04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Gruzija in Armenija

 
  • letalo LJUBLJANA - TBILISI – LJUBLJANA
  • od 1.785,00 €
  • 11.05.-20.05.2018 (10 dni) / Letalo
  • Prijava do 10.03.2018
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
11/05/2018 1.785,00 € 1.835,00 € 1.890,00 € 1.925,00 €

1.dan: petek, 11.05.2018
LJUBLJANA - TBILISI
Zbor skupine v avli letališča Ljubljana ob 18.30, polet letala ob 20.05 uri v Istanbul in nadaljevanje poleta v glavno mesto Gruzije, ki zavzema površino dobrih treh Slovenij in leži med Kavkazom ter Črnim morjem. Gruzija je zelo zanimiva dežela in ponosna, da velja za zibelko vina ter izvirnega gruzijskega krščanstva in svojstvene pisave. Po pristanku v Tbilisiju po lokalnem času v zgodnjih jutranjih urah, transfer v hotel, kjer bomo odložili prtljago, se malo spočili in imeli hotelski zajtrk.

2.dan: sobota, 12.05.2018
TBILISI
Po zajtrku se bomo odpravili na ogled mesta, ki je pobrateno z Ljubljano in ima veliko za pokazati iz svoje 1.500 letne kulturne dediščine. Sedanji Tbilisi je v 4.stoletju zasnoval kralj Vakhtang Gorgasali, ki je želel imeti prestolnico ob termalnih vrelcih in izvirih mineralne vode. Mesto je najbolj cvetelo kot trgovski center na svilni cesti v 12.stoletju, ko so tudi pozidali cerkev Metekhi, z lego na impozantnem klifu nad reko Mtkvari, kar je danes najbolj prepoznavna veduta Tbilisija.  Naslednji postanek bo pri spominskem mostu »100.000 mučenikov«, kjer je Turkmenski sultan Jalal al Din dal pobiti toliko gruzijskih kristjanov. Obiskali bomo tudi Albanoturbani, področje tbilisijskih toplih izvirov in sulfatar, ki so jih tako radi obiskovali vladarji, poeti in glasbeniki, da so tukaj v sproščanju dobili marsikateri navdih. Sledila bo vožnja do trdnjave Narikala, kjer bomo zajeli panoramski pogled na mesto in vso tbilisijsko kotlino. Potem se bomo sprehodili po starem središču, ki je vedno bilo multikulturno in versko pisano mesto, saj se prepletajo sinagoge, mošeje, rimo-katoliške cerkve in božji hrami gruzijskega krščanstva, med katerimi je glavna katedrala Sameba, posvečena Kristusovemu rojstvu. Predvsem pa se nam bo vtisnilo v spomin, kot prijetno mesto, s hišami svojstvene arhitekture in z rezljanimi lesenimi balkoni. Vrnitev v hotel in večerja.

3.dan: nedelja, 13.05.2018
TBILISI - MTSKHETA - ANANURI - GVELETI - KAZBEGI
Po zajtrku se bomo podali po stari gruzinski vojaški cesti v zgodovinsko mesto Mskheta, ki je tudi vpisano v Unescov seznam kulturne dediščine. Mesto je bilo ustanovljeno okoli leta 500 pred Kr. in je bilo sedež svobodnega gruzijskega kraljestva nadaljnjih 1000 let. Tukaj je padla odločitev o sprejetju krščanstva in ustanovitvi samostojne gruzijske cerkve, zato bomo najprej vstopili samostan Jvari, ki so ga pozidali v 6.stoletju, na mogočni skali v sotočju rek Mtkvari  ter Aragvi in je odigral v naslednjih stoletjih pomembno versko in izobraževalno vlogo. Od tukaj bomo deležni enkratnega razgleda po samem mestu Mtskheta in na katedralo Svtiskhoveli, ki je sveti kraj te dežele, saj je ravno tukaj bila zgrajena prva lesena krščanska cerkvica, potem, ko je svetnica Nino, prepričala kralja v sprejetje nove vere. Potem bomo nadaljevali z izletom do versko trdnjavskega kompleksa Ananuri, sedeža vladarske dinastije Eristavi, ki je vladala deželi Aragvi in je zato znotraj trdnjave zgradila vrsto objektov, med katerimi je najlepša cerkev device Marije s fasado, polno reliefov in dekorativnih ornamentov. Sledila bo vožnja višje in višje v pogorje Kavkaza, do znanega smučišča Gudauri in potem še dalje, po lepi in neokrnjeni gorski naravi, dokler ne bomo na višini 1700 metrov dosegli kavkaško vas Kazbegi, si vzeli prosti čas za sprehod po vasi in nabiranje fotografskih motivov, nazadnje pa se bomo podali še na krajši pohod do slikovitih Gveleti slapov. Hotelska namestitev in večerja.

4.dan: ponedeljek, 14.05.2018
KAZBEGI - STEPHANSMINDA - UPLISTSIKHE - BORJOMI
Po zajtrku se bomo odpeljali do vasi Stephansminda in še naprej po spektakularni gorski cesti, skozi gozdove in odprte planjave ter preko gorskih rek, dokler ne bomo na višini 2.127 metrov prišli do cerkve sv. Trojice, postavljene na robu previsnega vrha. Od tam se nam bo odprl veličasten razgled po vrhovih Kavkaza, zlasti na goro Kazbeg, ki je z višino 5.047 metrov, tretji najvišji vrh Kavkaza. Gora je opisana tudi v grški mitologiji, kot tista gora, na katero so bogovi kazensko privezali vklenjenega Prometeja. Potem se bomo spustili nazaj v dolino in zavili na ogled dediščine mesta Uplistsikhe, zgrajenega kmalu po Kristusovem rojstvu, kot mesto v votlinah, kar je najbolj impresivna predstavitev starodavnega gruzijskega gradbeništva. Videli bomo številna domovanja v votlinah, dimnike, mestne ulice, cerkve in gledališče. Žal so roparski pohodi v kasnejših stoletjih in zlasti potres, Uplistsikhe spremenila v ruševino, ki pa nas kljub temu še danes prevzame s svojo enkratnostjo. Sledila bo vožnja v Borjomi, znano kot »mesto vode« zaradi številnih termalnih in mineralnih izvirov in izhodišče pohodništva v čudovito okoliško naravo. Hotelska namestitev in večerja.

5.dan: torek, 15.05.2018
BORJOMI - AKHALTSIKHE - VARDZIA - TBILISI
Po zajtrku se bomo najprej odpravili na ogled kompleksa obnovljenega gradu Akhaltsikhe, ki so ga v burni preteklosti nenehno rušile vojne vihre otomanskih in ruskih vojaških trup, sedaj pa je grajski kompleks lepo obnovljen in je s cerkvami, mošejami in sinagogami, spomenik multikulturnosti tega prostora. Popoldne bomo posvetili ogledu Vardzie, ki ima za Gruzijce skoraj mističen pomen, saj  ga je v 12.stoletju ustanovila njihova legendarna kraljica Tamara, kar je umetniško lepo opisal največji gruzijski pesnik Šota Rustaveli, v epu Vitezi v tigrovi koži. Kraj je bil v tistih časih velik in zelo pomemben, saj je Vardzia bila zgrajena kot podzemno mesto v 13 nadstropjih in je štela preko 250 jam. Vardzia je bila tudi verski center z več tisoč menihov, ki so predstavljali duhovno plat življenja tega kraja. Žal je tudi tukaj  potres močno uničil ta poseben kraj, ampak vse, kar je še ostalo, je še vedno velika kulturno zgodovinska znamenitost. Nadaljevali bomo do mesta Ninotsminda in dalje skozi kraje ob velikih jezerih, kjer domuje veliko štorkelj. Proti večeru se bomo vrnili v Tbilisi, namestitev v hotelu in večerja.

6.dan: sreda, 16.05.2018
TBILISI - KHOR VIRAP - NORAVANK - EREVAN
Po zajtrku se bomo odpravili na letališče ter poleteli v Armenijo, državo velikosti ene in pol Slovenije in s prebivalstvom dobrih treh milijonov. Pokrajinsko leži dežela na visoki planoti, med verigo Malega Kavkaza in njihovo sveto gora Ararat, kjer je vzniknila njihova starodavna civilizacija in kjer so sprejeli krščanstvo le nekaj let po Konstantinovi razglasitvi te vere kot državne vere v Rimu. Po pristanku na erevanskem letališču, se bomo odpeljali v najbolj svete kraje armenskega ljudstva, do samostana Khor Virap, kjer je bil nekoč zaprt njihov patriarh Gregorij. Samostan leži le 200 metrov oddaljen od turške meje, ki je tako dramatično odrezala velik del armenskega ozemlja in s tem Armencev, ki so potem bili v času I. svetovne vojne žrtev turškega genocida, v katerem je umrlo preko 1,5 mio Armencev. Od tukaj bomo imeli krasen pogled na vse tri biblijske gore, ki so tudi simbole gore Armencev. Mali ter Veliki Ararat z višino 5.165 metrov, ležita kot izgubljena armenska simbola na  turški strani meje, gora Aragac pa je ostala na armenski strani. Vse tri gore so ugasli vulkanski stožci, med katerimi je zaradi višine Veliki Ararat vse leto pokrit z belo snežno kapo. Sledila bo še vožnja do samostana Noravank, nato odhod v Erevan, hotelska namestitev za tri noči. Večerja.

7.dan: četrtek, 17.05.2018
EREVAN - GEGHARD - GARNI - EREVAN
Po zajtrku bomo najprej naredili ogled nekaterih znamenitosti Erevana, med katere sodijo trdnjava Erebuni, opera in baletni teater na trgu republike ter zgodovinski muzej Matenadaran v katerem je zakladnica preko 15.000 armenskih, grških, perzijskih in arabskih rokopisov. Zanimala nas bo tudi največja nacionalna tragedija genocida, zato bomo obiskali spominsko obeležje pretresljivi muzej na griču Tsitsernakaberd. Nadaljevali bomo s panoramskim ogledom in se tako tudi zapeljali na razgledišče Kaskade in do monumentalnega kipa »matere Armenije«, ki stoji na prostoru zrušenega Stalinovega spomenika. Spominjali se bomo tudi Armencev, ki so se uveljavili v širnem svetu, med katerimi so skladatelj Aram Hačaturjan, šansonjer Charles Aznavour in šahist Gary Kasparov. Ta dan bomo imeli še izlet izven Erevana, saj se bomo zapeljali na ogled  starega samostan Geghard, ki so ga dali vklesati v živo skalo princi Proshyan že v davnem5.stoletju. Samostanski kompleks vključuje tri cerkvice ter svečani mavzolej. Sledil bo še postanek na robu slikovite doline, pri poganskem svetišču Garni, ki spada v helenistično obdobje čaščenja templja sonca. Vrnitev v hotel v Erevanu in večerja.

8.dan: petek, 18.05.2018
EREVAN - ECHMIADZIN - ZVARNOTS - EREVAN
Po zajtrku se bomo odpeljali na izlet v Echmiadzin, najpomembnejše duhovno središču armenskega naroda, kjer stoji že od 301. leta pozidana cerkev armenskega apostolskega krščanstva, ki je prva katedrala krščanskega sveta. V kompleksu je poleg katedrale tudi cerkev armenske svetnice sv. Hripsime. Vstopili bomo tudi v echmiadzinski muzej, kjer so spravljeni arheološki in sakralni biseri tega verskega središča ter se nato odpeljali še v arheološki park slovitega templja Zvartnots.  Po vrnitvi v Erevan bomo zavili še v eno znamenito stavbo, v kateri zori sloviti »armenski konjak«.  Vrnitev v hotel in večerja v restavraciji, kjer bomo spoznavali okuse ter vonjave tradicionalne armenske kuhinje

9.dan: sobota, 19.05.2018
EREVAN - TSINANDALI - GURJAANI - SIGHNAGHI  - TBILISI
Po zajtrku bomo z erevanskega letališča poleteli nazaj v Tbilisi in se takoj odpravili na izlet v pokrajino Kakhteri , ki velja za domovino vinske trte in je danes vrhunska gruzijska vinorodna regija. Najprej se bomo odpeljali v Tsinandali, kjer si bomo ogledali imenitno posestvo princa Aleksandra Chavchavadze, vstopili v prostore razkošne vile in videli lep botanični vrt iz 19.stoletja. Sledil bo dogodek, ki bo pomenil zaključek potovanja in nekakšno slovo od dežele, ki nas bo prav gotovo navdušila zaradi narave, zgodovine in izredne gostoljubnosti. Obiskali bomo vinsko hišo Gurjaani, kjer nam bodo domačini prikazali nekatera tradicionalna domača opravila, zlasti način pridelave vina, ki ga hranijo v posebnih vinskih kleteh »marani«, kjer v zemljo zakopljejo z vinom napolnjene amfore ali »kvevri«. Spoznali bomo postopek peke kruha ali »shoti« oziroma peko slaščic »churchkhela«. Sledilo bo povabilo k tradicionalno obloženi mizi domačih gruzijskih dobrot, kjer se bomo naučili tudi »tamada«, gruzijskega nazdravljanja ob vsakem kozarcu vina, za vzdušje res pravega gruzijskega dne, pa bodo poskrbeli še domači fantje, ki nam bodo zapeli nekaj gruzijskih ljudskih pesmi. V okviru spoznavanja gruzijskega vinogradništva, bomo zvedeli za pomembno vlogo priseljene nemške družine Schuchmann, ki je zasnovala vodilno vinsko klet Gruzije, ki sedaj oskrbuje svetovno tržišče z odličnimi gruzijskimi vini. Po kosilu bo sledila popoldanska vožnja v mesto Sighnaghi, staro kraljevo mesto,  ki je obdano z impresivnim obzidjem 23 obrambnih stolpov in s samostanom sv. Nino. Mesto je skozi stoletja cvetelo v trgovskih poslih z vinom  in v številnih obrteh, med katerimi še danes pomeni tkanje preprog tudi umetniški dogodek. Arhitektura starega mesta, s krasnimi balkoni, je zelo očarljiva, zato je mesto priljubljena izletniška točka samih Gruzijcev, ki zlasti ob vikendih napolnijo mestne ulice lepo obnovljenega mesta, kupujejo spominke ali si privoščijo kozarec vina ter okusno hrano številnih malih restavracij. Sledila bo le še vožnja v Tbilisi, kjer bomo imeli poslovilno večerjo ob folklorno-glasbenem programu v etno restavraciji. Vrnitev v hotel in bolj kratka nočitev.

10.dan: nedelja 20.05.2018
TBILISI  - LJUBLJANA
Prevoz na letališče Tbilisi, polet letala ob 04.30 uri, pristanek v Istanbulu ter nadaljevalni polet v Ljubljano, kjer bomo pristali ob 08.10 uri.

CENA: 1.785 Eur                                             najmanj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz Ljubljana - Tbilisi - Ljubljana
- letališke takse *195 Eur / *točen znesek vseh letaliških taks bo znan 10 dni pred odhodom, v programu je naveden znesek, veljaven na dan priprave programa - letalski prevoz s taksami Tbilisi – Erevan - Tbilisi
- avtobusni prevoz po programu potovanja, stroški cestnin - stroški avtobusnega voznika
- 1x  nočitev z zajtrkom in 7 x polpenzion z večerjo v hotelu   ali v restavraciji (hoteli 4*, 1x hotel 5*)
- 1x tradicionalno gruzijsko kosilo v vinski kleti Gurjaani
- 1x folklorni program moškega pevskega zbora
- 1x poslovilna večerja s folklornim programom
- vse vstopnine po programu
- prevoz z jeepi Kazbegi -Gergeti - Kazbegi : 1 jeep  3-4 osebe
- mineralna voda med potovanjem
- slovensko vodenje z licenco GZS
- gruzinski in armenski vodnik v nemščini
- 4x lokalno vodenje
- osnovno nezgodno zavarovanje potnikov
- organizacijska storitev agencije in DDV

CENA NE VKLJUČUJE:
- strošek prijave                                                                                           15 Eur
- enoposteljna soba za vse nočitve                                                           333 Eur
- napitnina lokalnim vodnikom in voznikom                                           45-50 Eur

DODATNA ZAVAROVANJA:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                                         92 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
-zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (individualno/skupinsko)
-celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko): 107 Eur

ROK PRIJAVE: do zasedenosti prostih mest oziroma do zaključka razpisa 10.03.2018.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in  obrokov.

ROKI PLAČIL: - akontacija ob prijavi: 300 Eur - ostali obroki po predračunu do odhoda Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika,  če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30 potnikov, se pri plačilu zadnjega obroka napravi poračun glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
1.835 Eur  / nad 25 oseb
1.890 Eur  / nad 20 oseb
1.925 Eur   / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

Avtor programa in organizator potovanja
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2
4221 ŠKOFJA LOKA
tel 04 / 50 62 500 , fax 04 / 50 62 515
e-pošta : pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si
 
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v agenciji oziroma so objavljeni v katalogu ter na naši spletni strani.
 

 

 
 
 

Cena: od 1.785,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.