04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Paradiž južne Indije

 
  • od 2.290,00 €
  • 27.11.- 12.12.2018 (16 dni) / Letalo
  • Prijava do 25.09.2018
 
Datum odhoda NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 10 OSEB
27/11/2018 2.290,00 € 2.350,00 € 2.440,00 € 2.530,00 €

1.dan: torek, 27.11.2018
LJUBLJANA - ISTANBUL - MUMBAI
Zbor skupine na letališču Ljubljana, polet letala ob 09.30 uri v Istanbul ter nadaljevalni polet v Indijo, obroki na letalu.

2.dan: sreda, 28.11.2018
MUMBAI - BANGALORE - SOMNATHAPUR - MYSORE
Jutranji pristanek v Mumbaiu ter nadaljevalni polet v Bangalore, v glavno mesto zvezne indijske države Karnateke, ki leži v osrčju južne Indije in je velika za 10 Slovenij ter šteje 65 mio prebivalcev. Sledilo bo avtobusno potovanje v mesto Mysore, ki velja za mesto palač. Spotoma se bomo ustavili v Somnathapurju in si ogledali Keshava tempel, zgrajen v 13.stoletju za kralja Narasimha in je sedaj na Unescovem seznamu. Hotelska namestitev za dve noči in večerja.

3.dan: četrtek, 29.11.2018
MYSORE
Po zajtrku si bomo ogledali »mesto palač«, saj je Mysore bil prestolnica vladarjev dinastije Wodeyar, ki so bili veliki ljubitelji umetnosti in so mestu zapustili pravo kulturno zakladnico. Največja med palačami je Mysori, grajena v stilu indo- saračenske arhitekture s številnimi dvorišči, arkadnimi stebrišč, vrtovi in predvsem z  notranjim razkošjem barvitega stekla, ogledal, rezljane slonovine in poslikanih stropov. Popoldne bomo posvetili trdnjavi Srirangapatna, ki jo obliva reka Kaveri  in kjer so se od 9.stoletja dalje menjali mnogi gospodarji, med katerimi je bil največji Tipu Sultan, ki ima v trdnjavskem kompleksu tudi svoj mavzolej. Med oglede mesta bomo obvezno vključili tudi tržnico Devraja, kjer se že stoletja sklepajo posli pod milim nebom, kjer vse diši po začimbah in kjer se bomo prvič preizkusili v umetnosti barantanja.  Odhod v hotel in večerja.

4.dan: petek, 30.12.2018
MYSORE - KABINI - NP NAGARHOLE
Po zajtrku se bomo odpravili v porečje reke Kabini, kjer se razprostira Kabini Forest, izjemen rastlinski rezervat subtropskega gozda in svobodno živečih živali, od slonov do cele vrste jelenov, bizonov in kraljestva ptičjega sveta v krošnjah dreves. V naravnem parku živi tudi okoli 120 tigrov in preko 100 leopardov, ki so vrhunska atrakcija parka, ki zajema površino 22 ha. Zaščiteno področje Kabini se je začelo razvijati kor priljubljen lovski rezervat britanskega podkralja v družbi lojalnih indijskih maharadž, ki so predstavljali smetane indijske družbe v kolonialnih časih. Po opoldanskem počitku v narodnem parku in kosilu, bomo popoldne nadaljevali s safarijem po prostranstvu zelenega parka, ki je tudi polno rečnih izvirov in slikovitih jezer. Odhod v Kabini v hotel, namestitev in večerja.

5.dan: sobota, 01.12.2018
KABINI - WAYANAD
Zjutraj se bomo po zajtrku odpravili na področje Wayanad, ki leži že v sosednji zvezni državi Tamil Naduin  kjer se širijo neskončne zeleno oblazinjene planjave najrazličnejših plantaž, zlasti vanilije, čaja, kave, popra in kardemona. Plantaže se čudovito dopolnjujejo z bujno prirodno vegetacijo celotnega področja, zato ostane obisk Wayanda nepozabno doživetje južne Indije. S plantažnim razvojem tega področja je začel že indijski kralj Tippu, kolonialni Britanci pa so ga pripeljali do vrhunca in razvili gosto mrežo transporta plantažnih pridelkov. Po namestitvi v hotelu, se bomo popoldne odpravili do ene izmed vasi tega področja in spoznali življenje domačinov od blizu ter si privoščili lahkoten pohod med kulturnimi terasami. Vrnitev v hotel in večerja.

6.dan: nedelja, 02.12.2018
WAYANAD - OOTY
Po zajtrku nas bo čakal celodnevni izlet v čudoviti gorski svet do kraja Ooty na višini preko 2.200 m. Pokrajina je tam res božanska, saj se prepleta bujna prirodna vegetacija z borovimi gozdovi in z višinskimi plantažami na strmih pobočjih Modrih gora. Velik del tega področja je zaščiten kot Nilgiri rezervat biosfere, kot izletniška regija je zelo priljubljena med samimi Indijci, zlasti med mladoporočenci za sanjsko poročno fotografiranje. V času najlepšega cvetenja je zelo obiskan botanični cvetlični vrt, ki sodi med največje v državi. Po zaključku lepega izleta na Modre gore,  se bomo hotelsko namestili, večerja in nočitev.

7.dan: ponedeljek,
03.12.2018 OOTY - MUNNAR
Po končanem zajtrku, se bomo odpravili na železniško postajo Ooty Rail in se odpeljali do postaje Coonoor in dalje čez gorsko verigo zahodnih Gatov, kjer se v stičišču treh gorskih verig na višini 1600 metrov nahaja  Munnar, pravi paradiž južne Indije. To bo že v naslednji zvezni indijski državi Kerala, ki se pokrajinsko spušča z gorske verige Gatov vse do opevane Malabarske obale in je velika  za dve Sloveniji ter naseljene s 35 mio prebivalcev. Kerala slovi kot najbogatejša in najlepše urejena država Indije, saj že od nekdaj velja za kraljico indijskih začimb ter dišav, ne le v predelavi ampak tudi v donosnih trgovskih poslih z vsem svetom. Naravne lepote ter blage klimatske razmere, so odkrili tudi Britanci in zato Munnar spremenili v svoje letovišče in letno pribežališče pred poletno vročino in neznosno vlago v nižinskih predelih monsunske Indije. Munnar je tudi ime najvišje gore južne Indije in je priljubljen kraj za gorniško pohodništvo ter športni treking. Hotelska namestitev za dve noči in večerja.

8.dan: torek, 04.12.2018
MUNNAR
Po zajtrku se bo nadaljevalo naše potovanje po zelo lepi  gorski pokrajini in skozi obsežne gozdove okoli gore Anamudi z višino 2695 m, kjer je celo mogoče naleteti na slone, ki nam prečkajo cesto. Na višini 1700 m se bomo ustavili pri  pretočnem jezu Mattupetty, ki je reko spremenil v veliko akumulacijsko jezersko, ob katerem je zacvetel turizem. Spotoma se bomo ustavili v zanimivem naselju Chinakanal z vodnimi slapovi in se nato posvetili samemu Munnarju, ki je zelo živahno mesto s čajnicami in trgovinicami lokalnih produktov, med katerimi je zelo znana doma narejena čokolada. Domačini so povezani v nekakšno zadrugo Srishti center, ki vzpodbuja tradicionalne rokodelske aktivnosti ljudi te regije. Hotelska namestitev in večerja v Munnarju.

9.dan: sreda, 05.12.2018
MUNNAR - THEKKADY
To jutro se bomo po zajtrku podali v svetišče favne in flore, saj so gozdovi regije Thekkady povsem nenaseljeni. Razpon vegetacije sega od tropskega gozda do listnatega tikovca in kokosovih palm v nižinskem svetu ob rekah in številnih jezerih, kjer lahko doživimo najlepše prizore, ko se pridejo k vodi napajati prosto živeče združbe slonov in druge živali. Za pokrajino Thekkady se opravičeno uporablja vzdevek »zasebna dežela bogov«. Celodnevni izlet bomo zaključili z zelo atraktivno predstavo »kalaripayattu«, ki izvira iz davne preteklosti province Kerala in ne izgleda le kot tradicionalni bojni spopad dvojice vojščakov s sabljami ampak tudi kot dih jemljejoča plesna veščina za preživetje. Namestitev v hotelu in večerja.

10.dan: četrtek, 06.12.2018
THEKKADY - KUMARAKOM
Po zajtrku nas bo pot vodila v nižinski svet Malabarske  obale, kamor se stekajo reke z gorate notranjosti in ustvarjajo veliko jezersko laguno Kumarakom, kjer se prepleta okoli 40 rečnih strug in kanalov, ob katerih se razvijejo mangrove in kamor se spuščajo jate ptic ob velikih selitvah. Osredje lagunsko jezero Vambanad z nabrežjem kokosovih palm je zelo slikovito in privlačno za  številne počitniške resorte. Lepoto Kumarakoma bomo najlepše doživeli med popoldanskim čolnarjenjem po jezeru in kanalih ter drsenju mimo nabrežij riževih polj in vasi, kjer domačini visoko na palmah sekajo kokosove orehe. Proti večeru bomo dan zaključili s pohodom med riževimi polji. Odhod v hotel in večerja.

11.dan: petek, 07.12.2018
KUMARAKOM - ALLEPPEY
Po zajtrku bomo dopoldne preživeli v popotniško atraktivnem Alleppeyu ob lagunskem jezeru Vembanad, ki velja za paradiž med vodo, mangrovami in bujnim zelenjem v notranjosti. Nato se bomo vkrcali na »kettuvallamis«, na tipične lagunske ladje, s katerimi so nekoč tovorili na tone začimb po tako imenovani »vodni dišavni poti«  do morskega pristanišča Cochin. Sedaj dišave potujejo po drugačnih poteh, nekoč tovorne »kettuvallamis« pa so se spremenile v luksuzne ladje »house boats«. Ta luksuz zelo originalnega križarjenja po laguni, bo dopolnilo še kosilo izbranih indijskih okusov, po namestitvi v kabinah še večerja in nočitev na ladji.

12.dan: sobota, 08.12.2018
ALLEPPEY - COCHIN
Po zajtrku se bomo odpeljali na Malabarsko obalo Indijskega oceana oziroma Arabskega morja, kjer leži pristaniško mesto Cochin. Najprej se bomo ustavili pri trdnjavi Fortkochin, ki je odigrala zelo pomembno zgodovinsko in strateško vlogo  v spopadih md Portugalci, Angleži in Nizozemci v času kolonialnega osvajanja Indije. Cochn je vedno bila odlična naravna luka, ki je pomenila varno pristajanje ladij, ki so bile vključene v donosne trgovske posle na »poti začimb«. Glavna ulica Princess je zelo evropska, saj so kolonialni gospodarji prinesli v Indijo tudi svojo domačo arhitekturo. Nekatere mestne četrti so izrazito portugalske, angleške, francoske, nizozemske, kitajske, pa tudi židovsko četrt s sinagogo najdemo, saj so bili Židje povsod tam, kjer se je obračalo veliko denarja. Med mestnimi znamenitostmi si bomo ogledali malo cerkvico sv. Frančiška, ki je bila prva katoliška cerkev v Indiji z namenom, da so v njej pokopali velikega pomorskega raziskovalca Vasco da Gama, ki je 1524.leta umrl v Cochinu na svoji tretji poti v Indijo. Vsekakor si bomo vzeli čas za potepanje po četrti Mattancherry s tradicionalno dišavno tržnico in z vrvežem pisane množice indijskih ulic. Zvečer si bomo ogledali izjemno predstavo Kathakalli, ki pomeni prepletanje tradicionalnega indijskega plesa, baleta in yoge ter izražanja duhovnega stanja demonov, herojev, kraljev in ljubimcev po epizodah iz epov Mahabharatha in Ramayana. Namestitev v hotelu in večerja.

13.dan: nedelja, 09.12.2018
COCHIN - CHERAI BEACH
Zjutraj se bomo po zajtrku odpeljali v naravni rezervat bujnih gozdov Sholayar in tam občudovali veličastne slapove Athirapilly na reki Chalakudy, ki so zaradi spektakularnosti pogosta in priljubljena naravna scena mnogih filmarjev. Sledila bo vožnja na obalo v Cherai Beach Resort, kamor bomo prispeli že popoldne, namestitev za dve noči in večerja.

14.dan: ponedeljek, 10.12.2018
CHERAI BEACH RESORT
Ves dan bo namenjen sproščanju, kopanju in sončenju ali podoživljanju vtisov zaključenega potovanja skozi tri države južne Indije, Karnatake, Tamuil Nadu in Kerale. Polpenzion.

15.dan: torek, 11.12.2018
CHERAI BEACH RESORT - COCHIN - MUMBAI
Prost dan v resortu do odhoda na letališče Cochin in polet v Mumbai, namestitev v hotelu blizu letališča in večerja.

16.dan: sreda, 12.12.2018
MUMBAI - LJUBLJANA
Zgodaj zjutraj odhod na letališče, polet letala ob 06.55 proti Istanbulu in nadaljevalni polet v Ljubljano s pristankom ob 19.00 uri.

CENA: 2.290 Eur                                      najmanj 25 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- poleti Ljubljana - Istanbul - Mumbai - Istanbul - Ljubljana
- notranji polet Mumbai - Bangalore in Cochin - Mumbai
- letališke takse, varnostne pristojbine / na dan priprave programa so takse znašale 280 Eur, točen izračun vseh taks bo znan 10 dni pred odhodom/
- turni prevozi po programu potovanja s klimatiziranimi avtobusi
- transfer v Cheria Beach Resort
- 14 x polpenzion
- 2 x kosilo v NP Kabini in na ladji
- kategorija hotelov /3 x 3*/ 7 x 4*/ 1x deluxe kabine /
- 1 x safari v NP Kabini - vožnja z vlakom Ooty
- Kalaripayatu show Thekkady
- Kumarakom vožnja s kanuji
- Kathakalli show Fortkochin
- vse vstopnine po programu
- lokalno vodenje v ang. jeziku
- slovensko turno vodenje, vodnik z licenco GZS
- mineralna voda med potovanjem
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijski stroški agencije

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                            15 Eur
- pridobitev indijske vize  cca.                                                      65 Eur
- napitnine lokal. vodnikom, voznikom, nosačem                  cca.55 Eur
- enoposteljna soba skupaj                                                        495 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                         115 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 128 Eur

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 25.09.2018.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo pogodbo in predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi  500 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
2.350 Eur / nad 20 oseb
2.440 Eur / nad 15 oseb
2.530 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi  izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena pri najvišji udeležbi.. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je naveden v razpredelnici.

Cena aranžmaja v evro valuti je izračunana na dan pri menjavi 1 Eur = 72 Rs, v primeru večje razlike v valutnem razmerju, bo cena aranžmaja prilagojena v poračunu.

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju.

DOKUMENTI ZA PRIDOBITEV VIZE: izpolnjen uradni formular za izdajo vize, potni list, digitalna fotografija (JPG) za dokumente z belim ozadjem, fotokopija letalske vozovnice, potrdilo o dodatnem zdravstvenem zavarovanju z asistenco, potrdilo o statusu zaposlitve ali upokojitve, izpolnjen formular in dokumenti, ki jih zahteva indijski konzulat v Ljubljani ( glej www.indianvisaonline.gov.in).

CEPLJENJE: Indija ne zahteva cepljenja, jug Indije ni problematično področje, lahko pa se o priporočilih cepljenja posvetujete na Zavodu za zdravstveno varstvo.

VREME je v novembru zelo primerno za potovanje. Jug Indije leži v tropskem pasu med 10-12°severne geografske širine, vendar v novembru še ni velike vročine, saj se proti koncu oktobra konča t.i. drugi jesenski monsun, ki Dekanski polotok Indije ohladi in se začne dolgo sušno obdobje. Pričakovane dnevne temperature v gorskem svetu tega področja so 20-24°C, v nižinskem in obalnem svetu pa 25-28°C.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 Škofja Loka
tel:04 / 50 62 500
fax: 04 / 50 62 515
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici oziroma so objavljeni v katalogu ter na spletni strani www.pisanec.si.

 
 
 

Cena: od 2.290,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.