04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Severna Španija - razprodano

 
  • GALICIJA-ASTURIJA - KANTABRIJA - BASKIJA
  • od 1.070,00 €
  • 04.-10.09.2017 (7 dni) / Letalo
  • Prijava do 02.08.2017
 
Datum odhoda NAD 40 OSEB NAD 35 OSEB NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
04/09/2017 1.070,00 € 1.110,00 € 1.150,00 € 1.200,00 € 1.250,00 € 1.295,00 €

1.dan: ponedeljek, 04.09.2017
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - BENETKE - SANTIAGO DE COMPOSTELA
Zgodnji jutranji odhod z avtobusom iz Škofje Loke, vstop potnikov v Ljubljani in vožnja na letališče Benetke. Predviden polet letala ob 07.40 uri v Madrid in nadaljevanje poleta v GALICIJO, v avtonomno špansko deželo z 2,8 mio prebivalcev na površini dobrih 29.000 km². Po pristanku ob 13.00 uri se bomo odpeljali proti mestu SANTIAGO DE COMPOSTELA, kjer so v 9. stoletju odkrili grob apostola sv. Jakoba, mu pozidali mogočno cerkev, nakar je Compostela postala, po grobu sv. Petra v Rimu, druga najpomembnejša evropska romarska pot. Glede vstopa v Santiago ponujamo na izbiro dve možnosti. Prva je ta, da bi približno 5 km pred Santiagom izstopili iz avtobusa in šli peš po stari romarski poti Fisterra Camino ter sledili oznaki Jakobove školjke, komur pa hoja ne bi ustrezala, bo nadaljeval vožnjo z avtobusom v center mesta. Vsi skupaj se bomo ponovno dobili na velikem trgu Plaza do Obradoiro in nato vstopili v notranjost katedrale sv. Jakoba, ki romarjem že 1000 let jemlje dih. Pod glavnim oltarjem se bomo dotaknili svetnikove kripte in si ogledali še druge sakralne zaklade. Nato si bomo ogledali še nekaj zanimivosti starega mestnega centra, preden se bomo odpeljali v hotel, namestitev in večerja.

2.dan: torek, 05.09.2017
SANTIAGO - RÍAS BAIXAS - A TOXA - O GROVE - COMBARRO - PONTEVEDRA - BAIONA - CITANIA TEGRA - VIGO
Po zajtrku se bo pričel z ogledi bogat dan, saj se bomo odpeljali v spodnjo Galicijo, imenovano RÍAS BAIXAS, ki ima zelo razčlenjeno obalo, saj se Atlantik zajeda v kopno s številnimi estuarji in ustvarjajo vrsto polotokov. Vozili bomo skozi zelene gozdove dišečih evkaliptusov in borovcev ter čez vinogradniške griče dosegli kraj A TOXA, ki ga z bližnjim otokom povezuje most, na otoku pa je letovišče O GROVE, kjer bomo videli nenavadno cerkvico, ki je od temeljev do strehe prekrita s školjkami pokrovačami. Otoček je že v 12. stoletju zaslovel po zdravilnem izviru tople vode in čudežnih mineralih, kar je postala osnova zdravilne kozmetike, ki jo bomo lahko kupili tudi mi. Nadaljevali bomo z obalno vožnjo mimo številnih plaž ter se ustavili v ribiškem naselju COMBARRO, ki je pravi arhitekturni biser. Spoznali bomo tradicionalne hiše iz trdega granita, kakor tudi »horreos«, granitne kašče tik ob morju, ki so galicijska izvirnost, tako kot za nas kozolci. Nato nas bo čakalo očarljivo in lepo urejeno mesto PONTEVEDRA. Čeprav ima mesto krasno katedralo in lepe palače, pa bo verjetno najlepše doživetje kar sprehod po mestnih ulicah, ki se prepletajo z majhnimi trgi in fontanami. Baročne in renesančne hiše nas bodo prepričale, da je bilo to srednjeveško mesto res grajeno po meri človeka. Vsekakor bomo vstopili v bogat muzej Pontevedra že zato, da bomo spoznali notranjost lepe renesančne hiše in si ogledali zgodovinsko in umetniško zbirko, vključno s slikami španskih naivcev 15. stoletja in tako velikih slikarjev, kot je bil Goya. V prostem času bomo skočili v kakšnega od tipičnih »tapas« barov, potem pa nas bo pot vodila v BAIONO, ki je bila ustanovljena kot priviligirana luka kralja Alfonsa IX. Tik ob mestecu je na morskem polotoku Parodor z imenitnim obzidjem, po katerem bomo tudi mi napravili »stražarski obhod« ali pa si bomo takrat raje vzeli nekaj prostega časa za oddih. V Baiono je leta 1493 priplul slavni pomorščak Krištof Kolumb in sporočil vest o odkritju Novega sveta, zato se bomo povzpeli na krov kopije njegove ladje Pinta, če bo ob našem obisku slučajno zasidrana v marini. Sledila bo vožnja vzdolž atlantske obale do mesta A GUARDA, ki je na skrajnem jugu Galicije, potem pa bomo vijugali na 343 metrov visok hrib, kjer bomo doživeli spektakularen pogled na estuar reke Miño, mejne reke s  Portugalsko. Glavni dogodek na tem hribu bo ogled ruševin CITANIE TEGRA, arheološke dediščine keltske akropole s krožno pozidanimi hiškami. Sledilo bo le še nekaj vožnje nazaj proti severu v mesto VIGO, hotelska namestitev in večerja.

3.dan: sreda, 06.09.2017  
VIGO - A CORUÑA - LAS CATEDRALES -  OVIEDO
Po zajtrku se bomo peljali mimo Santiaga in nadaljevali v mesto A CORUÑA, pomorsko luko skozi dolga stoletja. V mesto bomo vstopali po Avenidi de Mariña, kjer nas bo na eni strani spremljala lepa obmorska promenada, na drugi strani pa nas bodo presenetila mogočna pročelja meščanskih hiš z zastekljenimi balkoni ali galerías, ki so odlična zaščita pred vetrovi in pršenjem divjih valov z Atlantika. Ustavili se bomo pri Herkulovem svetilniku, ki je vpisan v seznam Unescovih znamenitosti. Po legendi je bil pozidan, ko je Herkul po dvoboju premaganemu keltskemu velikanu Geryonu, odsekal in zakopal glavo, nad katero je  postavil 59 m visok svetilnik, ki je dejansko še danes najstarejši in najvišji svetilnik Evrope. Nato si bomo vzeli prosti čas za krajši oddih ali za sprehod po četrti okoli Plaze de María Pita in po najstarejšem mestnem predelu Cidade Vella. Sledila bo vožnja na skrajni severni rob Galicije do mesta Ribadeo, kjer bomo že dosegli severno obalo Biskajskega zaliva. Tu bomo prestopili v naslednjo deželo severne Španije, v keltsko ASTURIJO, ki je velika dobrih 10 tisoč km² in šteje malo čez 1 mio prebivalcev. Najprej se bomo zapeljali na obalo, kjer bomo doživeli spektakularen prizor narave, ki ga predstavlja plaža PLAYA DE LAS CATEDRALES, ki je vpisana v Unescov seznam naravnih lepot. To so skalne formacije, ki sta jih ustvarila divji veter in morski valovi. Nastali so nekakšni naravni mostovi, ki z visokega klifa segajo naravnost v morje in se zato lahko v času oseke sprehodimo pod njimi z občutkom, da smo vstopili v naravno katedralo. Vozili se bomo ob obali Costa Verde, ki je še ohranila svoj naravni izgled s številnimi klifi, ki se spuščajo v Kantabrijsko morje. Proti večeru bomo dosegli OVIEDO, glavno mesto Asturije, hotelska namestitev in večerja.

4.dan: četrtek, 07.09.2017
OVIEDO - BÁRCENA MAYOR - ALTAMIRA - SANTILLANA DEL MAR / SANTANDER
Po zajtrku bomo dopoldne posvetili OVIEDU, saj je zelo lepo in prijetno mesto, tako v novejšem, precej aristokratskem delu okrog velikega mestnega parka Campo de San Francisco, kakor tudi v starem srednjeveškem središču, ki se širi od teatra do stare univerze in do katedrale na trgu Alfonsa II. Ulice glavnega mesta Asturije so vedno živahne, zlasti okoli velike živilske tržnice, kjer je tudi večina tapas barov, ob večerih pa je center družabnosti na ulici Gascona, ki so jo šaljivi domačini zaradi popivanja nacionalne pijače »sidra« ali jabolčnika, kar poimenovali Bulevar de la Sidra. Nato bomo nadaljevali potovanje in se z obalnega pasu ozirali proti vrhovom Kantabrijskih Alp, ki z vrhom Picos de Europa dosežejo 2.519 metrov. Malo naprej bomo dosegli KANTABRIJO, tretjo keltsko deželo, ki ima v gorati notranjosti čudovito ohranjeno prvobitno naravo in zelo svojevrstno tradicionalno ljudsko stavbarstvo, ki ga ohranjajo še današnje dni. Obiskali bomo vas BÁRCENA MAYOR, kjer se je ustavil čas, saj doživimo celoten kraj kot kuliso iz minulih dni. Po dolini Cabuéreinga Valle se bomo vrnili nazaj v bližino obale in obiskali predstavitveni center in muzej Altamira, ki govori o paleolitskih poslikavah v podzemnih jamah, ki jih je na tem predelu Španije veliko, čeprav je večina zaprtih za obiskovalce. Oglede bomo zaključili v mestecu SANTILLANA DEL MAR, ki velja za enega izmed najlepših mestec blizu kantabrijske obale. Po sprehodu in brkljanju po številnih trgovinicah, kjer lahko kupujete lepe spominke in domače kmetijske pridelke, se bomo odpeljali do hotela, kjer bomo po večerji prenočili.

5.dan: petek, 08.09.2017
SANTILLANA DEL MAR / SANTANDER - BURGOS - LAGUARDIA -BILBAO
Po zajtrku bomo zapusti lepo področje Costa Verde in se zapeljali čez slikovite kantabrijske kordiljere v pokrajino Kastilijo in Leon, v bahavo lepo mesto BURGOS, ki se ponaša s krasnimi pročelji meščanskih hiš in s tretjo največjo katedralo Španije, ki s svojimi številnimi čipkastimi stolpiči deluje kakor gotska krona. Cerkev je postala skoraj romarski kraj vseh Špancev, saj je tukaj, s svojo ženo Jimeno, pokopan El Cid, karizmatični junak španske rekonkviste iz 11. stoletja, ki ga je v nesmrtnost dvignila anonimna pesnitev. Samo mesto Burgos, z lego ob parkovno urejenih nabrežjih reke Arlanzon, pa je predvsem zelo živahno in prijetno mesto za potep po ozkih ulicah in mestnih trgih. Nadaljevali bomo v pokrajino La Rioja, ki je domovina najboljšega španskega vina ˝rioja˝. Zapeljali se bomo v majhno vinsko mesto LAGUARDIA, ki kraljuje za večstoletnim obzidjem na hribu izjemnega razgleda, tlakovane ulice tega mesteca pa nas vodijo od ene do druge »bodege«, zato se nam kozarček rioja prav gotovo ne bo izmuznil. Pot nas bo nato končno vodila še v četrto pokrajino severne Španije, v deželo EUSKADI, kjer se govori jezik euskera, ki ni v sorodu z nobenim evropskim jezikom. Nekoč je to bilo ponosno kraljestvo Navarra v Pirenejih, kar sedaj poznamo kot nemirno špansko pokrajino BASKIJO, ki je že od takrat separatistični trn v peti Madrida. Glavno mesto je dokaj majhna Vitoria / Gasteiz, ki leži na najvišjem hribu vse Baskije in je sedež baskovskega parlamenta, zgodovinsko pa je znana po bitki 1813. leta, v kateri je britanski admiral Wellington  premagal Napoleonovo vojsko. Mi pa bomo nadaljevali proti mestu BILBAO, ki je največje mesto Baskije in danes zelo moderno urbanistično zasnovano. Namestitev v bližnjem kraju za dve zaporedni noči, večerja in prenočevanje.

6.dan: sobota, 09.09.2017
BILBAO - GUERNICA - SAN SEBASTIAN - HONDARRIBIA - BILBAO
Po zajtrku  bomo zapustili gospodarsko središče Baskije in se odpeljali na izlet po severni Baskiji ob zalivu Golfo de Vizcaya. Obiskali bomo GUERNICO, neznatno mesto, ki pa ima za Baske velik simbolični pomen. Tu se nahaja Arbol Gernika, hrast iz semena drevesa, ob katerem so nekoč svobodni baskovski vladarji polagali zaprisego. Zraven je Casa de Juntas s kapelo, v kateri so Baski tamkajšnje regije, leta 1979 ponovno sklicali svoj parlament potem, ko so dobili vsaj nekaj samouprave. In ne nazadnje, Guernika je kraj, ki ga je dal fašistični general Franko zravnati z zemljo 1937. leta. O grozotah tega dogodka priča tudi slavna Picassova slika. Po ogledu tega svetega baskovskega kraja, se bomo odpeljali v mondeno mesto SAN SEBASTIAN/DONOSTIA, ki ima elegantno lego ob morskem zalivu, podobnem školjki. Zlata školjka je tudi prestižna nagrada bleščečega filmskega festivala, kjer smo Slovenci prejeli kar dve nagradi za filma Dolina miru in Srečno Kekec. Najlepši del San Sebastiana je stari center Parte Vieja, k slikovitosti samega zaliva pa prispeva še otoček Santa Clara. Svetovljanska slava San Sebastiana se je začela s počitnicami nekaterih kraljev in kraljic ter s prihodom hollywoodskih filmskih div. To bo pravi kraj za postanek,  priložnostno kosilo,  sprehajanje po lepih ulicah ter nabiranje spominkov, preden se zapeljemo proti špansko-francoski meji, kjer si bomo ogledali obmorsko mesto HONDARRIBIA. Današnji center mesta je okoli velike marine in kopališča, mi pa se bomo povzpeli v staro zgodovinsko jedro kamnitih hiš z barvitimi lesenimi balkoni in izklesanih kamnitih žlebov. Pozno popoldan se bomo vrnili v Bilbao, kjer bomo zadnji ogled tega dne namenili fascinantnemu muzeju Guggenheim, ki ga je 1997. leta dokončal slavni kanadsko-ameriški arhitekt Frank Gehry. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

7.dan: nedelja, 10.09.2017
BILBAO - BENETKE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA
Po zajtrku se bomo vrnili v Bilbao in še bolje spoznali mesto, ki se je v preteklih desetletjih razvijalo z močno industrijsko in pristaniško dejavnostjo, vendar je sedaj doživelo intenzivno ekološko sanacijo. Skozi mesto teče Rio Bilbao, ki jo v centru prečka kar deset mostov, med njima oba mostova za pešce, Puente La Merced in Puente La Ribera, železni most Puente Colgante v stari industrijski coni, pa je celo vpisan kot znamenitost na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Mi se bomo sprehajali po starem centru Casco Viejo, ki leži ob rečnem nabrežju in se s tem poslovili od severne Španije, saj bo sledil le še prevoz na letališče, od koder bomo ob 17.30 uri, preko Madrida poleteli v Benetke, kjer bomo pristali ob 22.10 uri, avtobusni prevoz v Ljubljano in Škofjo Loko.

CENA:  1.070 Eur                                    najmanj 40 oseb

Cena vključuje:
- letalske polete na relaciji Benetke - Santiago, Bilbao - Benetke
- letališka taksa  / 63 Eur : *točen znesek vseh letaliških taks bo  znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan  priprave programa
- avtobusni prevoz v Španiji po programu
- 6 x polpenzion, hotel 1x3*, 5x4*, dvoposteljne sobe
- slovensko vodenje z licenco GZS
- nekatera obvezna lokalna vodenja
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijska storitev agencije in DDV

Cena  ne vključuje:
- strošek prijave                                                            15 Eur
- avtobusni prevoz Slo – Benetke – Slo,
/cena bo znana kasneje, saj je odvisna od števila potnikov/
- enoposteljna soba za 6 nočitev                                195 Eur
- vstopnine                                                            cca  45 Eur
  planirani vstopi: ladja Pinta, obzidje Monte Boi Baiona, Targa, svetilnik Herkules, jamski predstavitveni center Altamira, Guggenheim muzej
- napitnina španskemu vozniku
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                        69 Eur
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE:  do zasedenosti prostih mest oziroma do 02.08.2017. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 150 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Skupaj s plačilom prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 40 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.110 Eur / nad 35 oseb
1.150 Eur / nad 30 oseb
1.200 Eur / nad 25 oseb
1.250 Eur / nad 20 oseb
1.295 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: osebna izkaznica ali potni list, veljavna še 90 dni po zaključku potovanja.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel : 04 50 62 500
fax: 04 50 52 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.070,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.