04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Japonska

 
  • od 3.250,00 €
  • 14.05.-26.05.2018 (13 dni) / Letalo
  • Prijava do 15.03.2018
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 12 OSEB
14/05/2018 3.250,00 € 3.390,00 € 3.510,00 € 3.630,00 € 3.890,00 €

1. - 2.dan: ponedeljek, 14.05.2018 in torek, 15.05.2018
LJUBLJANA - ISTANBUL - TOKIO
Zbor potnikov na Brniškem letališču ob 18.15 uri in polet letala proti Istanbulu, kjer bomo pristali ob 23.30 uri. Takoj nadaljevanje poleta proti Japonski ob 01.40 uri, kjer bomo pristali ob 19.10 uri. Sledila bo vožnja v hotel v Tokiju in prenočevanje.

3.dan: sreda, 16.05.2018
TOKIO
Po zajtrku bomo začeli spoznavati velemesto in ga doživljati kot ogromno aglomeracijo samega Tokia, Kawasakija, Yokohame ter Kamakure in predvsem kot nepopisno gnečo avtomobilov ter mravljišča ljudi. Fascinirala nas bo moderna, futuristična in drzna arhitektura, kakor tudi sledi starega mesta Edo. Najprej se bomo zapeljali mimo markantne bele stavbe Japonskega parlamenta ter nadaljevali do palače Kokyo, kjer živi japonska cesarska družina, obdana z ogromnim parkom, ki je le delno odprt za obiskovalce. Nadaljevali bomo pot do Asakuse, da obiščemo enega najstarejših budističnih templjev na Japonskem, Že v srednjem veku je bilo tu veliko trgovin in prenočišč, ki so oskrbovale številne vernike, ki so prihajali sem iz oddaljenih krajev, danes so to večinoma trgovine s turističnimi spominki in japonsko hitro prehrano. Popoldan bom spoznali Shibuyo, ki predstavlja center mode in kulture za mlade, saj tukaj vzniknejo številni modni in predvsem zabavni ter nenavadni trendi na Japonskem, zato je sprehod po teh ulicah prava paša za oči. Na koncu bomo spoznali tudi elitno četrt Ginza in visoke stavbe kot so Metropolitan, Tokio Tower, Ark Hill, Sony in še mnoge druge. Po vseh ogledih se bomo vrnili v hotel ter se po želji odpravili na prvo skupno fakultativno večerjo.

4.dan: četrtek, 17.05.2018
TOKIO - OSAKA - MAIKOHAMA
Po zajtrku se bomo odpeljali na železniško postajo, od koder se bomo s hitrim vlakom Shinkansen odpeljali v mesto Osaka, ki je tretje največje mesto Japonske in drugo najpomembnejše. Čeprav je današnje mesto v večini trgovsko, segajo njegove korenine v 7.stoletje, zaradi česar ima nekaj izjemnih zgodovinskih in arhitekturnih znamenitosti. Naredili bomo krožno vožnjo po mestu, do vseh glavnih mestnih znamenitosti kamor spadajo Osaški grad, Zgodovinski muzaj, tempelj Shitennoji ter najnovejša turistična atrakcija, poslovna stavba Umeda, ki iz svojega 39.nadstropja nudi fantastičen razgled po mestu. Sprehodili se bomo tudi po predelu Dotonbori, ki ga zaradi številnih kanalov imenujejo Azijske Benetke. Tam ne manjka trgovin, barov in restavracij, zato bo to idealen postanek za samostojno spoznavanje z okusno japonsko kulinariko. Sledila bo vožnja do obale, do mesta Maikohama, kjer se nahaja slavni Akashi-kaikyo most, ki povezuje otok Honšu z otokom Šikoku. Namestitev v hotelu in fakultativna večerja.

5.dan: petek, 18.05.2018
MAIKOHAMA - HIMEJI - OKAYAMA - KURAŠIKI
Po zajtrku se bomo odpeljali v Himeji, kjer se bomo srečali s prvo japonsko znamenitostjo iz Unescovega seznama svetovne kulturne dediščine. Ogledali si bomo elegantni grad iz 16. stoletja, ki izgleda kot velika bela čaplja, ki se pripravlja za vzlet v nebo. Pri gradnji so uporabljali ogromne kamnite bloke, na tisoče zidakov in 400 ton lesa, zato je tako mogočen, da je nepoškodovan preživel vse vojne. Med ogledom gradu se bomo povzpeli na grajski stolp, ki nam bo nudil enkraten razgled po širni pokrajini. Po ogledu si bomo privoščili kosilo, nato pa nadaljevali potovanje v mesto Okayama, ki je bilo že včasih gospodarsko zelo dinamično in je še danes polno poslovnežev z vsega sveta. Mi se bomo sprehodili po izjemnem botaničnem vrtu Koraku-en, ki so ga začeli negovati že v 17. stoletju in velja za enega izmed treh najlepših na Japonskem. Od tam bomo imeli tudi lep pogled na grad Okayamo-jo, ki ga Japonci zaradi nenavadne temne barve primerjajo s črnim vranom. Pot bomo nadaljevali vzdolž morskega zaliva Harima-Nada, vse do nadvse očarljivega mesta Kurašiki, ki ga je potrebno prehoditi peš, da ga doživimo kot biser iz starih časov Japonske. Ob glavnem kanalu se je že pred skoraj štiristo leti razvila ena največjih tržnic riža, okrog tržnice pa so se namnožile številne druge prodajalne, kjer so ljudje dobili vse za potrebe življenja. Vstopili bomo v stari Kogei-kan, ki nudi na ogled nekaj izdelkov tradicionalnih japonskih obrti in se sprehodili po mestu, kjer so ohranjene čudovite hiše uglednih samurajev in bogatih trgovskih družin, med katere je sodila tudi družina Ohara. Obogateli so s tekstilnimi manufakturami, ker pa so bili naklonjeni tudi umetnosti, so ustvarili imenitno Ohara galerijo, kjer se bomo seznanili z japonsko likovno umetnostjo, srečali pa bomo tudi številna platna evropskih impresionistov. Ker v mestu vlada tudi vzdušje čajnic in gejš, ni čudno, da je Kurašiki pogosto živa scena filmskih ustvarjalcev. Tukaj si bomo lahko kupili tudi res lepe japonske spominke. Zvečer namestitev v hotelu in prosto za večerjo.

6.dan: sobota, 19.05.2018
KURAŠIKI - MIYAJIMA - HIROŠIMA
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Hirošimi in naprej do pristanišča, od koder se bomo s trajektom odpeljali na bližnji otok Miyajima. To je otok bujnega japonskega gozda, kjer je človek prvotno zgradil le svetišča in ga dolgo časa pustil nenaseljenega. Že med plovbo bomo v morju pred otokom prepoznali torii, najbolj slavno japonsko ikono v podobi lesenega vhoda v svetišče Itsukushima-jinga. Po doživetju naravne lepote otoka in sakralnih zakladov, vključno z eno izmed pagod Senjo-kaku, si bomo vzeli malce prostega časa za oddih v eni izmed številnih čajnic ali restavracij. S trajektom se bomo vrnili na obalo in posvetili popoldanski ogled mestu, ki ima dramatični zgodovinski spomin. Spominjali se bomo dne 6. avgusta 1945. leta, ki je ob 08.15 uri zjutraj postal usoden za več kot 200.000 prebivalcev Hirošime in prelomen za ves svet. Obiskali bomo muzej katastrofe prve atomske bombe in se sprehodili po spominskem parku miru ter se tako priključili željam obiskovalcev o neponovljivosti tega dogodka. Namestitev v hotelu in fakultativna večerja.

7.dan: nedelja, 20.05.2018
HIROŠIMA - KYOTO
Po zajtrku se bomo odpeljali na železniško postajo in se še enkrat z znamenitim najhitrejšim japonskim vlakom Šinkansen, s hitrostjo preko 300 km/h odpeljal v nekdanjo japonsko prestolnico Kyoto. Odpeljali se bomo na ogled templja Kiyomizu, ki je šolski primer lesenih japonskih palač in tako veličasten, da ga ne smemo prezreti. Ogledali si bomo nekaj svetovnih znamenitosti, med katere sodi tudi grad Nijo-jo, ki je bil stoletja sedež samurajev in  šogunov, zato je temu primerna nepremagljiva trdnjava in istočasno razkošni dvor. Nadaljevali bomo z ogledom Heian-jingu, lesene in barvite stavbe enega izmed najpomembnejših šintoitskih svetišč. Hotelska namestitev in fakultativna večerja. 

8.dan: ponedeljek, 21.05.2018
KYOTO
Po zajtrku bomo cel dan namenili raziskovanju in uživanju v zgodovinskem mestu Kyoto. Srečno naključje je hotelo, da ameriške bombe niso uničile  mesta, ki je med vsemi japonskimi mesti najbolj aristokratsko in je središče japonske duhovnosti ter zakladnica tradicionalne arhitekture. Kyoto je bil več stoletij stara cesarska prestolnica, s prihodom kitajskega budizma v 6. stoletju pa je postal tudi najpomembnejši verski center države, ki ima še danes preko 1.600 templjev, preko 400 drugih svetišč, palač, paviljonov, gradov in cesarsko razkošnih vrtov z najlepšim razcvetom češnjevih cvetov. Dopoldne bomo obiskali kulturni center, kjer bomo deležni obrednega pitja čaja in se bomo lahko prvič obleki v Kimono. Sredi dneva bomo obiskali vedno živahno živilsko tržnico, kjer bo tudi čas za priložnostno kosilo. Popoldan se bomo odpeljali do najlepših kyotskih templjev, med katere sodita Zlati paviljon ali Kinkaku-ji ter Ryoan-ji ali paviljon Mirnega zmaja, kjer se nahajajo skrivnostne skale, ki so najboljši kraj za meditacijo in črpanja energije. Med doživetji Kyota bo tudi sprehod po stopinjah gejš, ki so nekoč prav drobno stopicale po kamnitih ulicah četrti Gion. Ta dan bomo poskušali fakultativno organizirati ogled plesne predstave gejš in s tem podrobneje spoznati japonsko kulturo ter občudovali razkošje njihovih oprav, ki so narejene prav za to posebno priložnost. Po celodnevnem doživljanju stare japonske kulture in arhitekturnih zakladov nekdanje prestolnice, se bomo vrnili v hotel, prenočevanje in fakultativna večerja.

9.dan: torek, 22.05.2018
KYOTO - KANAZAWA
Po zajtrku se bomo zapeljali na železniško postajo in še enkrat vstopili na vlak ter se odpeljali mimo slikovitega jezera Biwa-ko proti mestu Kanazawa. Ogledali si bomo zanimivo mesto, ki je začelo pridobivati na ugledu in moči v 16. stoletju, ko so se sem naselili budisti Ikko sekte, iz njihovega nekdanjega templja pa je kasneje nastal mestni grad. Največja atrakcija pa bo ogled Kenroku-en vrta, ki bo za nas že drugi, izmed treh najlepših vrtov na Japonskem. Prav posebno doživetje bo stara mestna ulica Higashi Chaya-gai, kjer so se nekoč, ob glasbi in plesu gejš, družili samuraji in bogati trgovci. Sledil bo ogled nekdanje samurajeve četrti Nagamachi, ki se je do današnjih dni uspela ohraniti v manjšem obsegu. Pred odhodom v hotel si bomo ogledali nenavadni Myoryu-ji tempelj, ki je bolj poznan kot nindža tempelj, čeprav v njem nindže nikoli niso živele. Tak naziv si je pridobil zaradi sistema skrivnih sob, hodnikov in celo podzemnih tunelov, ki so povezovali tempelj z gradom in so omogočali hitro ter učinkovito obrambo pred sovražniki. To bo naš zadnji ogled tega dne, sledila bo le še vožnja do hotela in prosto za večerjo.

10.dan: sreda, 23.05.2018
KANAZAWA - SHIRAKAWAGO - TAKAYAMA - OKU HIDA
Po zajtrku se bomo odpravili na prelep potovalni dan v hriboviti predel japonskega podeželja. V kraju Shirakawa-go se bomo najprej odpeljali do razgledišča, od koder se nam bo odprl prekrasen pogled na kraj s tradicionalnimi lesenimi kmečkimi hišami gassho-zukuri. V kraju Shirakawa-go, ki je od leta 1995 zaščiten kot svetovna kulturna dediščina, bomo doživeli lepoto tradicionalne Japonske, ki jo poznamo s starih filmov, kjer so riževa polja in s slamo krite hiše. Danes so nekatere hiše spremenili v restavracije in manjše hotele, v večini pa še vedno živijo domačini in skrbno čuvajo dediščino svojih prednikov. Med ogledi si bomo privoščili tradicionalno kosilo, nato pa počasi nadaljevali ob Moboro jezeru in vzdolž slikovite reke So-gawa do Takayame, ki je zopet eno izmed očarljivih mest, s številnimi tradicionalnimi trgovskimi hišami, kjer ponujajo odlični sake. Po krajšem ogledu starega dela mesta bomo nadaljevali pot do zdraviliškega kraja Oku Hida Onsen, namestitev v tradicionalnem japonskem hotelu. Po hotelski večerji, na katero moramo priti oblečeni v kimono, bomo imeli enkratno priložnost, da prespimo v tradicionalnih sobah, ki so prekrite s tatamiji ter to nočitev vzeli kot veliko zanimivost, pa čeprav so hotelske sobe tradicionalno ločene od toaletnih prostorov. Pred ali po hotelski večerji bo možno še sproščanje v hotelskih toplicah.

11.dan: četrtek, 24.05.2018
OKU HIDA - MATSUMOTO - HAKONE
Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje po slikoviti pokrajini in se kar naenkrat znašli v objemu skalnatega masiva Japonskih Alp, katerih vrhovi se dvigajo preko 3.000 m visoko. Preko prelaza se bomo na drugi strani začeli spuščati proti mestu Matsumoto, ki je znan po prelepem gorskem zaledju in najstarejšem srednjeveškem gradu na Japonskem, ki je eden izmed redkih ušel uničenju. Po krajšem postanku v mestu, bomo nadaljevali našo vožnjo do jezera Kawaguchi, kjer bomo prvič imeli možnost videti in fotografirati goro Fuji. Proti večeru bomo prispeli na področje narodnega parka Hekone, kjer se bomo namestili v hotelu, fakultativna večerja in prenočevanje.

12.dan: petek, 25.05.2018
HAKONE - TOKIO
Po zajtrku bomo obiskali najbolj znani japonski narodni park Hakone, sredi katerega kraljuje mistična gora Fuji z višino 3.776 m. Hakone je priljubljena izletniška pokrajina za Japonce, saj je tukaj narava izjemna in bogata z vrsto mineralnih in termalnih izvirov, zato je tudi privlačna z vidika zdraviliškega turizma. V primeru dobre vidljivosti se bomo z vzpenjačo popeljali na Komagatako, kjer bomo imeli najlepši razgled na goro Fuji, ki je očarala že na stotine pisateljev, pesnikov, slikarjev in fotografov. Kljub občudovanju in spoštovanju pa zna biti Fuji tudi zlovešča gora, saj je kot vulkan s svojo eruptivno lavo 1707. leta uničil Tokio. Izlet bomo nadaljevali v dolino Owaku Dani, ki je zelo vulkansko nemirna in polna žveplovih sulfatar ter geotermalnih izvirov in zato zelo atraktivna. Zadnji ogled na tem predelu bo zanimiva, nekdanja kontrolna postaja, iz časa šoguna Tokugawa. Začeli se bomo vračati nazaj proti Tokiu ter si na poti do letališča privoščili še zadnji postanek za samostojno ali organizirano večerjo. Polet letala ob 22.30 uri proti Istanbulu.

13.dan: sobota, 26.05.2018
ISTANBUL - LJUBLJANA
Pristanek v Istanbulu ob 04.40 uri zjutraj in nadaljevanje poleta proti Ljubljani ob 06.55 uri, kjer bomo pristali ob 08.10 zjutraj.

CENA: 3.250 Eur                                          najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- povratne letalske vozovnice Ljubljana-Istanbul-Tokio
- letališke takse in varnostne pristojbine *401 Eur
  *Točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa. -turne vožnje po programu potovanja in avtobusni transferji na Japonskem
- japonski turni vodnik z licenco
- slovensko vodenje z licenco GZS
-vozovnice za vlak: Tokio-Osaka, Hirošima-Kyoto in Kyoto-Kanazawa
- transfer prtljage na relacijah:  Tokio-Osaka, Hirošima-Kyoto in Kyoto-Kanazawa
- povratni trajekt na Miyajimo
- vožnja z vzpenjačo
- obredno pitje čaja in oblačenje v kimono
- 9 x nočitev z zajtrkom, hotel 3*/4* lok.kategorije, dvoposteljne sobe
- 1 x polpenzion v tradicionalnem japonskem hotelu, dvoposteljne sobe
- 2 x kosilo
- nezgodno zavarovanje potnikov
- agencijski stroški

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                     15 Eur
- enoposteljna soba                              459 Eur
- napitnina japonskemu vodniku             25 Eur
- vstopnine cca.                                      80 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile  184 Eur*
   *Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/družinsko)

FAKULTATIVNI OPCIJI ZA DOPLAČILO TEKOM POTOVANJA:
- organizirane tipične večerje v lokalnih restavracijah v spremstvu vodnika
- cena ene večerje bo med 3.000-4.900 JPY
- Ogled predstave Miyako Odori cca. 4.500 JPY

ROK PRIJAVE: do 15.03.2018 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici: 3.390 Eur/ nad 25 oseb 3.510 Eur/ nad 20 oseb 3.630 Eur/ nad 15 oseb 3.890 Eur/ nad 12 oseb Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

Cena je računana na dan 29.12.2017, pri menjavi 1 EUR = 134,70 JPY. V primeru večje spremembe v valuti, se cena temu primerno prilagodi.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, ki mora biti veljaven vsaj  še 6 mesecev po zaključenem potovanju.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2, 4220 Škofja Loka
tel:04/ 50 62 500
fax: 04/ 50 6 515
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji in na naši spletni strani.

 

 
 
 

Cena: od 3.250,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.