04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Renska dolina in Alzacija -razprodano

 
  • LETALO Ljubljana-Zürick / Köln-Zagreb
  • od 778,00 €
  • 31.05.-03.06.2018 (4 dni)/ Letalo
  • Prijava do 25.04.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
31/05/2018 778,00 € 798,00 € 825,00 € 835,00 €

1.dan: četrtek, 31.05.2018                                                 210 km
LJUBLJANA - ZURICH - EGUISHEIM - COLMAR
Zbor skupine na letališču Ljubljana,  polet ob 08.00 uri, pristanek v Zürichu ob 09.10 uri in nato avtobusno potovanje do našega glavnega cilja, do reke Ren, ki izvira v švicarskih Alpah na višini 2500 metrov  ter nato s 1233 km svojega toka prečka pet držav do izliva v Severno morje na Nizozemskem. Pri Neuhausenu si bomo ogledali Renske slapove, ki so največji v kontinentalnem delu Evrope, nato nas bo pot vodila v Basel, ki leži na tromeji Švice, Nemčije in Francije, zato se bomo zapeljali na »dreilandereck«. Ogledali si bomo staro mestno jedro ob kamnitem mostu na Renu, rdeči rotovž, Münster in srednjeveška mestna vrata Spalentar, vstopili pa bomo v muzejsko hišo »zum Kirschgarten«, ki s svojimi avtentično opremljenimi sobami, pričara razkošno stanovanjsko kulturo bogate meščanske družine iz sredine 18.stoletja. Po odmoru v Baslu, bomo sledili  Renu, ki tukaj postane plovna reka. Na desnem nemškem nabrežju široke renske doline, nas bo spremljalo pogorje Schwarzwalda, na levi francoski strani pa se bo začela Alzacija, sporna obmejna pokrajina pod masivom Vosges, ki je v zgodovini večkrat pripadala tako Nemčiji kakor Franciji. Mi bomo Alzacijo doživeli kot izredno očarljivo vinorodno pokrajino, zato se bomo že prvi dan ustavili v Eguisheimu, ki je vzorčni primer prelepih alzacijskih krajev. Dan bomo zaključili v mestu Colmar, ki kraljuje alzaškemu vinogradništvu, hotelska namestitev in večerja.

2.dan: petek, 01.06.2018                                                      100 km
COLMAR - KAYSERSBERG - RIQUEWIHR - RIBEAUVILLE - OBERNAI - STRASBOURG
Po zajtrku se bomo podali na krajši jutranji potep po slikovitem Colmarju, ki ga prepletajo prijetne ulice in vodni kanali reke L'ill, zato se bomo podali na Grand Rue in v Little Venice, kjer bomo našli najlepše motive Colmarja. Ogledali si bomo tudi kip svobode, ki ga je naredil domači kipar August Batholdi in je postal model slovitega kipa svobode v zalivu pred New Yorkom. Potem se bomo odpeljali med alzaške vinograde, kjer si bomo najprej ogledali Kaysersberg, ki se skriva za starim srednjeveškim obzidjem in je znan kot rojstni kraj Alberta Schweitzerja, filozofa, glasbenika, misijonarja in prejemnika Nobelove nagrade. Pot nas bo nato vodila naprej  po Route des Vins d'Alsace, kjer nas bo očaral pejsaž alzaške vinske ceste skozi neskončne vinograde in vasice ter mala mesteca, kot sta romantični Riqewir  in Ribeauville, kjer je povsod na oknih in ulicah toliko rož, kot jih ne vidimo nikjer drugje. Vinsko turo, na kateri ne bo manjkalo priložnosti za degustacijo alzaških vin, bomo zaključili v mestu Obernai, ki je vedno poln turistov ter romarjev, ki se odpravljajo na Le Mont Sainte-Odile, do svetišča najbolj čaščene alzaške svetnice. Popoldne se bomo posvetili Strasbourgu, metropoli Alzacije in sedežu institucij EU, kot so evropski parlament, sodišče za človekove pravice in svet evropske unije. Sicer pa je Strasbourg očarljivo mesto s prepletanjem usedlin francoske in nemške kulture. Sprehodili se bomo ob slikovitem nabrežju reke L'ill do četrti La Pêtit France, ki je srce starega mesta. Spotoma bomo videli staro carinarnico, bahave palače starega plemstva in aristokratske buržoazije, protestantsko cerkev sv.Tomaža in seveda kronsko stavbo Strasbourgu, veličastno katedralo Nôtre Dame. Zgrajena je iz rdečega vogeškega kamna, ki je značilen za gradbeništvo vse Alzacije. Umetniških poudarkov je v katedrali veliko, od glavnega oltarja in prižnice, do barvitih oken s podobami nemških cesarjev ter veličastnih orgel, posebna atrakcija pa je znamenita cerkvena astronomska ura in angelski steber. Strasbourg si bomo ogledali tudi s perspektive ladijske vožnje po reki L’ill okoli starega mestnega jedra in moderne četrti s prestižnimi palačami paralelnega sedeža EU. Po končanem samostojnem potepanju po prijetnem mestu, odhod v hotel v okolici Strasbourga, namestitev in večerja.

3.dan: sobota, 02.06.2018                                                   280 km
STRASBOURG - HEIDELBERG - BINGEN - RENSKA DOLINA - ST.GOAR - BOPPARD - KOBLENZ
Po zajtrku bomo nadaljevali po Porenju, ter malo zavili v kulturno zelo pomembno mesto Heidelberg, kjer je 1386.leta začela delovati prva nemška Univerza in od takrat dalje je Heidelberg živahna prestolnica študentskega utripa. Med sprehodom po mestu, bomo videli stari kamniti most čez reko Neckar, srednjeveška mestna vrata, heidelberški grad, ki s terase nudi krasno panoramo na strehe in ulice “rdečega mesta”, katerega srce je Marktplatz s številnimi študentskimi pivnicami, kavarnami in trgovinicami. Nato se bomo vrnili v tisti del renske doline, kjer reka vstopi v svoj najbolj atraktivni del Renske soteske od Bingena proti Koblenzu. To je romantična dolina vinogradov na strmih rečnih pobočjih, številnih gradov in slikovitih krajev z vinskimi kletmi, ki se stiskajo v nabrežju Rena. Najlepši del doline, mimo opevane pečine Lorelei, bomo občudovali s krova rečne ladje vse tja do St.Goarja, kjer se bomo izkrcali in odšli na bolj pozno popoldansko kosilo ter vrček rizlinga v eno od starih, dobrih  mestnih gostil.  Nato se bomo zapeljali proti Boppardu, ki je kot  arhitekturni biser te doline,  zaščiteno Unescovo mesto ter dalje ob Renu do  Koblenza, starega nemškega mesta, ki so ga ustanovili vitezi tevtonskega reda. Zapeljali se bomo do razgledne ploščadi sotočja Rena z Mozelo in z monumentalnim spomenikom cesarju Vilhelmu I. Odhod v hotel in namestitev.

4.dan: nedelja, 03.06.2018                300 km
KOBLENZ - DOLINA MOZELE - COCHEM - ZELL - TRABEN-TRABACH - KÖLN - ZAGREB - LJUBLJANA
Po bolj zgodnjem zajtrku se bomo odpravili na izlet v dolino reke Mozele, ki so jo opevali že poeti starih Rimjlanov, kot božansko dolino sladkega rizlinga. Mozela izvira v Vogezih, dolga je 544 km, njen najbolj atraktiven del pa so čudoviti meandri med Trierom in Koblenzemom.  V dolino Mozele se bomo spustili pri Cochemu, kjer bomo spotoma uzrli Reichenburg, enega najbolj pravljičnih gradov te doline, ter pasli oči po vinskih terasah pri Zellu, ki slovi po svojem vinu Zeller Schwartzkatze. Pot nas bo tako pripeljala v Traben- Trabach, ki je  že stoletja center trgovanja z vinom, bogati vinski trgovci pa so si okoli leta 1900 zgradili številne vile in hiše v takrat modernem nemškem “jugendstilu”. Po ogledu najlepšega dela mozelske doline, nas bo čakal še popoldanski ogled milijonskega Kölna, glavnega mesta nemškega Porenja. Mesto so zasnovali rimski legionarji, v 13.stoletju pa so začeli graditi kölnsko katedralo, ki je sedaj ena najveličastnejših gotski katoliških cerkva v Nemčiji in nas prevzame že od zunaj z dvema 157 metrov visokima zvonikoma, notranjost pa je polna sakralnega okrasja visoke umetniške vrednosti.  Köln je postal romarski kraj in v    prejšnjih stoletjih so se na romanje v 900 km oddaljen “Kelmorajn”,  odpravili tudi mnogi slovenski romarji. Druga sinonima Kölna sta znameniti Hohenzollerski železni most, ki je preživel bombandiranja ob koncu II. svetovne vojne in slavna kolonjska vodica ali “Kolnisch Wasser 4711”. Izlet v nemško Porenje bomo zaključili v priljubljeni četrti Belgian Quarter, kjer ne kraljujejo renska vina ampak številne pivnice  z obveznim kolnskim pivom “kolsch”. Odhod na letališče, polet letala ob 20.10 uri in pristanek na zagrebškem letališču ob 21.40 uri. Avtobusni prevoz v Ljubljano, na Brnik in v Škofjo Loko.

CENA: 778 Eur                                                  najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalska vozovnica Ljubljana-Zürich / Köln-Zagreb,   vključene so letališke takse v znesku *129 Eur  
* točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa
- avtobusni prevoz po programu potovanja Zürich - Köln   ter Zagreb - Brnik, stroški voznika, cestne takse, parkiranja 
- 2 x polpenzion v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
- 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, dvoposteljne sobe
- 1 x popoldansko kosilo v restavraciji v St.Goarju
- vožnja z rečno ladjo po Renu Bingen - St.Goar
- vodenje, licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV  

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                          15 Eur
- enoposteljna soba v hotelih skupaj                          96 Eur
- vstopnine za planirane oglede skupaj                 cca 20 Eur  (muzej  Kirshgarten Basel, ladijska vožnja Strasbourg)

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                       46 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko) :       57 Eur        

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do  25.04.2018.
Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
798 Eur / nad 35 oseb
825 Eur / nad 30 oseb
835 Eur /  nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 778,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.