04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Tajska

 
  • od 2.080,00 €
  • 07.-19.02.2018(13 dni)/Letalo
  • Prijava do 01.12.2017
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 10 OSEB
07/02/2018 2.080,00 € 2.130,00 € 2.190,00 € 2.290,00 € 2.380,00 €

1.dan: sreda, 07.02.2018
LJUBLJANA – ISTANBUL – BANGKOK  
Zbor potnikov na letališču Brnik ob 18.00 uri, od koder bomo poleteli proti Istanbulu ob 19.55 uri ter od tam kmalu nadaljevali nočni polet proti Tajski.

2.dan: četrtek, 08.02.2018
BANGKOK
Pristanek v Bangkoku ob 14.30 uri in ureditev vseh mejnih formalnosti, krajša krožna vožnja po mestu, ki ga bomo čez nekaj dni še precej bolje spoznali. Obiskali pa bomo vedno živahno in predvsem pisano cvetlično tržnico, kjer se najlepše vidi utrip mesta in življenje domačinov. Namestili se bomo v hotelu in po okusni večerji legli k zasluženem počitku.

3.dan: petek, 09.02.2018
BANGKOK – KANCHANABURI – REKA KWAI
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali do kanala Damnoen Saduak, kjer se bomo vkrcali na čolne ter se odpravili na ogled najstarejše in največje plavajoče tržnice. Tu domačini od sončnega vzhoda naprej prodajajo sadje, zelenjavo in cvetje kar na svojih čolnih. S plovbo med njimi bomo najlepše začutili pristen utrip življenja ob reki, se spoznali z različnimi tropskimi dobrotami ter doživeli tiste lepe barvite prizore iz filmov in razglednic. Nadaljevali bomo v provinco Kanchanaburi, kjer si bomo ogledali slikovit kaskadni slap Saiyoke, ki je najbolj obiskana znamenitost istoimenskega narodnega parka. Sledil bo ogled pokopališča, kjer je pokopanih okoli 7000 zavezniških vojakov iz II. svetovne vojne, nato pa se bomo vkrcali na vlak, s katerim bomo prevozili originalno 'progo smrti', ki poteka po zanimivem lesenem viaduktu, ki so ga zgradili ujeti zavezniški vojaki. Po prihodu na postajo Wang Po, se bomo odpeljali do Pak Sanga, se vkrcali na podolgovate hitre čolne ter tako začeli uživati na plovbi po reki  Kwai. Tokratna nastanitev bo zelo originalna, saj bo v plavajočem splav-hotelu na reki Kwai, kjer bomo imeli tudi večerjo.   4.dan: sobota, 10.02.2018 REKA KWAI – AYUTHAYA – PHITSANULOKE Če bomo jutro začeli bolj zgodaj, si bomo lahko privoščili skok v čisto reko Kwai in se tako lepo predramili pred zajtrkom. Nato se bomo po zajtrku vrnili na obalo ter nadaljevali vožnjo do znamenitega železniškega mostu na reki Kwai, ki so ga postavili Japonci za oskrbo svojih čet na poti med Burmo in Tajsko. Ogledali si bomo tudi bližnji muzej in nato nadaljevali potovanje do Ayuthaye, ki je bila več stoletij glavno mesto nekdanje kraljevine Siam. Mnogi popotniki so tedaj opevali prestolnico, kot najlepšo v vsej Aziji, ki pa se je po vdoru Burmancev v 18.stoletju spremenila v bolj ali manj lepo ohranjeno mogočno ruševino. Sledila bo vožnja v Phitsanuloke, kjer se bomo namestili v hotel in po večerji prenočili.

5.dan: nedelja, 11.02.2018
PHITSANULOKE – SUKHOTAI – CHIANG MAI
Po zajtrku si bomo najprej ogledali vedno živahno budistično svetišče Wat Mahathat in nato nadaljevali vožnjo do mesta Sukhotai, ki je bilo prva prestolnica starodavnega kraljestva iz 13.stoletja in je na seznamu UNESCO-ve svetovne kulturne dediščine. Tu si bomo ogledali ostanke nekdanje kraljeve palače in budističnih templjev. Proti večeru bomo prispeli v Chiang Mai, kjer se bomo nastanili v hotelu za dve zaporedni noči, večerja in prenočevanje.

6.dan: ponedeljek, 12.02.2018
CHIANG MAI
Po zajtrku bomo ves dan posvetili odkrivanju zanimivosti centralnega mesta severne Tajske in najprej obiskali nadvse impresiven tempelj Doi Suthep, ki so ga v 14. stoletju zgradi na 1073 metrih nadmorske višine, od koder se odpira krasen razgled nad staro mesto. Tempelj sodi med najpomembnejša budistična svetišča na Tajskem in na nas bo naredi resnično nepozaben vtis. Popoldne bomo namenili obisku bližnje vasi Sankampang, ki je znana po tradicionalnih rokodelskih delavnicah, kjer izpod pridnih rok domačinov nastajajo najrazličnejši izdelki iz ratana, bambusa, lesa, keramike, svile, riževega papirja in tudi srebra. Zvečer sledi tipična »kantoke« večerja v lokalni restavraciji, kjer bomo občudovali tradicionalne plese in pesmi hribovskih plemen severne Tajske. Najbolj vztrajni pa bomo obiskali še nočno tržnico v Chiang Maju, kjer bomo lahko kupili spominke.  Vrnitev v hotel in prenočevanje.

7.dan: torek, 13.02.2018
CHIANG MAI – ZLATI TRIKOTNIK
Po zajtrku nam bodo jutro polepšali sloni, ki jih bomo opazovali pri jutranjem kopanju in kasneje tudi videli, kako te mogočne živali uporabljalo pri delu. Čas bomo imeli tudi za krajšo slonjo  ježo (doplačilo), nato pa se bomo odpeljali do bližnjega parka in gojišča orhidej. Nadaljevali bomo pot mimo Chiang Raia, do trgovskega mesta Mae Sai, ki je najsevernejše mesto Tajske, zato se bomo za kratek čas ustavili na mostu, ki povezuje Tajsko in Mjanmar. Sledila bo vožnja do slovitega »zlatega trikotnika«, kjer se stikajo meje Tajske, Laosa in Mjanmara. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

8.dan: sreda, 14.02.2018
ZLATI TRIKOTNIK – BANGKOK
Področje Zlatega trikotnika je bilo nekdaj center pridelave ogromnih količin opija in heroina, zato bomo po zajtrku obiskali muzej, ki govori o tem. Obiskali bomo vas ljudstva Akha, ki v tem skrajnem severu države živijo še vedno tradicionalno življenje. Nastopil bo čas slovesa od severa Tajske, saj se bomo vrnili do mesta Chiang Rai, od koder bomo proti večeru poleteli proti Bangkoku. Namestitev v hotelu in prost večer za samostojno večerjo. Če nas utrujenost ne bo premagala, se bomo lahko skupaj podali na večerni obisk razvpite rdeče četrti Patpong in na nočni bazar, tako nam bo Bangkok ostal še v lepšem spominu.

9.dan: četrtek, 15.02.2018
BANGKOK - HUA HIN
Po zajtrku bomo začeli spoznavati eno izmed najhitreje rastočih mest in izjemno živahno tajsko prestolnico, polno najrazličnejših znamenitosti ter na stotine templjev in svetišč. Obiskali bomo največjo znamenitost Bangkoka - Veliko palačo s svetiščem smaragdnega Bude, ki je hkrati tudi eno najpomembnejših svetišč na Tajskem. Vstopili bomo tudi v Tempelj slonečega Bude oz. Wat Pho, ki je najstarejši in največji tempelj mesta Bangkok, kjer je tudi največji kip slonečega Bude, ki je visok skoraj 46 metrov. Med ogledi si bomo vzeli nekaj prostega časa, nato pa se usmerili proti lepem letovišču Hua Hin, ki se nahaja južno od Bangkoka. Namestitev za preostale tri noči, večerja in prenočevanje.

10.dan: petek, 16.02.2018
HUA HIN
Po zajtrku bomo imeli ves dan prosto za kopanje, sončenje, nakupe ali samostojno raziskovanje okolice. Večerja in prenočevanje.

11.dan: sobota, 17.02.2018
HUA HIN
Po zajtrku bomo imeli ves dan prosto za kopanje, sončenje, nakupe ali samostojno raziskovanje okolice. Večerja in prenočevanje.

12. dan: nedelja, 18.02.2018
BANGKOK – ISTANBUL
Po zajtrku se bomo še do zgodnjega popoldneva sproščali in prepuščali užitkom na plaži, nato pa se bomo odpeljali v Bangkok, kjer bomo imeli nekaj prostega časa za zadnje nabiranje spominkov in vtisov tega živahnega mesta. Za zaključek lepega potovanja si bomo med križarjenjem po reki Chao Phraya privoščili še okusno, poslovilno večerjo. Sledila bo le še vožnja na letališče, od koder bomo ob 00.05 uri poleteli prosti Istanbulu.

13. dan: ponedeljek, 19.02.2018
BANGKOK – ISTANBUL – LJUBLJANA
V Istanbulu bomo pristali ob 06.25 uri in že ob 08.15 uri nadaljevali polet proti Ljubljani, kjer bomo pristali ob 08.35 uri zjutraj.

CENA:  2.080 Eur                            najmanj 30 oseb

Cena vključuje:
- letalski prevozi:  LJU – IST – BKK; BKK – IST – LJU;  CHIANG RAI – BKK
- letališke takse in varnostne pristojbine  *379 Eur
*Točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa.
- 9 x polpenzion, dvoposteljna soba
- 1 x nočitev z zajtrkom, dvoposteljna soba
- 1 x  poslovilna večerja s križarjenjem
- namestitev v hotelu 3* in večinoma v hotelu 4*, dvoposteljne sobe, tuš, wc
- folklorni program
- kombi oz. mini bus (odvisno od št. potnikov) prevozi po Tajski
- izleti po programu
- vstopnine po programu
- slovensko vodenje
- lokalni vodnik v angleškem jeziku
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                              15 Eur
- enoposteljna soba                                      370 Eur
- napitnin za vodnika in voznika
Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile 115 Eur
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpovedni riziko + zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 129 Eur

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 01.12.2017. Kasnejše prijave so možne le na vprašanje.

OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko spremeni, vsebina programa pa pri tem ostaja enaka.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi 300 Eur 
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
2.130 Eur / nad 25 oseb
2.190 Eur / nad 20 oseb
2.290 Eur / nad 15 oseb
2.380 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

V primeru večje spremembe tečajnega razmerja (na dan izdelave aranžmaja 15.6.2017 znaša 1 Eur = 38 THB), si pridržujemo pravico do korekcije cene.

POTOVALNI DOKUMENT je potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

VIZUM za Slovenske državljane ni potreben.

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2
4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

 
 
 

Cena: od 2.080,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.