04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Kitajska

 
  • od 2.090,00 €
  • 14.09.-25.09.2017 (12 dni) / Letalo
  • Prijava do 10.07.2017
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 12 OSEB
14/09/2017 2.090,00 € 2.140,00 € 2.190,00 € 2.240,00 € 2.280,00 €

1. dan: četrtek, 14.09.2017
LJUBLJANA – ISTANBUL 
Zbor potnikov ob 18.30 uri na letališču Jožeta Pučnika in polet letala proti Istanbulu ob 20.05 uri, kjer bo pristanek ob 23.20 uri. Počakali bomo na nadaljevanje poleta proti Kitajski, ki bo ob 01.20 uri. S tem se bo začelo naše potovanje v zelo obsežno deželo, ki sega od tropskih do sibirskih temperatur ter od vlažnega do puščavskega podnebja. Navduševala nas bo bogata zgodovina, raznovrstna pokrajina, zanimiva kulinarika, neprecenljiva kultura in filozofija ter množice ljudi, ki živijo v Ljudski republiki Kitajski.

2. dan: petek, 15.09.2017
ISTANBUL – ŠANGHAJ      
Na šanghajskem letališču bomo pristali ob 16.30 uri in po opravljenih mejnih formalnostih bo sledila vožnja v mesto oz. naš hotel. Če boste želeli, se bomo lahko z letališča, s hitrim vlakom Maglev zapeljali do železniške postaje v mestu in s tem razdaljo dobrih 30 km prevozili v zgolj 7ih minutah, saj bomo dosegli največjo hitrost pri 431 km/h (doplačilo za vozovnico). V nasprotnem primeru pa se bomo z avtobusom odpeljali do našega hotela. V 25 milijonskem mestu bomo najprej opazili nebotičnike, razkošne novogradnje in nadstropja avtocestnih pentelj, čeprav mesto, ki so ga nekoč imenovali »Vzhodni Pariz« ali kar »kraljica Orienta« ponuja še mnogo več. Kljub temu, da v času velikih kitajskih dinastij nikoli ni bil prestolnica imperija, je do danes postal eno izmed najpomembnejših pristanišč in gospodarskih središč v državi. Šanghaj je mesto s precej zahodnjaškim izgledom, ki se je v današnjo podobo razvilo šele ob odprtju kitajske trgovine z zahodom v 19.st. Šanghaj leži ob južnem bregu delte reke Jangce, ki se po slabih 40 km izlije v Južnokitajsko morje. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. V kolikor utrujenost ne bo prevelika, si lahko ta večer ogledamo fascinantno akrobatsko predstavo (doplačilo).

3. dan: sobota, 16.09.2017
ŠANGHAJ
Po zajtrku bomo začeli spoznavati mesto, ki je danes center kitajske ekonomije in mednarodne trgovine, v katerem imajo sedež tudi številna tuja podjetja. Najprej se bomo ustavili pri Yufo Si templju, znanem po dveh kipih Bude iz belega žada, nato pa se bomo sprehodili skozi vrtove Yu, ki so jih začeli urejati že pred 450 leti. Kratek opoldanski postanek bomo naredili v eni izmed znamenitih kitajskih čajnic. Reka Huangpu deli središče mesta na dva dela, na četrt Pudong, kjer je moderno središče z visokimi nebotičniki ter stari del mesta Pixi. Videli bomo znameniti Peace ali Cathay Hotel, nato pa se bomo sprehodili po najbolj znani ulici Nanjing Lu, ki je vedno polna kolesarjev, pešcev in žarečih neonskih napisov. Še naprej bomo spoznavali mesto, v katerem je bila ustanovljena Komunistična partija Kitajske in kjer se je leta 1960 začela Kulturna revolucija.
Na koncu se bomo zapeljali še do Francoske četrti, kjer bomo dan zaključili s prijetno večerjo v lokalni restavraciji. Vrnitev v hotel in nočitev. Oziroma možnost (doplačilo) vzpona na znameniti Biserni stolp, ki ponuja nepozaben, spektakularen razgled nad mestom.

4. dan: nedelja, 17.09.2017
ŠANGHAJ - SOUZHOU – XIAN
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali proti tretjemu največjemu jezeru na Kitajskem, proti zeleno-modremu jezeru Tai-Hu, ki ga opevajo številne tradicionalne pesnitve. Obiskali bomo idilično kitajsko vasico Tongli in se s čolniči zapeljali po slikovitih kanalih in pod številnimi kamnitimi mostiči. Pot bomo nadaljevali do mesta Souzhou, ki mu pravijo mesto vrtov in kanalov. Njegova zgodovina sega 2500 let nazaj in je eno najstarejših mest v porečju reke Yangzi, postavljeno ob Veliki kanal. V 14. stol. je bilo vodilno kitajsko mesto v izdelavi svile, dolga tradicija pa še danes zagotavlja kakovost izdelkov. Svilo so v Evropo prvi prinesli beneški trgovci, na Kitajskem pa jo poznajo že več kot 5000 let in ker so tukajšnje tovarne še vedno delujoče, si bomo eno izmed njih ogledali tudi mi. Cesarjevi ter krajevni uradniki, misleci in konfucijsko izobraženi gospodje so v času razcveta svoje bogastvo vložili v zasnovo 150 sorazmerno majhnih privatnih vrtov, ki so skriti za hišami in med številnimi majhnimi uličicami. In le-ti še danes nazorno kažejo, kako se na tako majhnem prostoru ustvari iluzija Univerzuma, pri čemer se največ uporabi vode, lesenih mrežastih oken, bambusa in cik-cak mostičkov, bolj redke so sicer rože, a so zato toliko bolj preudarno nameščene na ključne kotičke, da dopolnjujejo vso to celoto.

Sledilo bo pozno kosilo v lokalni restavraciji in nato vkrcanje na spalni vlak. Prenočevanje v štiri posteljnih spalnih kupejih. Nočna vožnja v Xian.

5. dan: ponedeljek, 18.09.2017
XIAN
Zjutraj bomo prispeli v mesto Xian, se odpeljali v hotel, da odložimo prtljago in si privoščimo zajtrk, nato pa bo sledil ogled ene najstarejših zgodovinskih prestolnic stare Kitajske. Med 7.in 10.st. je veljalo mesto Xian oziroma mesto "Nebeškega miru", za največje na svetu. S preostalo Azijo in daljnimi deželami sta ga povezovali svilna ter žadna pot in v najboljših časih je zato kar nekaj tisoč tujih trgovcev živelo za mestnim obzidjem. Obiskali bomo pagodo Divje gosi, eno redkih stavb mesta, ki izhaja iz kulturno zelo bogatega obdobja dinastije Tang. Visoka, sedem nadstropna opečnata pagoda, je bila del budističnega samostanskega kompleksa s 13-imi dvorišči in 300 sobami. Posebno doživetje bo tudi sprehod po manjšem delu 14 kilometrskega mestnega obzidja iz časa dinastije Ming. Stolp zvona in Stolp bobna sta še dve mestni atrakciji do katerih bomo stopili in za slednjim videli del velike islamske četrti. Xian je bilo prvo mesto znotraj cesarstva, ki je že pred 1300 leti sprejelo islam. Sledilo bo pozno kosilo v restavraciji, kjer nam bodo postregli dumplinge, tradicionalne kitajske cmočke, ki so polnjeni z različnimi nadevi. Prosto za samostojne oglede oziroma prosti čas na eni izmed večjih kitajskih mestnih tržnic. Prenočevanje v hotelu.
Po želji (doplačilo) lokalna tradicionalna večerja z ogledom barvite in nadvse zanimive plesno-folklorne predstave iz časa dinastije Tang, v enem izmed tradicionalnih mestnih gledališč.

6. dan: torek, 19.09.2017
XIAN - PEKING
Takoj po zajtrku se bomo odpeljali do grobnice kitajskega cesarja Qui Shi Huangdija, ki so jo leta 1974 povsem naključno odkrili bližnji kmetje. Glineni vojščaki, ki naj bi v posmrtnem življenju spremljali prvega kitajskega cesarja, so izdelani iz trdo žgane gline rdečkastorjave barve, ki jo imenujemo terakota. Arheologi so kmalu po odkritju v petmetrskih jamah našli okoli 1.000 vojakov. Strokovnjaki sicer menijo, da je vojsko sestavljalo okoli 8.000 ljudi. V naslednjih nekaj letih so odkrili še tri jame v katerih je bilo 130 lesenih kočij, 520 konjev in 40.000 kosov orožja. Figure se razlikujejo po velikosti, ki je določena glede na njihove vloge; častniki so višji, kmetje pa med nižjimi. Prav tako se glede na čin razlikujejo tudi njihove pričeske in bogastvo oblek. Vojsko sestavljajo častniki, oficirji, konjeniki, lokostrelci, pehotni vojaki in kočijaži.. Visoki so okoli 1,7 metra, tehtajo pa približno 200 kilogramov. Največja posebnost vojakov so njihovi obrazi, vsak ima svoje unikatne izrazne poteze, zato v celotni vojski ni niti dveh enakih. Ob koncu izdelave so jih v jame postavili skladno z vojaškimi pravili glede na rang in dolžnosti. Jame z debelimi stenami so obložili z lesenimi tramovi in zaprli z leseno streho. Čeznjo so nasuli več metrov zemlje in s tem dolgo ohranjali skrivnost cesarjeve vojske. Qin Ši Huangi, je vladal med letoma 221 in 210 pred našim štetjem in je prvi združil sedem kraljestev v enotno državo. Cesar se je zelo bal smrti, zato je vse svoje življenje upal, da najde eliksir večnega življenja. Po ogledu se bomo vrnili v mesto, imeli nekaj prostega časa, nato pa si bomo privoščili pozno kosilo (mongolski lonec) v lokalni restavraciji. Vkrcali se bomo na turistični vlak in začeli našo nočno vožnjo v Peking (nastanitev je v štiri ali dvo-posteljnih spalnih kabinah).

7. dan: sreda, 20.09.2017
PEKING
Zjutraj se bomo pripeljali v Peking, kjer so mestni parki polni ljudi, še preden vzide sonce. Ni pomembna starost ali narodnost, vedno se jim lahko pridružite: eni plešejo tradicionalne kitajske plese, drugi vadijo tango, karate, sabljanje ali boks taiči. Kitajci namreč verjamejo, da mora biti tudi naše telo v ravnovesju, ying in yang, torej, zdravo telo pomeni uspešen ter veliko lepši dan, za kar poskrbijo že zgodaj zjutraj. Najprej se bomo zapeljali do hotela, oddali prtljago in si privoščili pozen zajtrk. Ta dan bomo obiskali Nebeški tempelj oz. Tainatan, ki leži v 267 ha velikem istoimenskem parku. Njegova popolna arhitektura iz obdobja dinastije Ming (1368-1644) je postala zaščitni znak Pekinga. Tempelj predstavlja ogromno prizorišče za najsvetejše obrede, ki jih je opravljal cesar. Sestavlja ga več stavb, zgrajenih s strogim upoštevanjem kitajskih verovanj in numerologije. Vse stavbe so okrogle, stoječe na pravokotnih podstavkih. To je v skladu s starodavnim kitajskim verovanjem, da so nebesa okrogla, Zemlja pa štirioglata. Poleg tega so stavbe načrtovane v duhu imperialne številke devet, ki velja za najmočnejšo številko. Tako imenovani 'Tempelj molitve za dobro letino' je največja stavba v parku, v kateri leseni stebri podpirajo strop brez enega samega žeblja, kar je enkraten arhitekturni dosežek. Fascinantno pa je tudi dejstvo, da se lahko sredi več milijonskega mesta znajdemo v popolnoma skritem in mirnem kotičku Nebeškega parka, ko se podamo na sprehod med več sto let starimi drevesi in stran od glavnih poti. Na kratko se bomo ustavili še v enem izmed centrov tradicionalne kitajske medicine, kjer verjamejo, da se po telesu pretaka življenjska energija po 12 stezah oz. meridijanih. Vsak od le-teh pa predstavlja določen organ ali sistem. Dan bomo zaključili z večerjo v lokalni restavraciji. Namestitev v hotelu in prenočevanje.

8. dan: četrtek, 21.09.2017
PEKING - KITAJSKI ZID - CHENGDE.
Po zajtrku se bomo zapeljali ob »Veliki zid«, katerega obnovljeni del se nahaja približno 80 km severozahodno od Pekinga. Veliki zid je bil zgrajen kot obramba pred napadi sosednjih ljudstev s severa, zlasti pred plemeni iz Mongolije in Mandžurije, poleg tega pa je bil tudi transportna pot, po kateri so potovali ljudje in blago. Gre za največji gradbeni podvig na svetu, s kar 2000 letno zgodovino. Kitajski zid je danes velik turistični simbol Kitajske, ki ga letno obišče približno 10 milijonov obiskovalcev, a kljub velikim denarnim vložkom v obnovo, težko kljubuje vremenskim izzivom in številnim turistom. Mi se bomo sprehodili po delu zidu, ki meri v višino 7-8 m in širino 6-7m. Obiskali bomo tudi enega izmed gojišč sladkovodnih bisernic ter delavnico tradicionalnih kitajskih vaz »cloisonne«, ki so znane po posebni umetniški dekorativni emajl tehniki. Po kosilu se bomo zapeljali še do bližnjih grobnic dinastije Ming, kjer je pokopanih kar 13 od 16ih vladarjev. Po končanih ogledih bo sledila vožnja v 250 km oddaljeni Changde, fascinantno mesto na drugi strani Zidu. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje. 

9. dan: petek, 22.09.2017
CHENGDE -PEKING
Po zajtrku bomo začeli s spoznavanjem mestnih znamenitosti, katere so tudi na Unescovem seznamu kulturne dediščine. Videli bomo ogromen cesarski gorski resort in osem templjev, ki so postavljeni zunaj obzidja. Palača, administrativni del, vrtovi, jezera, pagode in paviljoni velikega gorskega parka, ki ga je dinastija Qing zgradila v 18.st., se povsem harmonično zlijejo s pašniki, travniki in gozdovi okolice. Med templji sta najbolj poznana Putuo Zongcheng, ki je grajen kot pomanjšana palača Patala v Lhasi v Tibetu, ter bližnji Puning tempelj z največjim lesenim kipom Bodhisattve na svetu. Po poznem kosilu se bomo začeli vračati nazaj v Peking. Na poti do hotela se bomo ustavili pri olimpijskem parku, ki je svojevrstna turistična znamenitost kitajske prestolnice. Izmed vseh stavb najbolj izstopata nacionalni stadion, znan po imenu Ptičje gnezdo in nacionalni center vodnih športov, Vodna kocka. V dnevni svetlobi sta stavbi le stavbi, zvečer, razsvetljeni z barvnimi žarometi pa sta fantastični in nam dajeta občutek, kot da smo se znašli v kakšnem znanstveno fantastičnem filmu. Postanek za fotografiranje, nato sledi večerja, namestitev v hotelu in prenočevanje.

10. dan: sobota, 23.09.2017
PEKING
Po zajtrku bomo obiskali največji trg na svetu, Trg nebeškega miru, kjer je 10. oktobra 1949. leta Mao Zedong, pred množico ljudi razglasil ustanovitev Ljudske republike Kitajske. Obdajajo ga številne zgradbe, ki poudarjajo njegovo veličastnost: Velika dvorana ljudstva oz. kitajski kongres na eni strani in Nacionalni muzej na drugi strani z Maovim mavzolejem v središču. Nato bomo obiskali čisto srce Pekinga, kjer se na 960 x 750 metrih površine nahaja Prepovedano mesto, v katerem je skupek palač, ki so vredne vladarja Srednjega cesarstva. Za stavbe so uporabili škrlatno barvo, ki je simbol veselja in sreče ter tudi zvezde Severnice, ki po kitajski kozmologiji predstavlja središče vesolja. Mesto, ki je bilo kar 500 let zaprto za navadne smrtnike, je največji in najbolj ohranjen kompleks starodavnih vladarskih poslopij na svetu. Spoznali bomo notranje trge, dvorane, zanimive sobe konkubin in prostore evnuhov. Ogled bomo zaključili z majhnim vzponom na Premogov grič, ki nam bo nudil čudovit razgled na strehe palač Prepovedanega mesta. Sledila bo zanimiva vožnja z rikšami po starem in zaščitenem predelu hutongov. Pred večerjo si bomo privoščili še nekaj prostega časa, nato pa se bomo vrnili v hotel in prenočevanje.

11.dan: nedelja, 24.09.2017
PEKING
Po zajtrku bomo pripravili kovčke za odhod, nato pa se odpeljali do kamnitega mostu Marka Pola. Popoldne bomo preživeli v parku Poletne palače, ki je bil 1998. leta vpisan na seznam Unescove dediščine. Ker Kitajci verjamejo, da je pokrajina resnično popolna le takrat, ko vsebuje tudi gore in reke, ima tudi ta park vse, kar potrebuje za popolnost: jezero, palačo, dolgi koridor, marmorno ladjo, otoček, arkadni most, paviljone, lotuse in 60 metrski hrib dolgega življenja. Nekoč je pekinškim dvorjanom služil kot zatočišče pred neznosno poletno vročino Prepovedanega mesta. Naše potovanje po Kitajski bomo zaključili na prav poseben način, obiskali bomo eno najbolj znanih restavracij v centru prestolnice in poskusili jed, ki je danes kar nacionalna posebnost in se jo je na več načinov, to je znamenita Pekinška raca. Po okusni večerji se bomo odpeljali na letališče in prijavili na polet proti Evropi. Polet letala ob 00.10 uri.

12.dan: ponedeljek, 25.09.2017
 PEKING – ISTANBUL – LJUBLJANA
V Istanbulu bomo pristali ob 05.25 uri, nadaljevanje poleta proti Ljubljani ob 06.55 uri. Na brniškem letališču je predviden pristanek ob 08.15 zjutraj.

CENA: 2.090 Eur                nad 30 oseb

Cena vključuje:
- letalske vozovnice Lju – Ist – Šanghaj; Peking – Ist – Lju
- letališke takse in varnostne pristojbine        *398 Eur                         
* Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred  odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- avtobusni prevozi na Kitajskem po programu
- 7 x namestitev z zajtrkom v hotelih 4*, 4*+, dvoposteljna soba
- 2 x splani vlak v štiri posteljnih kupejih (Suzhou-Xian- Peking)
- 7 x organizirane večerje v lokalnih restavracijah
- 5 x organizirana kosila v lokalnih restavracijah
- vstopnine po programu (tempelj belega Bude, kitajske Benetke, muzej svile, vrtovi, vojščaki iz terakote z grobnico, mestno obzidje Xiana, pagoda Divje gosi, Nebeški tempelj, Prepovedano mesto, Kitajski zid, Mingove grobnice, olimpijska četrt, Premogov grič)
- vožnja z rikšo
- slovenski vodnik ture z licenco GZS
- lokalni vodniki
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije

 Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                     15 Eur
- soba 1/1                              250 Eur
- kitajska viza                       cca. 75 Eur
- doplačilo za dvoposteljni kupe  139 USD
- hitri vlak z letališča    8 USD
- vstopnina na Biserni stolp   25 USD
- akrobatska predstava v Šanghaju  20 USD
- tradicionalna večerja s predstavo v Xianu 42 USD
- napitnine voznikom in lokalnim vodnikom  cca. 45 USD

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile   115 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja 128 Eur*/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/  (individualno/družinsko)

ROK PRIJAVE: do 10.07.2017 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri zadnjem plačilu napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
2.140 Eur / nad 25 oseb
2.190 Eur / nad 20 oseb
2.240 Eur / nad 15 oseb
2.280 Eur / nad 12 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.
Cena je računana na dan 05.12.2016, pri menjavi 1 EUR = 1,06 USD. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključenem potovanju.

VIZA je zahtevana, točne napotke vam bomo poslali 1 mesec pred potovanjem.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4221 Škofja Loka
tel:04 / 50 62 500
fax: 04 / 50 62 515
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici oziroma so objavljeni v katalogu ter na spletni strani www.pisanec.si.

 
 
 

Cena: od 2.090,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.