turki. Sledil bo osrednji dnevni počitek v Velikem Gradištu, kjer bomo imeli slastno kosilo, nato pa si bomo popoldne ogledali Viminacijum pri Požarevcu, ki je bil eden prvih rimskih castrumov province Gornja Mezija in tako  spoznali arheološko dediščino kovnice denarja, amfiteatra, javnih kopališč, akvadukta in nekropolo. Nazadnje  si bomo ogledali še kompleks  Smederevske trdnjave, ki so jo zgradili Srbi kot obrambo pred Turki, pa je vendarle padla 1459.leta pod težo sultanove vojske, kar je pomenilo zgodovinski konec večstoletne srbske srednjeveške države. Proti večeru se bomo vrnili v Beograd, hotelska namestitev in večerja.

4.dan : nedelja, 09.09.2018
BEOGRAD - NOVI SAD - SREMSKI KARLOVCI - FRUŠKA GORA -  LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku bomo zapustili srbsko glavno mesto in se zapeljali v vojvodinsko prestolnico Novi Sad ter naredili mali nedeljski dopoldanski sprehod po promenadni Miletićevi ulici ter dalje po Dunavski in Zmaj Jovini ulici, da bomo videli imeniten rotovž in Vladičanski dvor, stavbo Matice Srbske, katoliško in druge cerkve, zanimivo fasado hotela Vojvodina, Srbsko narodno gledališče, ter spomenike Đuri Jakšiču, Jovanu Jovanoviću Zmaju in Svetozarju Miletiću. Po odmoru za kavo bomo zavili še na Ribarsko ostrvo donavskega nabrežja z najlepšim pogledom na Petrovarainsko trdnjavo, kjer se je 1716. leta odigrala velika zgodovinska bitka med avstrijsko in turško vojsko, sama trdnjava pa je bila v nadaljnji zgodovini velika avstrijska kasarna, oficirski paviljon, samostan, zapori in še marsikaj. Nato se bomo zapeljali čez široko Donavo v Sremske Karlovce, v malo baročno mesto z zanimivimi stavbami, kot so magistrat, apoteka, gimnazija in zlasti saborna cerkev sv.Nikole. Karlovci so tudi mesto pesnika Branka Radičevića in drugih umetnikov, zato je mesto vedno bilo središče kulturnega življenja vojvodinskih Srbov, predvsem pa živahen center trgovanja z vinom in živino. Ker mesto obdajajo sami vinogradi, bomo zavili na eno od »vinarij« kjer nam ne bodo pripravili le degustacijo »bermeta« in drugih fruškogorskih vin ampak nam bodo skuhali tudi eno okusno domače kosilo. Pot bomo nadaljevali čez pobočja Fruške gore, kjer so znani samostani Hopovo, Velika Remeta in Krušendol. Sledila bo le še vožnja čez Irig do Rume in vračanje po avtocesti s prihodom domov v večernih urah.

CENA: 395 Eur                                            najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- avtobusni prevoz po programu potovanja, cestne takse,    stroški voznika
- celodnevno križarjenje z ladjo Aquastar
- 1x kosilo na ladji Aquastar
- 1x prigrizek, degustacija rakije v etno vasi Mišin breg
- 1x kosilo v Velikem Gradištu
- 1x degustacija vin v vinariji Srem. Karlovci
- 1x kosilo na Fruški gori
- 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4* Beograd
- 1x polpenzion v hotelu 4* Beograd - 1x polpenzion v hotelu 4* Kladovo
- slovensko  vodenje, vodnik z licenco GZS - lokalno vodenje / srbski jezik - osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                               15 Eur
- enoposteljna soba skupaj                                                             60 Eur
- 3x vstopnine : Lepenski vir, Viminacijum, Smederevo                   6 Eur
- srbska večerja na Skadarliji                                                         16 Eur                  

Dodatna zavarovanja: - odpovedni riziko v primeru višje sile       20 Eur*  
*premija zavarovanja rizikaodpovedi je odvisna od cene potovanja  glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavar. zasistenco  v tujini (individualno / družinsko)

POPUST ZA OTROKA: starost   5-10 let / 3.dodatno ležišče v sobi : popust    100 Eur 
                                       starost 10-12 let / 3.dodatno ležišče v sobi : popust       65 Eur  

LADJA AQUASTAR DANUBE: ladja je bila narejena leta 2014, dolžina 28 m, širina 7 m, kapaciteta 70 sedežev. Ima moderno opremljen salon z barom, 2 velika LCD monitorja. Na gornji palubi je vsakemu gostu zagotovljen 1 ležalnik.

HOTEL AQUASTAR MAKSIM 4****: modern hotel na urejeni rečni plaži v Kladovu, ima lepo opremljene sobe, restavracijo, odprti in zaprti bazen s slano vodo, wellness center s savnami.  

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 03.08.2018.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in ladje.

SEDEŽNI RED: na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 100 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda.
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
415 Eur / nad 35 oseb
435 Eur / nad 30 oseb
445 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

 
 
 

Cena: od 395,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.