04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Romunija - skoraj zagotovljeno

 
  • Letalo Ljubljana-Bukarešta-Ljubljana
  • od 740,00 €
  • 21.06.-25.06.2018 (5 dni)/ Letalo
  • Prijava do 04.05.2018
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB
21/06/2018 740,00 € 750,00 € 770,00 € 795,00 € 830,00 €

1.dan: četrtek, 21.06.2018
LJUBLJANA - BUKAREŠTA - SINAIA - BUSTENI - PREDEAL - BRAŞOV
Zbor potnikov v avli letališča Ljubljana in polet letala Adria Airways ob 12.05 s pristanom ob 14.55 uri v Bukarešti, v prestolnico Romunije, ki je velika 238 tisoč km² in šteje 20 mio prebivalcev. Po pristanku bomo popoldne vozil preko Vlaške nižine in mimo naftnih polj pri Ploieştiju ter se začeli vzpenjati po dolini Prahova, v zelena in gozdnata pobočja Karpatov, ki napravijo v Romuniji svoj veliki lok in razdelijo severno pokrajino Transilvanijo od južne Vlaške nižine. Na naš prvi potovalni dan, bomo sredi karpatskih gozdov, spoznali staro aristokratsko in počitniško mesto Sinaia, nato zimsko športno središče Buşteni, se povzpeli čez 1.033 m visoki karpatski prelaz Predeal in se nato spustili proti Braşovu, mestu z vzdevkom »vrata Transilvanije«. Hotelska namestitev in večerja.

2.dan: petek, 22.06.2018
BRAŞOV - RUPEA - SIGHISOARA - BIERTAN - SIBIEL - SIBIU
Braşov si je pridobil mestne pravice že v zgodnjem srednjem veku, ko so staro citadelo obdali z močnim obzidjem, dodali štiri mestna vrata in stražne stolpe na vzpetinah okoli mesta, od katerih še danes stojijo Beli, Črni in Trobentni stolp. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, ki ga predstavlja velik trg s starim Rotovžem, glavna mestna znamenitost pa je katedrala device Marije ali »črna katedrala«, ki je od zunaj resnično veličastna gotska stavba, notranjost pa je močno renesančna z nenavadno dekoracijo številnih preprog. Sledilo bo odkrivanje Transilvanije, ki jo zaradi njenih sedmih zgodovinskih srednjeveških gradov imenujemo tudi Sedmograška. Vozili bomo po valoviti pokrajini ovčarskih pašnikov in skozi zanimive kraje, v katerih se je kar ustavil čas. Ker so bile poti preko Transilvanije vedno strateško pomembne, so jih varovale številne trdnjave, kakršni bo tudi trdnjava Rupea na 120 m visoki bazaltni vzpetini, ki jo bomo videli med potjo. Pot nas bo pripeljala v Sighisoro, ki kot srednjeveška »citadela« leži na utrjeni vzpetini in je na seznamu Unescovih zgodovinskim mest. Mesto je zacvetelo že v 12.stoletju, ko so ogrski kralji sem naselili močno kolonijo nemških rokodelcev in trgovcev, ki so se tukaj obdržali kot trdna germanska enklava, imenovana transilvanski Saxonci. Po pokritem stopnišču, se bomo lahko povzpeli do najvišje točke v mestu, kjer stoji nemška luteranska cerkev,  med sprehodom po mestu, pa bomo odkrili tudi rojstno hišo plemenitega Vlada Cepesa, ki je v resnici junaško preganjal Turke, filmski Hollywood pa je iz njega ustvaril mit grofa Drakule. Naslednji postanek bo v Unescovem kraju Biertan, ki je mali arhitekturni zaklad  z utrjeno taborsko cerkvijo, ki je bila stoletja dolgo evangeličanska trdnjava priseljenih Saxoncev. Pot nas bo potem vodila v prijazno kmečko okolje slikovite vasi Sibiel, ki se je kot prva romunska vas začela razvijati v smeri kmečkega turizma, zato nas bodo pred vasjo pričakali vaški fantje na konjih in nas pospremili do ene od domačij, kjer nam bodo pripravili večerjo domačih kmečkih jedi. Preprosta vas nas bo tudi presenetila z bogato zbirko na steklu risanih ikon, ki jih je zbiral vaški župnik. Ko bomo po večerji zapustili vas Sibiel, bo sledila le še vožnja v lepo transilvansko mesto Sibiu, hotelska namestitev in nočitev.

3.dan: sobota, 23.06.2018
SIBIU - TRANSFĂGĂRĂŞAN - BRANCOVEANU - FAGARAS - POIANA BRAŞOV
Po zajtrku si bomo ogledali Sibiu, ki je pred leti nosil naslov evropske kulturne prestolnice. Mesto je zelo multikulturno, saj so se med Romune naseljevali nemški Sasi, Avstrijci in Madžari. Srednjeveški Sibiu je bil gospodarsko cvetoče mesto bogatih obrtnikov in trgovcev zato so ga obdali v obzidje s stolpi in obrambnimi trdnjavami. Ozke tlakovane ulice ter slikovita dvorišča ustvarjajo vzdušje mediteranske živahnosti, za oglede pa so še posebej zanimivi Železni most, Urni stolp, katoliška in evangeličanska cerkev, stopniščna pasaža med Velikim in Malim trgom ter Brukenthal muzej, ki govori o razgibani preteklosti mesta. Za nas bo še posebej zanimivo poiskati, vzidano spominsko ploščo Trubarjevega kolega Pavla Wienerja, ki je bil kot nezaželen protestantski pridigar v Kranju, izgnan iz naše dežele v Romunijo, kjer je postal oče romunskega evangeličanskega protestantizma. Nato se bomo usmerili v visokogorski svet in vozili po transfăgaraşanski cesti »kačjih rid«, dosegli greben gorske verige južnih Karpatov, ki so zaradi izrazito alpskega izgleda dobili vzdevek Transilvanske Alpe. Cesto je dal v 70. letih graditi Nikolaj Ceauşescu, kot strogo varovano vojaško cesto, ki je sedaj turistično zelo zanimiva zaradi prelaza na višini dva tisoč metrov in obdana z vrhovi čez 2.500 metrov. V primeru izredne zaprtosti ceste, se bomo na sedlo povzpeli z vzpenjačo. Po odmoru na vrhu atraktivnega prelaza, se bomo vrnili nazaj v dolino reke Olt in se v kraju Sambata de Sus, ustavili pri samostan Brancoveanu, ki je bil od 17.stoletja dalje velik kulturni center s priznano šolo risanja lesenih ikon. Potem bomo nadaljevali v mesto Fagaras, kjer je grajska fevdalna gospoda nadzorovala vso dolino in pobiral dajatve od srednjeveškega tovorništva in karavanskih konjskih vpreg. Ogledali si bomo grajski kompleks, ki je doživel sodobno obnovo in muzejsko vsebino. Dan bomo zaključili na karpatskih planjavah z višinami preko tisoč metrov, s hotelsko namestitvijo in večerjo v Poiani Brasov, v največjem romunskem zimsko-športnem turističnem središču, kjer bomo poleg številnih hotelov videli tudi lepo leseno cerkvico stila severne pokrajine Muramares.

4.dan: nedelja, 24.06.2018
POIANA BRAŞOV - BRAN - SINAIA - PELEŞ - BUKAREŠTA
Po zajtrku bomo naredili turo karpatskih gradov, saj si bomo v mesteca Bran ogledali grad, po vsem svetu znanega grofa Vlada Cepesa, bolj prepoznavnega kot razvpitega in okrutnega grofa Drakula, ki je svoje nasprotnike natikal na kole in jim pil kri. Ljudska fantazija je opravila svoje in tako je izpod peresa angleškega pisatelja Bram Stokerja, grof Vlad Cepes postal literarni junak Drakula, katerega mit »krvosesa s Karpatov«, so dokončno ustvarili ameriški filmarji. Bran je prijeten srednjeveški grad, kjer je s svojo družino resnično živela najbolj priljubljena romunska kraljica Marija, vnukinja britanske kraljice Viktorije, ki jo Romuni še danes slavijo kot svojo ikono, zaradi vladanja v korist romunskega ljudstva. Potem se bomo skozi gozdove, odpeljali na južno stran Karpatov, do kraja Sinaia, kjer si bomo ogledali grad Peleş, letno rezidenco romunskega kralja Karla I. in kraljice Elizabete. Ker je bil kraljevi par germanskega porekla, sta si zgradila resnično pravi arhitekturni biser v stilu germanske neo-renesanse. Tudi drugo romunsko plemstvo in bogata buržoazija tistega časa, je sledila temu vzgledu in Sinaia je dobila celo vrsto prestižnih počitniških dvorcev. Po osrednjem dnevnem počitku v Sinaii, se bomo ponovno spustili v Vlaško nižino oziroma se zapeljali v Bukarešto, kjer bomo naredili malo panoramsko vožnjo in si ogledali etnografski park ljudskega stavbarstva vseh romunskih regij, Odhod v hotel, nastanitev in večerja. Po večerji bo možen potep po stari otomanski Bukarešti okoli gostišč Manul Manuc in Caru cu Bere.  

5.dan: ponedeljek, 25.06.2018
BUKAREŠTA - LJUBLJANA
Po zajtrku se bomo posvetili romunski prestolnici, ki se je drži vzdevek »vzhodni Pariz«, saj se je arhitektura tega mesta spogledovala s pariškimi avenijami, s slavolokom in fontanami ter tudi s palačami večnega Rima. V sivih Causescujivih časih je Bukarešta doživljala veliko komunistično preobrazbo, kar bomo spoznali med krožno vožnjo po mestu in med sprehodom po glavni ulici Calea Victoriei, ki se konča na dveh osrednjih trgih George Enescu in Piaţa Revolutiei. Tu bomo spoznali nekaj prestižnih palač, kot je koncertna palača Athenaeum in palača Centralnega komiteja s slavnim balkonom, kjer je Causescu 1989. leta še poslednjič grozeče krilil s svojimi rokami, da bi zaustavil čas velikih sprememb. Vstopili bomo v Palačo parlamenta, ki je postala prava atrakcija Bukarešte, saj je druga največja stavba na svetu. Zgraditi sta jo dala Nikolai in Elena Causescu, kot glorifikacijo njune komunistične ere. Pet let dolgo jo je gradilo 20.000 delavcev po načrtih skupine 70 arhitektov, da so zgradili glomazno stavbo dvanajstih nadstropij s preko 3000 prostorov. Naše romunsko potovanje bomo zaključili s kosilom, nato odhod na letališče. Polet letala ob 15.25 uri ter pristanek na ljubljanskem letališču ob 16.30 uri.

CENA: 740 Eur                                                                    najmanj 40 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevozi Ljubljana - Bukarešta - Ljubljana
- vključene so letališke takse in varnostne pristojbine v znesku 60 Eur, točen izračun vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, navedeni znesek je bil veljaven na dan priprave programa december '17
- avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški voznika, cestne takse, parkiranja
- 4x hotel 3/4*,  nočitev z zajtrkom, dvoposteljne sobe
- 3x hotelske večerje
- 1x večerja na kmečkem turizmu Sibiel
- 1x kosilo v Bukarešti
- romunski lokalni vodnik / srbski jezik
- slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                    15 Eur
- enoposteljna soba v hotelih skupaj                                    95 Eur
- vstopnine za planirane oglede skupaj cca                         35 Eur
grad Bran, grad Peles,  ikone Sibiel, katedrala Brasov, parlament v Bukarešti, etno park Bukarešta, cerkev Biertan

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                  46 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja / odpov. riziko + zavar.  z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 04.05.2018. Kasnejše prijave možne samo na vprašanje o morebitnih prostih kapacitetah hotelov ter letalskih sedežev.

SEDEŽNI RED na avtobusu po časovnem zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
750 Eur / nad 35 oseb
770 Eur / nad 30 oseb
795 Eur / nad 25 oseb
830 Eur / nad 20 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncurazpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 90 dni po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si 
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani. 

 
 
 

Cena: od 740,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.