04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Albanija - zagotovljeno

 
  • letalo Ljubljana-Tirana-Ljubljana
  • od 695,00 €
  • 24.04.-29.04.2018 (6 dni)/Letalo
  • Prijava do 26.03.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
24/04/2018 695,00 € 705,00 € 730,00 € 760,00 € 790,00 €

1.dan: torek, 24.04.2018
LJUBLJANA - TIRANA - DRAČ
Zbor potnikov na letališču Ljubljana najkasneje eno uro pred poletom ob 12.25 uri in pristanek na letališču Tirana ob 13.40 uri. Z letališča se bomo zapeljali na Jadransko obalo v pristaniško mesto Drač/Durres, kjer bomo najprej obiskali Kantino Skenderbeu , sloviti proizvodni obrat albanskega konjaka, ki so ga poimenovali po narodnem junaku Giergju Kastriotiju Skenderbegu. Po degustaciji konjaka in drugih produktov te slavne vinske kleti, bomo nadaljevali z ogledom največje albanske luke in starega mestnega jedra.  blizu ostankov rimskega amfiteatra. Sledila bo vožnja v novo nastajajoči hotelski kompleks na dolgih peščenih plažah, se hotelsko namestili, večerja in nočitev.

2.dan: sreda, 25.04.2018
DRAČ - ARDENICE - APOLLONIA - ZVERNEC - VLORE
Po zajtrku nas bo pot vodila dalje proti jugu in prvi ogled bomo namenili samostanu Ardenice, ki s temelji sega v poganski čas boginje Artermis, sedanji samostan pa so zgradili Bizantinci v 13.stoletju v zahvalo velike zmage pri Beratu. Samostan je pomemben zaradi prvega zapisa molitve v albanskem jeziku kot vzporedni tekst armenskemu, grškemu in latinskemu zapisu, sicer pa samostan čuva  bogato knjižnico in freske albanskih zografov, ki so v Ardenicah imeli šolo tovrstnega slikarstva. Drugi postanek bo namenjen Apolloniji, grški koloniji priseljencev iz Korinta, ki je takrat štela preko 50.00 prebivalcev. V rimski dobi se je v Apollonio zatekel Julij Cezar v času njegovih spopadov s Pompejem. Mesto je cvetelo  v bogastvu in umetnosti, dokler ga ni potres v 3.stoletju spremenil v arheološko razvalino. Nato bomo doživeli lepo naravno okolje lagune Narta in polotoka Zvernec, ki sega globoko v morje in je ves v mediteranskem zelenju, s polotoka pa nas lesen mostiček poveže s slikovitim otočkom, na katerem je eden redkih katoliških samostanov Albanije. Naša zadnja postaja bo Vlora, mesto obmorskih turističnih resortov, pa tudi zgodovinsko pomembno mesto Albanije, saj so ravno tukaj 1912 leta v »hiši neodvisnosti«, razglasili  samostojno državo Albanijo. Hotelska namestitev, večerja.

3.dan: četrtek, 26.04.2018
VLORE - LLOGARA - RIVIERA - BUTRINT - KSIMIL - SARANDA
Po zajtrku se bomo odpeljali vzdolž zadnjih kilometrov  Jadranske obale in potem zavili v gorski svet NP Llogara, kjer bomo na 1.100 m visokem prelazu uživala v lepih razgledih na gorato notranjost Albanije in na prostranstvo Jonskega morja. V času postanka na prelazu, bomo lahko poskusili njihov domači jogurt z orehi in medom ter se nato spustili v zaliv Porto Palermo, ki že pripada Jonskemu morju in kjer se začenja slovita albanska riviera, polna zalivov turkiznega morja s kopališkimi plažami, prijetnih krajev mediteranske arhitekture, kot so Dhermi, Qeparo, Piqeras in Lukove, pri kraju Himare pa bomo videli tudi slikovit otoček, ki se v oseki kopensko poveže z obalo, na njemu pa je stara Ali Pashina  trdnjava. V času albanskega komunizma je bila tukaj baza sovjetskih podmornic, sedaj pa vse skupaj doživlja počasno turistično preobrazbo. Na koncu riviere si bomo ogledali arheološki park Butrint, zapisan v Unescov seznamu kulturne dediščine. Butrint je nastal kot grška kolonija na polotoku jezera, ki se preliva  v Jonsko morje in leži le nekaj kilometrov proč od grškega otoka Krf. Kasneje je Butrint postal  cvetoče mesto Rimljanov s templji, termami, teatrom in s forumom za 10.000 ljudi. Sledil bo postanek na plaži Ksamil Beach, kjer se boste lahko malo posončili ali celo kopali. Nazadnje se bomo zapeljali v Sarando, glavno središče albanske riviere, kjer se bomo namestili v hotelu in se nato odpravili vzdolž obale na  promenado z možnostjo lastne izbire jedilnika individualne večerje. Vrnitev v hotel in nočitev.

4.dan: petek, 27.04.2018
SARANDA - SYRI I KALTER - GJIROKASTER - FIER
Po zajtrku nas bo čakal zanimiv dan, saj se bomo odpeljali v notranjost dežele po dolini reke Bistrice, ki je edina albanska reka z izlivom v Jonsko morje. Ustavili se bomo  pri izviru te reke, ki prihaja na dan kot jezero kristalno čista voda z imenom Syri i Kalter ali Modro oko. Nadaljevali bomo po dolini reke Drinos in tako dosegli naslednje Unescovo mesto Gjirokaster, ki je kamnito mesto značilne balkanske arhitekture in kot takšno razglašeno za mesto muzej. Vstopili bomo v bogato opremljeno hišo Zekate, ki je najlepši primer otomanskeega stavbarstva iz leta 1812. Lega mesta s trdnjavo nad reko Drino in z visokogorsko kuliso v zaledju, je resnično izjemna in vsakogar navduši. Gjirokaster je znan tudi kot rojstni kraj velikega diktatorja Enverja Hoxe, njegova rojstna hiša je sedaj etnografski muzej, trdnjava pa je bila v Enverjevih časih najstrožji politični zapor, kjer so dodali še »zid krogel« za streljanje njegovih nasprotnikov. Sedaj je trdnjava prizorišče kulturnega poletnega festivala in velike revije izvirne albanske etno glasbe. Sledila bo vožnja skozi notranjost Albanije po rečnih dolinah do mesta Fier, kjer bomo zaključili dan, hotelska namestitev in večerja.

5.dan: sobota, 28.04.2018
FIER - BERAT - TIRANA
Po zajtrku se bomo zapeljali v Berat, ki so ga zasnovala že ilirska plemena, zato velja za najstarejše albansko mesto. Berat je zacvetel v rokodelstvu in trgovskih poslih ter ves čas ohranjal staro urbanistično zasnovo in tradicionalno albansko arhitekturo, zato je tudi Berat zaščiteno muzejsko mesto. Ker se hiše v nabrežju dvigujejo ena nad drugo in se s svojimi okni odpirajo proti reki, se je Berata prijel vzdevek »mesto tisočerih oken«. Zapeljali se bomo na trdnjavo, vstopili v mesto skozi obzidje in po zavitih kamnitih ulica prišli do cerkve bizantinskega stila z Onufrijevim muzejem ikon. S citadele se bomo zapeljali na ogled centra Berata, nato bo sledila vožnja v Tirano, ki šteje preko pol mio prebivalcev. Med krožno vožnjo bomo spoznali glavne značilnosti albanske prestolnice, kot so trg Skenderbeg, spomenik materi Terezi, 35 metrov visok urni stolp Kulle e Sahatit, stopili bomo tudi do nekdanje rezidence Enverja Hoxhe, si ogledali Et'hem Bey mošejo in se seveda sprehodili skozi zgodovinsko pripoved velikega narodnega muzeja. Seveda si bomo v Tirani vzeli tudi nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje mesta in kupovanje spominkov, nato odhod v hotel in večerja v restavraciji z albanskim folklornim programom. Nočitev v hotelu v Tirani.

6.dan: nedelja, 29.04.2018
TIRANA / KRUJE - LJUBLJANA
Po zajtrku si bomo ogledali Kruje, nekdanji srednjeveški sedež albanske kraljevine, dokler ni padla pod orožjem otomanskih janičarjev. To je mesto velikega narodnega heroja Skenderbega in njegove zastave črnega, dvoglavega orla na rdeči podlagi ter mesto, kjer so 1912. leta ponovno razglasili rojstvo Albanije, zato si bomo tudi ogledali Skenderbegov muzej in etnografski muzej.  Nazadnje se bomo še sprehodili po edini stari mestni ulici, ki je danes turistični bazar. Sledila bo vožnja na letališče Tirana, polet  ob 14.50 uri, pristanek na ljubljanskem letališču ob 16.10 uri.

CENA: 695 Eur                                                                   najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz  Ljubljana - Tirana - Ljubljana
 - letališka taksa in varnostne pristojbine /na dan priprave aranžmaja znašajo skupaj 82 Eur, točen izračun taks bo znan 10 dni pred odhodom
- avtobusni prevozi, cestne takse, stroški voznika
- 4x polpenzion, 1x nočitev, zajtrk
- 1x glasba in folklorni program ob večerji
- 1x degustacija v kantini Skenderbeu
- hoteli 4/5*, dvoposteljne sobe
- slovenski turni vodnik z licenco GZS
- albanski lokalni vodniki
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                     15 Eur
- enoposteljna soba                                                               80 Eur
- vstopnine skupaj za 12 vstopov po programu                    25 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                  35 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 12.03.2018. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov in letalskih sedežev.

PRIJAVA: je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam bomo izstavili predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi:150 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, za primer dokumentirane višje sile, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
705 Eur / 35 oseb
730 Eur / 30 oseb
760 Eur / 25 oseb
790 Eur / 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven še najmanj 90 dni po končanem potovanju.

Organizator in avtor potovanja: 
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Stara Loka 115
4220 Škofja Loka
tel:04/50 62 511
fax:04/50 62 515
pisanec@pisanec.si, www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 695,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.