04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Normandija in Bretanja - razprodano

 
  • Obala anglo-ameriškega izkrcavanja
  • od 945,00 €
  • 26.04.-30.04.2018 (5 dni) /Letališče Ljubljana
  • Prijava do 19.03.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
26/04/2018 945,00 € 955,00 € 975,00 € 990,00 €

1.dan: četrtek, 26.04.2018
LJUBLJANA - PARIZ - ROUEN - ETRETAT - LE HAVRE - HONFLEUR
Zbor potnikov v avli letališča Ljubljana ter polet v Pariz ob 07.10 uri. Po pristanku ob 09.00 uri, se bo pričelo naše avtobusno potovanje v NORMANDIJO, ki nas bo pokrajinsko očarala s svojimi pašniki in s sadovnjaki ter z lesenimi hiškami normandijskega stila. Najprej bomo spoznali glavno mesto Rouen, ki leži objeto v meandrih reke Sene in se ponaša s katedralo Nôtre Dame, ki je Clauda Moneta tako navdihnila, da jo je naslikal kar tridesetkrat v svetlobnih niansah štirih letnih časov. Rouen je zgodovinsko mesto, saj so tukaj na trgu Vieux Marche na grmadi usmrtili Jean d'Arcovo ali Devico Orleansko. Na kraju tega dogodka so kasneje postavili spomenik in spominsko cerkev, sicer pa je Rouen znan tudi kot rojstno mesto Gustava Flauberta. Med sprehodom po mestu, bomo videli še Palais de Justice, staro mestno javno uro Gros Horloge in samostansko dvorišče Aitre St.Maclou. Naša naslednja postaja na obali Rokavskega preliva bo Côte d'albatre, ki ga bomo dosegli pri mestecu Etretat z atraktivnimi klifi Falaise d'Aval, ki jih je pesnik Guy de Maupassant videl kot »slone velikane«, ki so stopili v morje, da bi z rilci popili ocean. V nadaljevanju bomo prevozili veliko pristanišče Le Havre, ki leži ob ustju reke Sene in prečkali imeniten most Le Pont de Normandie ter pristali v očarljivem mestecu Honfleur, ki je bil nekoč cvetoče srednjeveško pristanišče in ribiško središče. Koncem 19.stoletja, se je Honfleur zaradi slikovitosti in romantičnega izgleda, razvil v priljubljeno letovišče ljudi iz umetniških krogov, kot so bili Renoir, Sisley, Cezanne, Pissarro in velik impresionist Eugene Boudin, ki se je tu rodil in mestu zapustil svoj slikarski opus. Kot posebno znamenitost mesta, bomo videli tudi štiristo let staro lesena cerkev svete Katarine. Odhod v hotel, namestitev in večerja.

2.dan: petek, 27.04.2018
HONFLEUR - TROUVILLE - DEAUVILLE - CAEN - ARROMANCHES - MONT SAINT MICHEL - SAINT MALO
Po zajtrku se bomo usmerili proti cvetlični obali Côte Fleurie, do mondenih letoviških mest Trouville in Deuville, nakar bomo zavili v notranjost zelene Normandije proti Caenu, ki je bil zgodovinski sedež Viljema Osvajalca in kraljice Matilde.  Tako se bomo pripeljali na Côte De Nacre, na zgodovinsko obalo anglo-ameriške invazije v Normandiji, kjer se je na Day-D začela operacija izkrcavanja, imenovana Overlord. Zapeljali se bomo v mestece Arromanches, kjer je uspel prvi preboj nemškega »atlantskega zidu«.  Lahko si bomo ogledali muzej vojaške opreme in najdenih osebnih predmetov, tako zavezniških, kakor nemških vojakov. Sledil bo postanek v Longues sur Mer, kjer se bomo sprehodili ob liniji nemških bunkarjev, pri Colvillu bomo obiskali bele križe največjega pokopališča padlih ameriških fantov in se popeljali po Omaha beach, kjer se je odvijala  najbolj krvava drama izkrcavanja. Potem bomo prečkali polotok Cotentin in si popoldne ogledali neverjeten gradbeni podvig opatov benediktincev, ki so skozi generacije in stoletja, na otočku blizu obale, pozidali čudežni samostan in slikovito mestece Le Mont Saint Michel. Proti večeru bomo zapustili Normandijo in že prestopili v sosednjo deželo BRETANJO, ter tako dan zaključili na obali Côte D'emeraude. Bretanja je od nekdaj bila dežela upornih keltskih Bretoncev, ki so stoletja vodili borbo proti Francozom za samostojnost, zato so njihova mesta izrazito trdnjavska, kakršno je z obzidjem obdano pomorsko mesto Saint Malo, nekoč samostojna in svobodna pomorska republika. Sprehodili se bomo po ulicah tega mesta in po mogočnem obzidju, ki ga nenehno oblivajo bučni valovi Canala La Manche. Hotelska namestitev in večerja.

3.dan: sobota, 28.04.2018 
SAINT MALO - CAP FREHEL - PERROS GUIREC - GRANIT ROSE - PLUMENACH - HUELGOAT - RUMENGOL - CROZON - CAMARET SUR MER
Po zajtrku bomo začeli raziskovati naravne lepote severne bretonske obale, saj se bomo zapeljali na polotok Cap Fréhel ter se sprehodili po granitnih pečinah do svetilnika, od koder bomo lahko v daljavi celo uzrli najstarejšo bretonsko obmorsko trdnjavo Fort la Latte. Naslednji postanek bomo naredili na obali Sables-d’Or, kjer so v družbi zelenih borovcev nanizane številne peščene plaže in vrsta prijetnih počitniških krajev. Potem bomo spoznali v cvetje obdano mestece Perros-Guirec, kjer se začenja Côte de Granit Rose, nenavadna obala kamnitih naravnih lepot, ki jih bomo najlepše doživeli med sprehodom do ogromnih granitnih formacij in do velikega svetilnika med krajema Ploumanach in Trégastel Plage. Sledila bo vožnja do mesta Morlaix z zanimivo lego ob estuarju in pod ogromnim viaduktom. Popoldne bomo nadaljevali v hribovito notranjost Monts d’Arrée z najvišjim vrhom Roc Trévezel in spoznavali slikovitosti bretonske pokrajine d’Armorique. V kraju Huelgoat se bomo počutili kot gozdni škratje iz keltske pravljice, ko bomo stopili med gigantske in z mahom poraščene kamnite balvane, med katerimi se nekje nahaja skrito domovanje kralja Arthurja.  Sledil bo postanek v kraju Pleyben, da si bomo ogledali značilnosti bretonske sakralne arhitekture s cerkvijo in s kalvarijo ter z bretonskim kamnitim križem. Nazadnje  bomo zavili še v Rumengol, v najbolj  sveto vas Bretoncev s cerkvijo prvega kralja in velikega svetnika Gradlona, ki je v 5.stoletju prepeljal svoja keltska plemena iz Cornwalla v novo domovino čez Rokavski preliv. Proti večeru se bomo srečali z bučnim Atlantikom, saj bomo zapeljali na konec polotoka Crozon v obmorski kraj Camaret sur Mer, ki leži v zavetju najbolj divjih klifov Bretanje, hotelska namestitev in večerja.

4.dan: nedelja, 29.04.2018
CAMARET- POINTE DE PENHIR - LOCRONAN - CONCERNEAU - CARNAC - NANTES
Po zajtrku bomo na koncu polotoka Crozona doživljali lepoto divjih klifov Pointe de Penhir, z rta Pointe des Espagnoles, pa bomo deležni pogleda na največje bretonsko mesto Brest, pomorsko in zgodovinsko vojno luko, kjer se je v II. svetovni vojni odvijala podmorniška in zračna bitka za Atlantik z žrtvijo blizu 80.000 mladih življenj, zato si bomo na tej obali ogledali tudi impozantne ostanke utrjenega Atlantskega zidu. Naslednja postaja zahodne Bretanje bo očarljivo kamnito mesto Locronan, polno malih trgovin s spominki in lokalnimi produkti, potem pa bomo skočili še v starodavno in nekoč celo gusarsko pomorsko trdnjavo Concerneau, kjer med drugim še vedno delajo po starih receptih čokolado, bonbone in zapeljive piškote. Nadaljevali bomo do letoviškega Carnaca ob zalivu Morbihan, ustavili pa se bomo tudi na poljih megalitskih menhirjev in dolmenov pri Ménacu in Kermario. Sledila bo vožnja proti mestu Vannes, ki je bil celo sedež kraljice Ane de Bretagne v kratkem obdobju svetle bretonske samostojnosti, zadnji cilj pa nam bo mesto Nantes, veliko in pomembno francosko pristaniško mesto ob Loari ter znano tudi kot rojstno mesto Voltaira in Julesa Verna. Namestitev v hotelu in večerja ter po želji še večerni potep po starem mestnem središču, okrog mogočnega gradu vojvod Bretonskih.

5.dan: ponedeljek, 30.04.2018
NANTES - VAL DE LOIRE – CHENONCEAU -  AMBOISE - PARIZ - LJUBLJANA
Po bolj zgodnjem zajtrku, bomo mimo mest Angers in Tours, odpotovali v široko dolino Loare ter vstopili v prostore gradu Chenonceau, ki se elegantno vije čez reko Cher in je znan kot dvorec petih dvornih dam, med njimi tudi lepe Diane de Poitieres in temperamentne Catherine de Medici, ki sta imeli zaradi lastništva gradu med seboj pravo vojno. Nato se bomo zapeljali v prijetno mestece Amboise, ki leži pod slavnim renesančnim gradom številnih francoskih vladarjev, od Franca I. do Napoleona Bonaparteja. Svoje dni je bil ugleden gost tega dvora tudi Leonardo da Vinci, ki je tukaj celo dokončal svojo slavno sliko Mone Lise in je na tem gradu tudi umrl, zato so ga pokopali v tamkajšnji grajski kapeli St.Huberta, ki jo bomo lahko po želji tudi obiskali. Popoldne se bomo le še vračali po dolini Loare skozi kraljevo mesto  Blois na letališče CDG, polet letala ob 20.00 in pristanek na Brniku ob 21.40 uri.

CENA:  945 Eur                            najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalski prevoz Ljubljana - Pariz - Ljubljana
- letališka taksa  / 145 Eur: točen znesek vseh letaliških taks   bo  znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan  priprave  programa
- avtobusni prevoz po programu
- 4x polpenzion, hotel 3*, dvoposteljne sobe
- predviden vodnik Franc Pisanec
- nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
- organizacijska storitev agencije in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                15 Eur
- enoposteljna soba za 4 nočitve                                    120 Eur                    
- vstop Le Mont Saint Michel in Chenonceau           cca  18 Eur

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                              46 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini   (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpovedni riziko  +  zavarovanje z asistenco v tujini (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa  01.03.2018.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije,se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
955 Eur / nad 35 oseb
975 Eur / nad 30 oseb
990 Eur / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predviden za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 945,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.