04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Indonezija - oktober

 
  • Java-Sulawesi-Bali
  • od 2.640,00 €
  • 22.10.-04.11.2017 (14 dni) / Letalo
  • Prijava do 20.07.2017
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 12 OSEB
22/10/2017 2.640,00 € 2.690,00 € 2.780,00 € 2.850,00 € 2.940,00 €

1.dan: nedelja, 22.10.2017
LJUBLJANA – ZAGREB – DOHA
Odhod iz Ljubljane ob 15.30 in vožnja proti zagrebškem letališču, od koder bomo ob 19.20 uri poleteli proti Dohi. Nadaljevanje poleta proti Jakarti, kjer bomo pristali naslednji dan in se tako znašli v INDONEZIJI, ki je velika 1,9 mio km² in šteje preko 245 mio prebivalcev. Okoli ekvatorja se vije 13.600 otokov in predstavljajo največjo otoško državo na svetu. To je otočje velikih razsežnosti, saj se razteza čez tri časovne pasove, zemljepisne razdrobljenosti, družbene raznolikosti, nepozabnih pokrajinskih čarov, naravnih zakladov in tropskega podnebja.

2.dan: ponedeljek, 23.10.2017
DOHA – JAKARTA – MAKASSAR
Pristanek v Jakarti na Javi bo ob 15.45 uri. Prijavili  se bomo na večerni polet na otok Sulavesi, ki ga mnogi označujejo za najlepšega in vsekakor najbolj originalnega ter zanimivega med vsemi indonezijskimi otoki. Po pristanku v Makassarju se bomo namestili v hotelu in prenočili.

3.dan: torek, 24.10.2017
MAKASSAR - TANA TORAJA/ RANTEPAU
Po malo bolj poznem zajtrku bomo začeli spoznavati otok, ki nas bo očaral s svojo pestrostjo, ki se kaže v močno razčlenjeni obali. Odkrivali bomo ozek obalni pas, ki po obliki spominja na cvet orhideje sredi morja in gorato notranjost, kjer se dvigajo slikovite in skrbno obdelane kulturne terase v objemu bujnega tropskega gozda, izredno bogatega z živalskim svetom ter z raznovrstnostjo zelenja in tropskega cvetja. Ko bomo vsemu temu dodali še spoznavanje življenja in običajev ljudstva na tem otoku, ki je bilo praktično neodkrito ter kulturno izolirano vse do začetka 20. stoletja, nas bo Sulavesi popolnoma prevzel. Otok je razdeljen na pet provinc, od katerih bomo mi raziskovali južni Sulavesi, ki je najbolj obiskan zaradi Toraje, prekrasne gorske pokrajine, ki je tudi antropološko zanimiva zaradi prvobitnih oblik življenja domačinov in ohranjanja njihovih svojstvenih pogrebnih slovesnosti.
Vozili se bomo ob zahodni obali južnega Sulavesija, kjer nas bodo slikoviti prizori narave vabili, da se bomo med potjo večkrat ustavili, preden bomo dosegli prekrasno plažo Barru. Od tukaj dalje se bomo počasi dvigali proti goratemu predelu otoka, kjer leži skorajda pravljična dežela s tradicionalno grajenimi hišami tongkonani. Na poti se bomo ustavili v Enrekkangu, kjer se bodo najbolj avanturistični lahko okopali v džungelskem slapu, potem pa bomo pot nadaljevali v gorato področje, ki so ga domačini poimenovali TANA TORAJA, kar pomeni Dežela hribovcev oz. Gorjancev. Ljudstvo Toraja se še vedno ukvarja s poljedelstvom kot osnovo preživetje, nekaj prihodkov pa zaslužijo tudi s turizmom, saj prav njihova lepa dežela, nenavadna arhitektura in zanimivi etnografski običaji privabljajo vedno več obiskovalcev. Proti večeru se bomo namestili v hotelu za tri zaporedne noči in si po tradicionalni večerji privoščili dober počitek.

4.in 5. dan: sreda, 25.10. / četrtek, 26.10.2017
TANA TORAJA/ RANTEPAU
Oba naslednja dneva bomo posvetili odkrivanju zanimivosti izjemne dežele TORAJA, ki nam bo zagotovo predstavljala enega izmed viškov tega potovanja, ne le zaradi izjemnih naravnih lepot, pač pa tudi zaradi domačinov. Verujejo namreč, da je tukajšnji svet le začasen in služi le pripravi za prestop v večnost, v obljubljeni raj. Svoje življenje zato posvetijo tem pripravam, ki dosežejo višek in smisel, ko duša umrlega potuje čez most  življenja in smrti. Na tej poti v raj lahko umrlemu pomagajo darovane živali in več kot jih bo, tem lažja bo pot do večnosti raja, zato se ob pogrebih daruje peteline, prašiče in celo bivole. Duše, ki bodo prišle v raj, se bodo vrnile na zemljo in bodo bedele nad svojo družino ter varovale hišo, vse tiste duše, ki pa niso bile primerno pospremljene v raj, bodo prinašale družini le nesrečo. Prav zato so ti pogrebni obredi tako zelo pomembni, da lahko trajajo več dni. Tu je vera prepletena s številnimi miti, kulti in starimi rituali. Lahko se zgodi, da popotniki celo naletimo na te zanimive pogrebne obrede, vsekakor pa si bomo ogledali grobove, ki so položeni v kamnite votline, vklesani v skale ali vdobljeni v debla dreves. Ljudje višje kaste si dajo narediti »tao tao«, lesene lutke, ki tudi predstavljajo umrlega. Vse to si bomo ogledali v LEMU in LONDI. V KATE KESU pa bomo spoznali tradicionalno »toraja vas« s skladišči za riž ter hišami »tongkonan«, ki so dvignjene na kolih, da je bil v spodnjem delu, ki simbolično predstavlja podzemlje, prostor za  živali in orodja, v osrednjem delu za ljudi in v podstrešnem delu duhovni svet. V teh hribih se nam bodo ponudili pogledi na najlepša otoška riževa polja in na to, skoraj pravljično deželo. Vrnitev  v hotel, večerja in prenočevanje.

6.dan: petek, 27.10.2017
TANA TORAJA – MAKASSAR – YOGYAKARTA
Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili gorati predel južnega Sulavesija in se vrnili v Makassar, največje mesto južnega dela otoka, ki je še danes najpomembnejše pristanišče celotne vzhodne Indonezije. Včasih je bilo to pristanišče še pomembnejše zaradi bližine Moluškega otočja, kjer je zacvetela bogata trgovina z muškatnim oreščkom, s klinčki in z drugimi dišavami. Indonezijska kuhinja zato še danes uporablja začimbe, ki so tem otokom v preteklosti prinesle tako veliko slavo; meso pripravljajo z bananami, ribe s kikirikijem, k vsemu dodajo najrazličnejša zelišča ter začimbe kot so cimet in muškat, zato bo odkrivanje indonezijske kulinarike pravi raj za brbončice. Popoldan bomo poleteli nazaj proti otoku Java, ki sicer predstavlja le 7% površine celotne Indonezije, a je najbolj gosto naseljen otok, saj tukaj živi kar 60% celotnega indonezijskega prebivalstva. Tu je zgoščeno skoraj celotno gospodarstvo, zato je Java doživela tako veliko priseljevanje Indonezijcev  z drugih otokov. Po pristanku v Yogyakarti se bomo odpeljali v hotel in po večerji prenočili.

7.dan: sobota, 28.10.2017
YOGYAKARTA – BOROBUDUR – PRAMBANAN – YOGYAKARTA
Po zelo zgodnjem zajtrku nas bo čakal dan močnih doživetij. Najprej se bomo zapeljali med riževa polja in prispeli do templja BOROBUDUR, ki je največje budistično svetišče na svetu. Zgrajeno je bilo v 9. stoletju, opustili pa so ga dobro stoletje kasneje, ko se je bližnji center politične oblasti preselil s tega območja oziroma zaradi pogostih izbruhov vulkana Merapi, ki je dejansko zasul s svojim pepelom celotno svetišče, preko katerega se je v nadaljnjih stoletjih razbohotilo rastje. Šele 1814 leta so zaraščeno svetišče ponovno odkrili in ga začeli počasi odkopavati, strokovnjaki pod okriljem Unesca pa so izvedli natančno rekonstrukcijo ter ga razglasili za spomenik svetovne kulturne dediščine in velja za eno izmed sedmih čudes sveta. Že od daleč bomo zagledali stupo sredi svetišča, zgrajeno iz več kot dva milijona kamnitih blokov v podobi položne stopničaste piramide, od blizu pa bomo videli na stotine lepih detajlov, ki nas bodo popolnoma prevzeli. Stupa je okrašena s številnimi kipi Bude ter s preko 2600 reliefov, ki obiskovalcu svetišča prikazujejo življenje Bude in njegove nauke. Samo krono svetišča predstavlja 72 malih stup v treh etažah, ki  obkrožajo vrh velike stupe. Vrnili se bomo v mesto, ki mu domačini na kratko pravijo Yogya ter spoznali glavne znamenitosti kulturne prestolnice Jave, ki jo še vedno vodi sultan, kar je za Indonezijo izjema in hkrati kaže na velik pomen tega mesta v državi. Ustavili se bomo tudi v SULTANOVI PALAČI, v kateri suvereni vladar še vedno živi z vsem svojim sorodstvom ter dvorjani in tam opravlja tudi funkcijo guvernerja province. Sultanovemu mestu pravijo »kraton« in je dejansko mesto znotraj mesta. Kraton je palača in mesto, v katerem živi okoli 25.000 ljudi, ki imajo znotraj obzidanega vse od svetišč in šol do tržnice in različnih rokodelskih delavnic. V kolikor bo čas dopuščal, se bomo z rikšami zapeljali do ptičje tržnice, kjer bomo spoznali tradicionalne obrti lokalnih srebrarjev in izdelovalcev batika.
Popoldne bomo namenili obisku obsežnega kompleksa templja PRAMBANAN, ki leži izven mesta. Na območju Prambanana je namreč več kot 200 templjev, ki so posvečeni različnim božanstvom izmed katerih je večina hindujskih. Trije največji templji v osrednjem delu, so posvečeni bogovom Brahma, Višnu in Šiva. Kompleks so gradili v 9. stoletju, vendar so kmalu po izgradnji templje opustili in so jih ponovno odkrili kot na pol ruševine šele v  18.stoletju. Od leta 1991 je tudi Prambanan v Unescovem seznamu zakladov svetovne kulturne dediščine. Polni močnih vtisov tega dne, se bomo že v temi vrnili v hotel, sledila bo pozna večerja in prenočevanje.

8.dan: nedelja, 29.10.2017
YOGYAKARTA – BROMO
Po zelo zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali proti Surabayi z vlakom, saj le tako najbolje doživimo pokrajino dežele, ki leži med dvema tektonskima ploščama in nam ponuja poglede na ognjene gore oz. »gunung api«, kot jim pravijo domačini. To bodo nepozabni prizori pokrajin vzhodne Jave. Pot bomo z avtobusom nadaljevali proti vasi Sukapura, kjer se bomo še enkrat presedli, saj je proti vulkanu Bromo lahko zapeljemo le z manjšimi vozili, ker ceste ob vznožju vulkana za avtobus niso primerne. Proti večeru prihod pod vulkan Bromo, ki je sestavni del masiva Tangger, v katerem je veriga »ognjenih gora«. Ime vulkana prihaja iz javanske izgovorjave hindujskega boga Brahme, stvarnika sveta in je  najbolj obiskan izmed vseh vulkanov na Javi. Vulkan leži na nadmorski višini okrog 2.100 metrov sredi narodnega parka Bromo Tengger Semeru, in se razprostira kar na 5.250 ha. V okviru tega parka je na njegovem južnem delu tudi najvišji vrh otoka, slikovit vulkan Semeru s 3.676 m višine, katerega je možno ob lepem vremenu z Broma zelo lepo videti. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

9.dan: ponedeljek, 30.10.2017
BROMO - PANANJAKAN - SURABAYA – BALI/SANUR
Zelo zgodaj zjutraj se bomo z jeepi odpeljali na goro PENANJAKAN, da bomo ob sončnem vzhodu ujeli najlepše poglede na vulkana Bromo ter Semeru. Potem se bomo spustili v zanimivo peščeno pokrajino ter se nato dvigali proti kraterju BROMO, na koncu pa še peš premagali stopnice do vrha kraterja, od koder se bomo zazrli v samo srce delujočega vulkana, kar bo eden od viškov tega potovanja. Polni močnih in nepozabnih vtisov se bomo vrnili v hotel na zajtrk. Nato bomo pripravili prtljago ter se vrnili v Surabayo od koder bomo pozno popoldan poleteli proti otoku Bali. Otok je med vsemi indonezijskimi otoki turistično najpopularnejši, saj zaradi naravnih lepot velja za sanjski otoček v tropskem svetu in zato na leto privabi kar dva milijona obiskovalcev, kljub temu, da je velik le za četrtino Slovenije. V naslednjih dneh bo tudi naša popotniška skupina postala delček pisanega mozaika obiskovalcev celega sveta. Po pristanku na Baliju prevoz v hotel ob plaži, namestitev za naslednje štiri noči in prenočevanje. Na Baliju bomo sami poskrbeli za večerje po svoji izbiri lahko kar v hotelu ali v bližnjih restavracijah.

10.dan: torek, 31.10.2017
SANUR
Po zajtrku bo ves dan namenjen počitku, kopanju, sončenju ter uživanju ponudbe našega hotela. Lahko pa se boste odločili za samostojni odhod v bližnjo Kuti, kjer je veliko možnosti za zabavo in nakupovanje.

11.dan: sreda, 01.11.2017
SANUR – BRATAN – TANAH LOT – SANUR
Po zajtrku prosto za kopanje in sproščanje oziroma fakultativen celodneven izlet (doplačilo) v notranjost otoka, kjer bomo najprej obiskali opičji gozd ter nato nadaljevali proti severu otoka, kjer se v vulkanskem kraterju dimenzije 11 x 6 km nahajajo tri vulkanska jezera. Obiskali bomo jezero BRATAN in bližnji Ulundanu tempelj, zanimivo pa bo tudi preveriti pestro in pisano ponudbo na lokalni tržnici z začimbami in tropskim sadjem. Med potjo bomo uživali ob pogledu na terase z riževimi polji, ki se potegujejo za Unescovo zaščito. Vrnili se bomo na obalo in doživeli sončni zahod pri romarskem templju TANAH LOT, ki ima slikovito lego na skalnatem otočku. Vračanje v hotel in prenočevanje.

12.dan: četrtek, 02.11.2017
SANUR – UBUD - SANUR
Po zajtrku prosto za kopanje, plavanje ali nakupovanje spominkov oziroma, poldnevni fakultativni izlet (doplačilo). Odpeljali se bomo zopet med riževa polja v notranjost otoka ter prispeli do plantaže kave, kjer bomo lahko okusili različne vrste kave ter kupili najdražjo kavo na svetu. Nato bomo prispeli v izredno simpatično mesto Ubud, kulturno prestolnico Balija, ki je znana po tradicionalnih obrteh, številnih pisanih tržnicah z bogato ponudbo in vabljivih restavracijah ter barih. Nekaj prostega časa za samostojno potepanje in nabiranje simpatičnih spominkov, nato pa vračanje v Sanur na preostanek prostega dneva in še zadnje prenočevanje na Baliju.
 
13.dan: petek, 03.11.2017
SANUR – DANPASAR – DOHA
Po poznam zajtrku bomo pripravili prtljago za odhod, nato pa bomo imeli še ves dan prosto za kopanje ali pa samostojno potepanje po Sanurju. Večerni prevoz na letališče, od koder bomo imeli nočni polet direktno v Doho, obroki na letalu.

14.dan: sobota, 04.11.2017
DOHA – ZAGREB – LJUBLJANA
Pristanek letala v Dohi ob 05.05 uri in nadaljevanje poleta v Zagreb ob 07.05 uri s pristankom ob 12.05 uri. Sledila bo avtobusna vožnja proti Ljubljani.

CENA : 2.640 Eur                nad 30 oseb

Cena vključuje:
- letalske vozovnice Zagreb – Doha – Jakarta; Denpasar – Doha - Zagreb
- notranji  poleti: Jakarta – Makassar -Yogyakarta, Surabaya –Denpasar
- letališke takse in varnostne pristojbine        *301 Eur                         
* Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred  odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- avtobusni, kombi in jeep prevozi po Indoneziji po programu
- kombi prevoz  Ljubljana -  Zagreb – Ljubljana  (odhod iz drugih lokacij je za doplačilo)
- vlak Yogyakarta – Surabaya
- vse vstopnine po programu
- 6 x organizirana večerja
- 11 x namestitev z zajtrkom v hotelih 3*, 4*, 4*sup., dvoposteljna soba
- slovenski vodnik ture z licenco GZS
- lokalni vodniki
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije

 Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                           15 Eur
- soba 1/1                                                                  425 Eur
- indonezijska viza                                              cca. 25 USD
- indonezijske izstopne takse cca.                             15 USD
- letališke takse za notranje polete, ki se plačajo na kraju samem (cca. 5 -10 USD na polet)
- fakultativni izleti  (cena bo znana naknadno, saj je odvisna od št. potnikov)
- napitnine voznikom in lokalnim vodnikom
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                       138 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja /odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/   149 Eur

ROK PRIJAVE: do 20.07.2017 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri zadnjem plačilu napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
2.690 Eur / nad 25 oseb
2.780 Eur / nad 20 oseb
2.850 Eur / nad 15 oseb
2.940 Eur / nad 12 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.
Cena je računana na dan 05.12.2016, pri menjavi 1 EUR = 1,06 USD. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

CEPLJENJE ali jemanj tablet proti malariji je uradno  zahtevano, kljub temu, da se med potniki v veliki večini to ne prakticira. Za več informacij se obrnite na ZZV.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, ki mora biti veljaven vsaj  še 6 mesecev po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2, 4221 ŠKOFJA LOKA
tel : 04 50 62 500
fax: 04 50 52 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 
 
 

Cena: od 2.640,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.