04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Vojvodina

 
  • Gurmanska tura po Bački,Banatu in Sremu
  • od 380,00 €
  • 21.09.-24.09.2017(4 dni)/ Avtobus
  • Prijava do 21.08.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB
21/09/2017 380,00 € 390,00 € 395,00 € 405,00 €

1.dan: četrtek, 21.09.2017                                     550 km
ŠKOFJA LOKA -  ERDUT - SOMBOR - SUBOTICA
Odhod skupine ob 05.00 uri iz Škofje Loke, vstop potnikov v Ljubljani ter nadaljevanje preko Dolenjske in Hrvaške do Slavonskega Broda in Osijeka, kjer bomo zavili med vinograde erdutske graševine. Na mejnem prehodu Erdut bomo vstopili v VOJVODINO, v nekdanjo avtonomno pokrajino Jugoslavije, ki je imela ta poseben status zaradi izjemno pisane narodne sestave, v kateri so Srbi, Madžari in Hrvatje večinski narodi, v pisani narodni sestavi pa najdemo še Slovake, Čehe, Rusine, Vlahe, Romune, Nemce, Ukrajince, Bunjevce, Bošnjake, Rome in še koga, saj je rodovitna Panonska nižini skozi stoletja privabljala cele etnične skupine h kolonizacijski naselitvi. Današnja Vojvodina ima velikost Slovenije in v njej živi 2 mio prebivalcev. Prvi postanek bomo naredili v SOMBORJU, ki ga opevajo številne srbske starogradske pesmi, kot prijetno mesto v senci uličnih drevoredov, saj toliko zelenja ne premore nobeno drugo vojvodinsko mesto. Ogledali si bomo mestno središče in potem nadaljevali v SUBOTICO, ki vsakogar preseneti kot izredno lepo mesto, ki prav nič ni podobno srbskim mestom onstran Donave in Save. Vojvodina je namreč zgodovinsko pripadala kulturnemu krogu Avstro-Ogrske, zato Subotica kar kipi v secesijski lepoti Dunaja, Prage ali Ljubljane, zlasti Mestna hiša, ki je resnično izjemna, zato si bomo ogledali tudi njeno notranjost, občudovali pa bomo tudi sinagogo in druge meščanske hiše z igrivo secesijsko ornamentiko. Po končanem ogledu Subotice, v kateri so Madžari drugi narod mesta, se bomo namestili v hotelu in imeli večerjo.

 2.dan: petek, 22.09.2017                                       220 km
SUBOTICA - PALIĆ - HORGOŠ - SENTA - VRŠAC
Po zajtrku se bomo odpeljali v PALIĆ, ki se je začel razvijati že v 30. letih prejšnjega stoletja kot počitniško mestece ob Palićkem jezeru, ki je reliktni ostanek nekdanjega Panonskega morja. Počitniške vile in prve hotele je gradilo avstro-ogrsko plemstvo, kakor tudi obogatele meščanske družine. Pot nas bo nato vodila v SENTO, ki leži v nabrežju glavne vojvodinske reke Tise. Posebnost Sente so vinogradi na peščenih püstah, zato bomo nekje med potjo zavili v vinsko klet na degustacijo njihovega »vina s peska«. Med sprehodom po Senti si bomo ogledali mestno hiši in obiskali tržnico,  potem bomo prečkali Tiso in tako iz Bačke prestopili v Banat, ki je vedno bil žitnica vse Vojvodine, zato bomo v KIKINDI videli tudi ogromen Kikindski mlin. Nadaljevanje vožnje v VRŠAC, ki leži pod vinorodnim panonskim osamelcem Vršački breg. Namestili se bomo v hotelu in potem odšli na večerjo v tradicionalno restavracijo, kjer bomo tudi okušali odlična vršačka vina.

 3.dan: sobota, 23.09.2017                                      200 km
VRŠAC - GUDURICA - KOVAČICA - NOVI SAD               
Po zajtrku si bomo ogledali VRŠAC z zanimivostmi, kot so škofijska palača, katoliška in pravoslavna cerkev, lekarna na stopnicah z galerijo likovnih del velikega domačega slikarja Paje Jovanovića. Potem bomo zavili na »put vina i podruma«, saj na Vršačkem bregu, zaradi dobrih geografskih in klimatskih pogojev, raste trta, ki daje odlična vina, kot so muškat otonel, pinot, rizling, chardonney, smederevka in priljubljen »banatski rizling«, križanec štirih sort grozdja. Središči vinogradništva sta Veliko Središte in zlasti GUDURICA, ki je za nas še posebej zanimiv kraj, saj ga lahko razglasimo za »najbolj vzhodno slovensko vas«, kamor se je po II.svetovni vojni  kolonizacijsko naselilo 161 slovenskih družin z 721 družinskimi člani, po vsem  Banatu pa kar 575 slovenskih družin, pretežno s Primorske. Prvo desetletje po naselitvi so tam delovale slovenske osnovne šole s slovenskim učnim jezikom, danes pa se jezik ohranja v okviru društvenih dejavnosti in njihovega praznika »naša slovenska potica«. V Gudurici bomo odkrili ulice Prešernova, Cankarjeva, Zupančičeva, Gradnikova, komandanta Staneta, odkrili pa bomo tudi kakšno dobro vinsko klet in si napolnili kozarce. Potem se bomo usmerili proti prestolnici Vojvodine in vmes spoznali slovaško kolonizacijsko vas Kovačica, znano po vaških galerijah številnih domačih slikarjih naivcih, ter vas Idvor z rojstno hišo svetovno znanega fizika Mihajla Pupina. Sledil bo osrednji dnevni počitek in kosilo izvrstnih okusov na enem od banatskih salašev, potem pa se bomo zapeljali v NOVI SAD in naredili sprehod od Trga svobode ter po Dunavski in Zmaj Jovini ulici, da bomo videli imenitni Rotovž in Vladičanski dvor, stavbo Matice Srbske, katoliško in druge cerkve, zanimivo fasado hotela Vojvodina, Srbsko narodno gledališče, ter spomenike Đuri Jakšiču, Jovanu Jovanoviću Zmaju in Svetozarju Miletiću. Seveda se bomo tudi sami potepali po promenadni Miletićevi ulici, si vzeli čas za pijačo, nakar se bomo odpeljali v hotel in nato na večerjo na Ribarsko ostrvo donavskega nabrežja.

 4.dan: nedelja, 24.09.2017                                    540 km
NOVI SAD - PETROVARADIN - SREMSKI KARLOVCI - FRUŠKA GORA - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku se bomo zapeljali čez široko Donavo in začeli sremski del našega vojvodinskega potovanja. Zapeljali se bomo na PETROVARADINSKO TRDNJAVO, kjer se je 1716. leta odigrala velika zgodovinska bitka med avstrijsko in turško vojsko, sama trdnjava pa je bila v nadaljnji zgodovini velika avstrijska kasarna, oficirski paviljon, samostan, zapori in še marsikaj. S trdnjave bomo deležni krasnega pogleda na strehe starega PETROVARADINA ter na mirni tok Donave. Naša naslednja postaja bodo SREMSKI KARLOVCI, malo mesto baročne arhitekturne z zanimivimi stavbami, kot so magistrat, apoteka, gimnazija in zlasti Saborna cerkev sv.Nikole, ki jo odlikujejo mozaiki po motivih sv.Sofije v Carigradu in slike Paje Jovanovića. Karlovci so tudi mesto pesnika Branka Radičevića in drugih umetnikov, zato je mesto vedno bilo središče kulturnega življenja vojvodinskih Srbov, predvsem pa živahen center trgovanja z vinom in živino. Ker mesto obdajajo sami vinogradi, bo tudi tukaj kar obvezna degustacija vin v eni od tamkajšnjih »vinarij«. Pot bomo nadaljevali v pobočja FRUŠKE GORE, največjega panonskega osamelca sredi SREMA, kjer so znani fruškogorski samostani Hopovo, Velika Remeta in Krušendol. Zaključek vojvodinskega potovanja bomo naredili z bolj poznim kosilom na salašu dobre sremske kuhinje v vasi Nerdin ali v sosednjem Maradiku. Sledila bo le še vožnja čez Irig do Rume in vračanje po avtocesti s prihodom domov v večernih urah.

 

CENA: 380 Eur                                      najmanj 40 oseb


CENA VKLJUČUJE
:
- avtobusni prevoz po programu potovanja, cestne takse, stroški voznika
- 3 x polpenzion (večerje v hotelu ali v restavraciji),hoteli : 1x 3*, 2x 4*, dvoposteljne sobe
- 1x kosilo na salašu v Banatu
- 1 x kosilo na salašu v Sremu
- 3 x degustacija v vinarijah ( Srem, Vršac, Srem. Karlovci)
- lokalna vodenja
- slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

 CENA  NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                          15 Eur
- enoposteljna soba skupaj                                        35 Eur
- vstopnine po programu                                     cca 10 Eur     

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                      20 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavar. z asistenco v tujini/ (individualno / družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 21.08.2017. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotela in avtobusa.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 100 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN:  v primeru manjše udeležbe od 40 oseb, se opravi pri plačilu zadnjega obroka  poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
390Eur / nad 35 oseb
395 Eur  / nad 30 oseb
405 Eur  / nad 25 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe,  če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

 POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 380,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.