04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Šrilanka in Maldivi

 
  • od 2.820,00 €
  • 04.-16.02.2018 (13 dni)/Letalo
  • Prijava do 10.11.2017
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSRB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 10 OSEB
04/02/2018 2.820,00 € 2.890,00 € 2.960,00 € 3.040,00 € 3.100,00 €

1.dan: nedelja, 04.02.2018
LJUBLJANA – ISTANBUL
Zbor potnikov na letališču Brnik najkasneje ob 18.00 uri, polet letala v Istanbul ob 19.55 uri ter nadaljevanje poleta proti Šrilanki. Obroki na letalu.

2.dan: ponedeljek, 05.02.2018
ISTANBUL - COLOMBO - NEGOMBO
Pristanek letala ob 17.10 uri, ureditev vseh formalnostih na meji ter nato vožnja v priljubljeno ribiško mesto NEGOMBO, kjer se bomo namestili v hotelu ter po večerji prenočili.

3.dan: torek, 06.02.2018
NEGOMBO - PINNAWELA - HABARANA
Po zajtrku bomo še malce ostali v Negombu z namenom, da obiščemo znamenito ribjo tržnico in preverimo pestrost ulova lokalnih ribičev. Nato se bomo odpeljali na področje zelenih hribov Kegalle, kjer se nahaja PINNAWELA, edinstveno zatočišče za slone. Gre za prvo tovrstno sirotišnico, ki je bila ustanovljena leta 1975 za to, da tukaj hranijo, negujejo in nudijo domovanje majhnim slončkom, ki so se izgubili v divjini ali pa jih je njihova mati zapustila. Poleg tega nudijo domovanje tudi nekaterim odraslim slonom, ki so bili večinoma najdeni ranjeni v divjini in jim tukaj nudijo vso potrebno oskrbo. Tukaj lahko vidimo hranjenje slončkov po velikih stekleničkah ali pa njihovo veselje ob kopanju v bližnji reki, kar bo zagotovo naredilo nepozaben prvi vtis ob spoznavanju zanimivosti Šrilanke. Pot nas bo nato vodila še globlje v osrčje otoka, kjer se razprostira tropski gozd in vse naprej do mesta Habarana, kjer se bomo namestili v hotelu za dve zaporedni noči, večerja in prenočevanje

4.dan: sreda, 07.02.2018
HABARANA - SIGIRIYA - POLONNARUWA - HABARANA
Po zajtrku se bomo odpeljali do fantastične kamnite trdnjave SIGIRIYA, ki je ena izmed največjih znamenitosti Šrilanke in je prav tako na seznamu Unescove kulturne dediščine. Po strmih stopnicah se bomo dvignili na vrh tega 200 m visokega osamelca, imenovanega Levja skala, kjer bomo poplačani s prekrasnim razgledom na širno pokrajino pod nami in se tam sprehodili med ostanki mogočne kraljeve palače, ki jo je v davnem 5. stoletju dal zgraditi kralj Kasyapa. Nadaljevali bomo v POLONNARUWO, v srednjeveško muzejsko mesto, ki je po zatonu mesta Anuradhapura, prevzelo vlogo prestolnice, od 10. do 12. stoletja. Skoraj tisočletje stare ostanke kraljevih palač in templjev, še vedno  obdajajo mogočna obzidja, ki skrbno čuvajo zapuščino zlate dobe tega mesta, kar je danes v celoti pod Unescovo zaščito. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

5.dan: četrtek, 08.02.2018
HABARANA - DUMBALLA - KANDY 
Po zajtrku se bomo usmerili proti jugu in najprej obiskali dišeči vrt začimb, kjer gojijo najrazličnejše začimbe in dišavnice za razne ayurvedske pripravke. Obiskali bomo tudi tekstilne delavnice, kjer še uporabljajo tradicionalno tehniko batika ter nadaljevali pot v idilično mestece DUMBALLA. Obiskali bomo prvo Unescovo znamenitost, ki datira v 1. stoletje pr.n.š., kar je osupljivi kompleks petih jam, ki so sicer sprva služile kralju kot pribežališče, ko pa je kasneje ponovno zavzel prestol, je dal tam vklesati v živo skalo čudovite kamnoseške podobe. Kasnejši kralji so jame še dodatno okrasili in danes lahko tukaj vidimo preko 150 podob Bude, med katerimi meri največja kar 15 metrov. Nato bomo počasi prispeli v KANDY, v zadnjo prestolnico sinhalskih kraljev, kjer se še danes čuti močan pridih kolonialne dobe. Spoznali bomo očarljivo in hkrati eksotično mesto, ki leži ob majhnem in spokojnem jezeru, v objemu slikovitih hribov notranjosti otoka. V tej kulturni prestolnici Šrilanke še vedno zavestno ohranjajo živo tradicijo bogatih starih običajev in legend, pomembno pa je tudi folklorno izročilo, zato si bomo tudi mi privoščili ogled predstave tradicionalnih plesov. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

6.dan: petek, 09.02.2018
KANDY - NUWARA ELIYA
Po zajtrku bomo spoznali še eno Unescovo znamenitost, ki jo predstavlja tempelj Sri Dalada Maligawa, kjer hranijo Budin zob, pomembno relikvijo, ki jo je, skrito v svoje lase, sem prinesla princesa Hamamala. Sledil bo ogled Kandyja in sosednjih vasi, ki so središče stare rokodelske umetnosti izdelovanja najrazličnejših stvari iz lesa ter plemenitih kovin. V mestu ne bo manjkalo tovrstnih prodajaln, med katerimi so še prav posebej zanimive draguljarne, v katerih ponujajo tudi izdelke iz srebra in zlata ter izredno cenjenje safirje. Pot bomo nadaljevali do Kraljevih botaničnih vrtov, ki s svojo lepoto in botanično pestrostjo navdušijo vsakega obiskovalca, čeprav slovijo najbolj po bogati zbirki najrazličnejših orhidej. Pot bomo nadaljevali proti slikoviti in zelo raznoliki pokrajini, ko se bomo dvigovali vedno višje in višje, dokler ne bomo dosegli 1.800 m visoko ležečega mesta  NUWARA ELIYA, ki ga imenujejo tudi Mala Anglija, prav zaradi značilne angleške arhitekture. Pogled na neskončne nasade čajevca v zaledju mesta, nam bo zagotovo pustil nepozaben vtis. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

7.dan: sobota, 10.02.2018
NUWARA ELIYA - TISSAMAHARAMA
Po zajtrku bomo spoznali eno izmed najlepših področij gojenja cejlonskega čaja, domačini pa nam bodo nazorno predstavili celoten postopek pridelave, vse do končnega produkta, ko bomo lahko poskusili zlatorumeni napitek v eni izmed številnih predelovalnic čaja na otoku. Nato se bomo usmerili proti jugu otoka in sredi dneva dosegli mesto TISSAMAHARAMA, ki leži na obrobju narodnega parka YALA. Na Šrilanki imajo šest narodnih parkov, mi pa bomo obiskali najbolj znanega in najbolj obiskanega, ki pa je hkrati tudi drugi največji na otoku. Za dve zaporedni noči se bomo namestili v hotelu, kjer bomo pred večerjo lahko zaplavali v hotelskem bazenu in se spočili pred naslednjim dnem. Večerja in prenočevanje.

8.dan: nedelja, 11.02.2018
TISSAMAHARAMA – YALA – TISSAMAHARAMA
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpeljali na dopoldanski jeep safari v upanju, da vidimo pisani živalski svet otoka in poleg slonov, med drugim vidimo tudi leoparde, saj naj bi bila ravno v tem narodnem parku največja koncentracija leopardov na kvadratni kilometer na svetu. Med vožnjo po pretežno travnati in grmičevnati pokrajini, bomo mogoče uzrli tudi kakšnega medveda ali merjasca, medtem ko se je za »lov na krokodile« potrebno odpeljati do bolj oddaljenih vodnih površin. Sledilo bo prosto popoldne za sproščanje ob hotelskem bazenu ali pa še en nepozaben popoldanski safari po NP Yala (doplačilo). Hotelska večerja in prenočevanje.

9.dan: ponedeljek, 12.02.2018
TISSAMAHARAMA - GALLE – COLOMBO - MALDIVI
Po zajtrku se bomo vozili po južnih obronkih otoka, dokler ne bomo prispeli v starodavno pristaniško mesto GALLE, kamor so že pred stoletji priplule trgovske ladje iz različnih koncev sveta z namenom, da tukaj natovorijo dragocene otoške dragulje, eksotične začimbe, prvovrstni čaj ter druge cenjene dobrine z otoka. To znano pristanišče so koncem 16. stoletja zgradili Portugalci ter ga poimenovali Santa Cruz, uničili pa so ga Nizozemci, v času okupacije otoka. Novo pristanišče so zgradili v veliko večjem obsegu, ki se je večinoma uspelo ohraniti vse do današnjih dni, za nadaljnjo zaščito starega dela mesta pa sedaj skrbi tudi Unesco. Po ogledu zanimivega mesta, v katerem se lepo prepletata in dopolnjujeta stara in nova arhitektura, bomo še malce nadaljevali po slikoviti obalni cesti ter med vožnjo usmerili pogled proti morju, da bi morebiti uzrli tipične prizore otoških ribičev na hoduljah. Po končanem ogledu se bomo odpeljali v glavno mesto Šrilanke COLOMBO, ki je najpomembnejši trgovski center države in v katerem se prepletajo vzhodni kakor tudi zahodi vplivi. Med krožno vožnjo bomo spoznali glavne mestne znamenitosti, nato se bomo usmerili proti letališču, od koder bomo imeli pozni večerni polet na Maldive. Po pristanku na letališču Male, bo sledil prevoz do otoka, kjer se nahaja vaš hotel. Namestitev za tri zaporedne noči ter začetek uživanja prostih dni na Maldivih, ki poleg poležavanja na sanjskih plažah in kopanja v turkiznem morju, nudijo tudi aktivne počitnice.

10.-11.dan:  torek, 13.02. in sreda. 14.02.2018
MALDIVI
Cela dva dneva bomo imeli prosto za kopanje, snorklanje, sončenje in sproščanje na rajskem otoku. Med tem pa bomo tudi uživali hotelsko All Inclusive ponudbo.

12.dan: četrtek, 15.02.2018
MALDIVI - EVROPA
Dopoldan bomo še uživali v ponudbi otoka ter hotela, nato pa se bomo počasi vrnili v mesto Male, kjer bomo počakali na nočni polet proti Evropi, obroki na letalu.

13.dan: petek, 16.02.2018
ISTANBUL - LJUBLJANA
Ob 06.35 uri pristanek letala v Istanbulu in ob 08.15 uri nadaljevanje poleta proti Ljubljani, kjer bomo pristali ob 08.35 uri.

CENA :  2.820 Eur              najmanj 30 oseb

Cena vključuje: 
- letalski prevozi Lju – Istanbul – Colombo – Male - Istanbul - Lju
- letališke takse in varnostne pristojbine  *435 Eur
*Točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na dan priprave programa - prevozi s klimatiziranim avtobusom/minibusom po Šrilanki
- 7 x vstopnine po programu (Pinnawela, Dambulla, Shigiriya, Polonnaruwa, Zobni tempelj, botanični vrt, Yala NP) - dopoldanski jeep safari v NP Yala
- 7 x polpenzion v hotelih 4* na Šrilanki, dvoposteljne sobe 
- 3 x all inclusive v počitniškem hotelu 4* na Maldivih, dvoposteljni bungalovi
- povratni gliser prevoz do otoka -
slovensko vodenje, vodnik z licenco GZS
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov 
- organizacijski stroški agencije 

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                      15 Eur
- pridobitev Šrilanške vize                           cca.     40 Eur
- enoposteljna soba na Šrilanki                            537 Eur   
- enoposteljni bungalov na Maldivih                     565 Eur     
- napitnina za voznika in lokalnega vodnika   cca. 15 Eur     
Dodatna zavarovanja: - odpovedni riziko v primeru višje sile             138 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo in fakultative na Maldivih   
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/  (individualno/družinsko): 149 Eur

OPOMBA: Vrstni red ogledov se lahko spremeni, vsebina programa pa pri tem ostaja enaka.

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do 10.11.2017

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov. 

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi  200 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu prvega obroka se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če se stranka zanj odloči.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 oseb, opravimo pri plačilu zadnjega obroka poračun glede na končno število udeležencev, po naslednji cenovni lestvici:
2.890 Eur / nad 25 oseb
2.960 Eur / nad 20 oseb
3.040 Eur / nad 15 oseb
3.100 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

Cena aranžmaja v evro valuti je izračunana na dan 16.06.2017 pri menjavi 1 Eur = 1,118 USD, v primeru večje razlike v valutnem razmerju, bo cena aranžmaja prilagojena v poračunu.

POTOVALNI DOKUMENT: je potni list, ki mora imeti še vsaj 2 prazni strani in mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po končanem potovanju. 

CEPLJENJE: Cepljenja niso zahteva, priporoča se jemanje tablet proti malariji. Podrobnejše informacije o priporočilih cepljenja ali jemanju tablet proti malariji dobite na Zavodu za zdravstveno varstvo.

Avtor programa in organizator potovanja
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2
4221 ŠKOFJA LOKA
tel 04 / 50 62 500 , fax 04 / 50 62 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si , www.pisanec.si

Splošne določbe : Skladno z 900. členom OZ si pridržujemo pravico do zvišanja cene, če pride do sprememb v cenikih letalskih in drugih prevoznikov. Skladno z 902. členom OZ si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja. 

SPLOŠNI POGOJI poslovanja so sestavni del aranžmaja in so vam na voljo na sedežu agencije, na naši spletni strani oziroma kot priloga kataloga potovanj.

 
 
 

Cena: od 2.820,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.