04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Dubaj in Abu Dhabi

 
  • od 1.170,00 €
  • 20.03.-25.03.2018 (6 dni) / Letalo
  • Prijava do 20.01.2018
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 10 OSEB
20/03/2018 1.170,00 € 1.200,00 € 1.240,00 € 1.280,00 € 1.350,00 €

1.dan: torek, 20.03.2018
ŠKOFJA LOKA - ZAGREB - DUBAJ
Odhod iz Škofje Loke ob 10.00 uri, vstop potnikov v Ljubljani in nadaljevanje vožnje proti Zagrebu od koder bomo ob 14.40 uri poleteli v Dubaj. Ob 23.05.uri bomo pristali v Združenih Arabskih Emiratih, opravili številne obmejne formalnosti in se nato odpeljali v naš hotel na prenočevanje.

2.dan: sreda, 21.03.2018
DUBAJ
Po zajtrku bo sledilo celodnevno ogledovanje Dubaja, ki ga je v zadnjih 20-ih letih zaznamovalo nekaj najbolj megalomanskih gradbenih projektov na svetu. Mesta z dobrima 2,8 milijona prebivalcev, od katerih je le slabih 20% domačinov. Ogled bomo začeli s panoramsko vožnjo skozi poslovno središče in obiskom Dubajskega muzeja, ki se nahaja v trdnjavi Al Faheidi. Ladja na trgu nas opominja da nekdanje mesto Dubaj, ko še ni bilo povezano z nafto, je imelo neko »drugo zgodovino«. Dubaj se je začel razvijati ob znamenitem Creek-u, naravnem morskem kanalu, ki je še danes ena izmed večjih atrakcij mesta. Z vodnimi taksiji abrami, se bomo zapeljali preko kanala na drugo stran, kjer se bomo sprehodili do bleščeče tržnice zlata in tržnice najrazličnejših opojnih začimb in dišav. Popoldne se bomo zapeljali do velikega nakupovalnega središča Dubai Mall. To je nekakšno mesto v malem: 1200 trgovin, več kot 200 restavracij, igrišča, adrenalinski park, drsališče, kotalkališče, kinodvorane, Dino park s 155 milijonov let starim okostjem dinozavra, fascinanten akvarij, torej kraj, kjer vsako najde nekaj zase. Tukaj se nahaja tudi Burj Khalifa, trenutno najvišja zgradba na svetu, s katere bomo tudi mi občudovali fantastičen razgled po mestu, morju in puščavi. Dan bomo zaključili z ogledom čudovite predstave 'plesočih fontan', kjer gre za predstavo barvite osvetljave, glasbe in vodnih curkov. Vrnitev v hotel in prenočevanje.

3.dan: četrtek, 22.03.2018
DUBAJ - ABU DHABI - DUBAJ
Po zajtrku se bomo odpeljali na celodnevni izlet v Abu Dhabi. Ogledali si bomo drugo največje mesto v državi, ki je  prestolnica največjega izmed sedmih Emiratov ter uradna administrativna in gospodarska prestolnica vseh Združenih Arabskih Emiratov. Danes je to  pomembno središče velikih finančnih globalnih podjetij. Njegovo bogastvo se ne kaže le v sodobnih poslovnih stavbah, pač pa tudi v premišljeno umeščenih zelenih površinah in številnih vodnjakih, ki poleg fantastičnega izgleda dajejo mestu višjo kvaliteto bivanja. Naš prvi postanek bo na otoku Yas, kjer stoji znamenito dirkališče Formule 1 ter 2010. leta odprt tematski park Ferrari World. Pot bomo nadaljevali ob obali in tako preko enega izmed mostov vstopili v mesto, katerega glavni del dejansko stoji na otoku Perzijskega zaliva. Za uvod bomo obiskali tržnico sladkih dateljev. Sledila bo panoramska vožnja po mestu z vmesnimi postanki za fotografiranje.  Videli bomo razkošno palačo, kjer je šest rezidenc bližnjevzhodnih vladarjev in se zapeljali po eni najbolj opevanih obalnih  promenad sveta z vrsto modernih poslovnih stavb ob predelu Cornish, kjer se nahaja tudi razkošni hotel Emirates palace. Najlepši pogled na vse našteto je z otočka, kjer so Etno center, Marina ter veliki Marina Mall. Med vsemi ogledi  si bomo privoščili tudi nekaj prostega časa za osrednji počitek in priložnostno kosilo. Preden bomo mesto zapustili si bomo skupaj ogledali še najpomembnejšo mestno znamenitost, mošejo šejka Zayeda. Gre za prekrasno mošejo iz belega marmorja, ki ima največjo tkano preprogo na svetu in razkošne pozlačene lestence, ki jih dodatno krasijo še nešteti Swarovski kristalčki. Je največja mošeja v ZAE in tretja največja na svetu, ki sprejme 41.000 vernikov in je bila zgrajena z namenom, da bi povezala pripadnike različnih ver in s tem ustvarila med njimi nekakšno harmonijo. Sledilo bo vračanje v Dubaj, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah in prenočili.

4.dan: petek, 23.03.2018
DUBAJ ali fakultativni izlet: DUBAJ - AL DHAD - DIBA - HAJAR - FUJAIRAH - HATTA - DUBAJ
Ta dan boste posvetili bodisi samostojnemu potepanju po mestu: za odkrivanje drobnih zanimivosti, za obisk plaže Jumeirah Beach ali za ogledovanje bleščeče trgovske ponudbe in ultra moderne arhitekture, kar je ena od glavnih privlačnosti tega mesta. Lahko boste izbrali katero izmed individualnih fakultativnih aktivnosti v okviru hotelske ponudbe ali pa se boste odločili za spoznavanje Emiratov po našem fakultativnem celodnevnem programu: Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali v zanimiva kmetijska področja Al Dhaid ter dalje na vzhodno obalo, kjer je med naselji še posebej zanimiva obmorska vas Dibba. Postavljena je pod Musandamski polotok, ki loči Arabski zaliv od Arabskega morja in Indijskega oceana ter si deli obalo z Omanom. Nato se bomo usmerili proti spektakularnemu gorovju Hajar in spotoma obiskal »petkovo tržnico«, ki slovi zlasti po preprogah in odlični keramiki. Nadaljevali bomo v akropolsko mesto Fujairah, končni cilj pa bo zgodovinsko zaščitena gorska vas Hatta, ki leži sredi rdečih peščenih sipin in nas bo navdušila s svojo lepoto in izvirnostjo. Večkrat na tej poti bomo vozili po ozemlju Omana in po prostoru, ki je bilo 90 milijonov let nazaj še morsko dno. Vrnitev v naš hotel in prenočevanje.

5.dan: sobota, 24.03.2018
DUBAJ
Po malo bolj poznem zajtrku se bomo odpeljali do svetovno znanega hotela Burj Al Arab. »Jadro« kot ga radi imenujemo je ob odprtju 1999 leta postalo ikona mesta. S svojimi 321 metri je višji od Eifflovega stolpa v Parizu, a nižji od Empire State Building v New Yorku. S plaže Jumeirah se bomo zapeljali nazaj na cesto šejka Zayeda in po njej do Mall of Emirates. V omenjenem nakupovalnem središču si bomo ogledali prvo umetno smučišče na svetu, ki je nekakšen snežni park, zgrajen v dvorani. Še en velik gradbeni projekt je znamenita Palma Jumeirah, ki je 2007. leta postala največji umetni otok na svetu. Z nadzemnim vlakom se bomo peljali mimo palmovih listov vse do luksuznega hotela Atlantis. Sledil bo postanek za fotografiranje in krajši oddih. Popoldan bomo namenili ogledu barvitega čarobnega vrta Dubai Miracle Garden. Pester cvetlični vrt zagotovo ni nekaj, kar bi pričakovali na robu puščave, a Dubaj ga ima. Razprostira se na kar 72.000 m² in navdušuje z več kot 109 milijonov cvetov, ki so zasajeni v vseh možnih oblikah. Vrt so prvič odprli na Valentinovo leta 2013. Vrt si je prislužil kar nekaj mednarodnih nagrad. Temu navdušujoče lepemu vrtu so 2015. leta dodali še Vrt metuljev, ki je največji na svetu, s preko 15.000 metuljev. Vrnitev v hotel in nočitev. Za edinstven zaključek lepega potovanja predlagamo tipično beduinsko večerjo (doplačilo). Odpeljali se bomo do puščave, kjer se bomo s terenskimi vozili zapeljali po peščenih sipinah. Tako bomo prispeli v kamp, ki spominja na nekdanje beduinske tabore. Tam nam bodo postregli s tradicionalno beduinsko večerjo, ob kateri ne bo manjkalo tipične popestritve večera na pravi beduinski način. V poznih večernih urah vrnitev v naš hotel in prenočevanje.

6.dan: nedelja, 25.03.2018
DUBAJ - ZAGREB - ŠKOFJA LOKA
Zjutraj bomo zapustili naš hotel in se vrnili na letališče, od koder bomo ob 08.15 uri poleteli proti zagrebškemu letališču. Po pristanku ob 12.20 uri se bomo začeli vračati proti Ljubljani in Škofji Loki.*
Opomba: vrstni red ogledov se lahko spremeni.

CENA: 1.170 Eur                                      najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- poleti Zagreb - Dubaj - Zagreb
- vse avtobusne prevoze in izlete v Emiratih, razen fakultativnih
-letališke takse, varnostne pristojbine /na dan priprave programa so takse znašale 57 Eur, točen izračun vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
- 5 x namestitev z zajtrkom, hotel 4*, dvoposteljne sobe
- vožnja z ladjico Abra in vlakom Monorailom
- vstopnino v Dubajski muzej, na stolp Burj Kalif in Miracle garden
- lokalno vodenje v ang. jeziku
- slovensko turno vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                       15 Eur
- prevoz na zagrebško letališče in nazaj (cena je odvisna od št. prijavljenih potnikov)
- enoposteljna soba skupaj                                                     281 Eur
- fakultativni celodnevni izlet v Furajrah                            cca. 95 Eur
- izlet v puščavo na beduinsko večerjo                             cca. 65 Eur
- napitnine lokalnim vodnikom in voznikom

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                      69 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 20.01.2018.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo pogodbo in predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi  500 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.200 Eur / nad 25 oseb
1.240 Eur / nad 20 oseb
1.280 Eur / nad 15 oseb
1.350 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi.. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o. Šolska ulica 2,
4221 ŠKOFJA LOKA
tel :  04 / 50 62 500     
e-pošta : pisanec@pisanec.si www.pisanec.si 

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 1.170,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.