04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Peru in Bolivija - zagotovljeno

 
  • od 3.530,00 €
  • 17.10.-31.10.2017 (15 dni) / Letalo
  • Prijava do 12.09.2017
 
Datum odhoda NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB
17/10/2017 3.530,00 € 3.595,00 € 3.690,00 €

1.dan: torek, 17.10.2017
ŠKOFJA LOKA - LJUBLJANA - BENETKE - LIMA
Odhod v zgodnejših jutranjih urah izpred hotela v Škofji Loki, vstop v Ljubljani ter nadaljevanje na Fernetiče in do beneškega letališča. Jutranji polet ob 07.40 preko letališča Madrid proti južni Ameriki, obroki hrane med poletom, pristanek v Limi ob 17.35, avtobusni prevoz v hotel, namestitev in večerja.

2. dan: sreda, 18.10.2017    
LIMA - PARACAS - BALLESTAS - HUACHACHINA -  ICA
Precej zgodaj bomo zapustili perujsko prestolnico in njena neskončna predmestja, saj se bomo podali na pot po panameriški avtocesti vzdolž pacifiške obale čez polpuščavski svet, kamor se ilegalno priseljujejo Indijanci z Andov in si postavljajo zanimivo ograjena naselja. Tako bomo prispeli v Pisco, ki je dal ime najbolj znani perujski pijači in je izhodišče izleta na polotok Paracas, poimenovan po »paracas« vetrovih, ki spremljajo avgustovske peščene viharje in vsakič trajajo po tri dni. Tudi stara indijanska civilizacija tega področja je nosila ime Parakas. Po prihodu v pristanišče, nam bodo najprej postregli s kavo in jutranjim prigrizkom, nakar se bomo vkrcali na ladjo in odpluli proti arhipelagu Ballestas, ki je zaščiten kot narodni park. To je eden najpomembnejših morskih rezervatov na svetu s pisano druščino morskih ptic, pelikanov in zlasti kolonij morskih levov. Zaradi množice ptic je to področje znano po guanu, do 30 metrov debelih plasteh ptičjih iztrebkov, ki so domačinom vedno predstavljali odlično kompostno gnojilo. Poleg živalskega sveta, nas bodo navdušile tudi zanimive formacije erodiranih otokov, ki vzdolž obale tvorijo naravne loke ali ballestas, po katerih otoki nosijo ime. Po vrnitvi na obalo, bomo naredili dnevni počitek in bolj pozno kosilo,  nakar se bomo zapeljali med peščene sipine do zelo slikovite oaze Huacachina. Peščeni bregovi so odlične smučine, jezero v srcu oaze pa je zelo priljubljeno zaradi  zdravilnih učinkov sulfatno zelene vode. Dan bomo zaključili v Ici, v mestu večnega sonca sredi  vroče puščave, sicer pa znano po produktu nacionalnega likerja »pisco« in po odličnem tekstilu, v kakršnega so nekoč Indijanci oblačili svoje mumije. Hotelska namestitev in nočitev.

3. dan: četrtek, 19.10.2017  
ICA - CHAUCHILA - NAZCA
Po zajtrku se bomo zapeljali proti Nazci, ki je bila dolgo časa majhno in neznano puščavsko mesto, vse do prihoda Paula Kosoka, ki je leta 1939 prišel na to območje proučevati domnevne ostanke starodavnega namakalnega sistema ter nepričakovano naletel pred skrivnostno uganko človeštva. Odkril je v kompakten puščavski pesek odtisnjene linije, ki jih je dojel šele s prvim letalskim preletom celotnega področja, saj so dejansko nakazovale neke ogromne vzorce. Ko je sledil enemu nizu neprekinjenih linij, je odkril, da predstavljajo velikanske risbe ptic in drugih živali. Takoj je zaključil, da te podobe nimajo nič skupnega z namakalnim sistemom. Na poti pri Nazci se bomo ustavili v Chauchilli, kjer so stare civilizacije tega področja zapustile preko 100 pokopališč, kjer so v grobove mumij polagali dragocene tkanine, preproge, nakit in lončene predmete. Vse to se je zaradi suhe klime izredno dobro ohranilo do novejše dobe, ko so grobovi postali tarče roparskih skupin, vendar nekaj grobov z mumijami in s priloženimi predmeti, bomo še vedno videli. Tudi gorati svet, ki obdaja to pokrajino, je izjemno lep, še posebej zanimiva je 2.078 m visoka gora Cerro Blanco, ki jo poznamo kot  najvišjo peščeno sipino na svetu, zato privablja številne ljubitelje smučanja in deskanja na pesku. Popoldne si bomo ogledali še polja bombaža in izredno zanimiv sistem namakalne in pitne vode v Cantalloc aquaduktih ter Paredones, ostanek inkovskega administrativnega centra. Po prihodu v Nazco, hotelska namestitev in večerja.

4. dan: petek, 20.10.2017 
NAZCA - AREQUIPA
Po zajtrku se bomo odpeljali na polja »inkovskih risb« in tisti, ki boste rezerviral polet z malimi letali, si boste lahko s ptičje perspektive ogledali ta ogromen astronomski koledar ali karkoli so že te skrivnostne podobe pri Nazci. Nato se bomo usmerili nazaj k obali Pacifika in se vozili skozi obalni puščavski svet, ki se barvito spreminja v vse možne barve peska in kamenja. Kjer bo prihajala na dan voda, bomo naleteli na zelene oljčne nasade ter na njive artičok in druge zelenjave. Ustavljali se bomo v manjših krajih, kjer se nam bo kazala podoba vsakdanjega življenja današnjih Perujcev. Ti kraji so vedno živeli od bogatega ribištva, zato so se sem naseljevale cele kolonije japonskih priseljencev, ki so se kasneje močno asimilirali z domačini in so  iz svojih vrst celo dali predsednika Peruja. Prispeli bomo v mesto Camaná, ki je vedno bilo priljubljeno obmorsko letovišče za ljudi z goratih Andov. Sedaj je to letoviško mesto pozidano na novo, saj ga je pred leti katastrofalno uničil cunami, ki se je dvignil z globin Pacifika. Tu bomo tudi mi naredili odmor ter kosilo in nato slovo oceanu ter se začeli postopoma dvigati skozi spektakularno kamnito pokrajino proti Arequipi, ki leži na višini 2350 metrov. Arequipa je dobila vzdevek Belo mesto zaradi bleščeče beline lepih kolonialnih stavb in cerkva s fasadami iz sillarja, belega vulkanskega materiala iz okolice. Čeprav mesto leži na precejšnji višini, je še vedno v dolini, okrog pa se še višje dvigujejo gore do šest tisoč metrov, med katerimi je najlepša vulkanska gora Misti, visoka 5.822 metrov. Gora ima idealno podobo vulkanskega stožca, ki ostaja zasnežen vse leto, zato predstavlja izjemno naravno kuliso nad mestom. Hotelska namestitev in nočitev.

5. dan: sobota, 21.10.2017 
AREQUIPA
Ves dan bomo posvetili spoznavanju »belega mesta«, ki ga je ustanovil Francisko Pizaro 1534.leta.  Razgledali si bomo sam trg, ki je dan in noč poln ljudi, krasijo pa ga zelenice, cvetje, fontana in možica golobov. Ker je bila Arequipa vedno cerkveno zelo močna, si bomo ogledali kar nekaj njihovih ustanov. Najprej bomo vstopili v  jezuitsko cerkev Compañia De Jesús, ki ima izjemno razgibano fasado z motivi cvetja, sadja in ptičev, v notranjosti pa nas bo navdušila poslikana kupola kapele San Ignacio, kar so risali Indijanci in  uporabili kar svoje intenzivne naravne barve in motive, ki so bili  bližji njihovi indijanski duši, kakor strogim jezuitom. Nato bomo obiskali še katedralo, ki je bila zaradi potresno ogroženega območja grajena nenavadno nizko in široko, zato se njena širina vleče po celi dolžini glavnega trga. Sledil bo ogled  samostana Santa Catalina, ki se je po stoletjih skrivnostne izoliranosti končno odprl za javnost. Samostan je ustanovila  Maria de Guzman leta 1571 kot privatno ustanovo in določila,  da mora vsaka  družina v Arequipi  zapisati samostanu svojo drugo rojeno hčerko kot nuno do konca življenja.  Santa Katalina je pravo samostansko mesto  znotraj mesta, ima svoje ulice in trge, cerkve, hiše  z nunskimi stanovanji, pokopališče. Tu je nekoč v popolni izoliranosti bivalo po 450 nun, danes pa jih je ostalo le nekaj. Sedaj stanujejo le v enem delu samostanskega kompleksa, vse ostalo pa je na ogled obiskovalcem, da se sprehajajo po njihovih ozkih tlakovanih ulicah, med vrtovi in trgi ter opazujejo s cvetjem okrašena stebrišča in njihove nekdanje bivalne prostore. Prvi obiskovalci so bili zelo presenečeni, saj so bile nune znane po svoji zaobljubljenosti revščini in odrekanju, samostan pa je bil v resnici poln dragocenega pohištva in umetniških slik. Santa Catalina je resnično izjemno doživetje. Po ogledu vseh cerkvenih znamenitosti, se bomo malo samostojno potepali po mestnih ulicah, kjer je veliko prijetnih trgovinic in lokalov ali pa bomo ob primerni pijači s terase palače in restavracije Huasacache opazovali živahno dogajanje na Plaza de Armas. Popoldne si bomo ogledali še eno svetovno zanimivost tega mesta v odličnem arheološkem muzeju. Gre za deklico Juanito, ki je bila pred 500 leti v času svoje starosti okrog 13 let, izbrana med svojim ljudstvom, za obredno žrtvovanje na sveti vulkanski gori Ampato. Mumificirano deklico je zajel ledenik, kjer so jo odkrili šele 1995.leta. Na koncu se bomo popeljali še v okolico Arequipe na razgledno točko Yanahuara Mirador, kjer bomo deležni lepih pogledov na tri impozantne vulkanske vrhove Misti, Chachani in Picchu Picchu ter na kulturne terase ter lame in alpake, ki se bodo pasle na travnih zelenicah. Po končanih ogledih bomo zopet imeli nekaj prostega časa za potepanje po mestu in nabiranje različnih spominkov. Večerja v lokalni restavraciji in nočitev v hotelu.

6. dan: nedelja,
22.10.2017  AREQUIPA - PAMPA CAÑAHUAS - SALINAS AGUADA BLANCA -  JULIACA - ALTIPLANO - TITICACA - PUNO
Zajtrk v hotelu in nato vožnja, na kateri bomo podirali rekorde, saj bomo za vsakim ovinkom občutno višje na področju visoke gorske planote Pampa Cañahuas in narodnega parka. Salinas Aguada Blanca. Med potjo se bomo pogosto ustavljali, da bomo poslikali lame, alpake in vikunje, ki so podobne našim srnam, dajejo pa najmehkejšo volno na svetu. Tu se bomo prvič srečevali z Indijanci, ki nam bodo na vsakem postajališču ponujali svoje barvite pletene mojstrovine, po možnosti pa bomo pokukali tudi v kakšno vaško šolo, kjer so indijanski otroci deležni pouka v zelo skromnih razmerah. Ta dan bomo popili kakšen kokin čaj, da nam bo lajšal morebitne težave zaradi posebnih višinskih občutkov. Med vožnjo bomo deležni zelo lepih primerov eolskega tipa reliefa. Nadaljevali bomo čez prelaz Crucero Alta na višini 4.528 metrov in tako v osrčju Andov dosegli planoto Altiplano. Obseg planote znaša preko 100.000 km² in se širi  s področja Peruja še daleč naprej v  Bolivijo. V geološki strukturi tega področja najdemo veliko svinca, cinka, kositra in srebra, zato je zelo znana težka preteklost rudarjev tega sveta. Glavni del Altiplana zajema jezero Titicaca, legendarni kraj izvora inkovske civilizacije in njihovega boga Sonca. Gladina jezera Titicaca se nahaja na višini 3.810 metrov, dolgo je 194 km in široko 65 km. Z gorskih grebenov se bomo spuščali proti jezeru in se vmes ustavili v Lagunillas zaradi lepega pogleda na mala jezera in opazovanja ptic. Pod večer bomo dosegli Puno, centralno mesto z impozantno lego ob jezerskem nabrežju in s titulo stare in neuradne prestolnice Peruja. Namestitev v hotelu in večerja.

7. dan: ponedeljek, 23.10.2017 
PUNO - UROS - SILLUSTANI - PUNO
Po zajtrku bomo ves dan deležni uživanja naravnih lepot jezera Titicaca, ki s svojo modrino in velikostjo tretjine Slovenije deluje kot pravo morje, ponaša pa se tudi s podatkom, da je najvišje ležeče plovno jezero na svetu. Za Indijance je to jezero sveto, že več kot 2.000 let, še posebej za ljudstvo Aymara, ki živi prav na obalah Titicaca. Med njimi  še sedaj krožijo številne legende o bogatih inkovskih zakladih, ki so jih predniki skrili globoko na jezersko dno pred grabežljivimi Španci.  Dopoldne bomo z ladjo odpluli na otok Uros, ki je spleten iz trstičja ter spada v skupino plavajočih otokov na Titicaci. Obiskali bomo eno od indijanskih družin, spoznali njihovo nenavadno življenje, ki se začne in konča na plavajočem otoku sredi jezera. Moški s teh otokov se dnevno odpravijo v čolnih iz balse na ribolov in lov, ženske pa skrbijo za hišna opravila in otroke ter izdelujejo ročna dela, ki so vir zaslužka ob prihodu radovednih obiskovalcev. Po vrnitvi z Urosa nazaj na obrežje, bomo imeli kosilo na zgodovinski ladji El Coya, ki je pred dobrimi 100 leti bila najvišje plovna ladja na svetu, danes pa je zasidrana kot zanimiva restavracija. Popoldne se bomo podali na izlet v okolico Puna in obiskali kompleks Sillustani, kar je obsežno področje pokopavanja vladajoče elite ljudstva Aymara, ki je tukaj živelo kot predinkovska civilizacija. Ogledali si bomo »chullpas«, cilindrične pokopne stolpe, izlet pa bomo nadaljevali še malo naprej do lagune Umayo. Vrnitev v Puno  v naš hotel, nočitev.

8. dan: torek, 24.10.2017 
PUNO - TIWANACU - LA PAZ
Po bolj zgodnjem zajtrku nas bo pot vodila skozi vasi lepo obdelanega kmetijskega podeželja ob jezeru Titicaca ter  mimo malih mestec Acora, Ilave in Pomata do kraja Desaguadero, mejnega prehoda z Bolivijo, kjer bomo opravili obmejne formalnosti in se zapeljali v skrivnostni Tiwanacu, ki je  dosegel svoj višek okoli leta 700. V teh zlatih časih je bil Tiwanacu največja prestolnica na svetu in je veljal za zibelko ameriške civilizacije. Sledila bo vožnja z vmesnim postankom za kosilo,  v fascinantno bolivijsko prestolnico La Paz, ki je s 3.657 metri nadmorske višine, najvišje ležeča prestolnica na svetu. Z gornjega mestnega roba, se bomo spustili v središče mesta s 17 km dolgo spektakularno žičnico in tako doživeli enkratno lego bolivijske prestolnice. Na glavnem trgu Piazza Murillo, bomo videli vladne palače, prestižne hotele in katedralo sv.Frančiška, ki je po špansko bogato pozlačena. Najbolj je v cerkvi zanimiva poslikava, saj so Indijanci risali na način, kakor so si oni po svoje predstavljali svetnike in zgodbe krščanstva. Popoldanski čas bomo preživeli na ulicah »čarovniške tržnice«, kjer so se včasih in tudi še sedaj, prodajali posušeni živalski embriji in razna zelišča  za vrače in duhovne obrede Indijancev, s katerimi so zdravili ljudi. Te ulice bodo paša za oči in ugodna prilika za nakupe prelepih tekstilnih in drugih izdelkov domače ljudske obrti. Če bo čas dopuščal, se bomo nazadnje zapeljali še v Mesečevo dolino na spodnjem robu mesta, kjer se je oblikoval nenavaden relief zardi deževnega selektivnega izpiranja debelega sloja peščenjaka in blatnih usedlin, sicer vožnja v hotel  in nato odhod v restavracijo, kjer bomo imeli večerjo bolivijskih okusov hrane in bogat folklorni program.

9. dan: sreda, 25.10.2017
LA PAZ - COPACABANA - ISLA DEL SOL - PUNO
Po zajtrku se bomo vračali v Peru preko visoke bolivijske planote do Titicaca in tam dosegl mesto Copacabana, ki je najpomembnejše bolivijsko romarsko središče s katedralo in svetimi oltarji. Sledila bo plovba po jezeru Titicaca, kjer nam bodo med vožnjo postregli z malico. Potem bomo prestopili na tradicionalne čolne s trstičja, in se na  ta način popeljali po jezeru do  Sončevega otoka ali Isla Del Sol. Otok velja za rojstni kraj Manco Capaca in Mama Oclle, sina in hčere boga Viracoche,  za prva Inka in začetnika njihove civilizacije. Po izkrcanju se bomo povzpeli po stopnicah do izvira svete vode, si ogledali kmetijske terase, delavnico čolnov, izdelovanje tekstila na statvah, opravili obred daritve bogovom in si ogledali muzej indijanske civilizacije v Andih. Po doživetju Sončevega otoka se bomo vrnili na ladjo, kjer nam bodo med tem  pripravili kosilo. Med plovbo bomo lahko z ladijskega krova občudovali andske zasnežene vrhove, se pozno popoldne izkrcali na obali v Kasaniju, ter se z avtobusom odpeljali v Puno, hotelska nočitev.

10.dan: četrtek, 26.10.2017 
PUNO - LA RAYA - SICUANI - RAQCHI - ANDAHUAYLILLAS - CUSCO
Po zajtrku nas bo pot vodila v zelo odmaknjene kraje, kjer se je že zdavnaj ustavil čas. Prvi postanek bo v Pucari, kjer si bomo ogledali muzej ter izdelavo ljudske keramike, zlasti tradicionalnih živopisnih »puacara bikcev«.Potem se bomo dvignili na prelaz La Raya z višino 4.355 m, nakar se bomo spuščali proti mestu Sicuani ter imeli vmes kosilo. Potem bomo prispeli v Raqchi, ki je bil inkovski administrativni, ekonomski, vojaški in tudi verski center boga Virachoche. Zadnji ogled bo namenjen slikoviti kolonialni vasi Andahuaylillas, kjer se nahaja cerkev, ki velja zaradi izvirne poslikave, ter sakralne dekoracije v zlatu in srebru, za »Sixtinsko kapelo Amerike« Sledilo bo nadaljevanje proti mestu Cuscu, ki je obvezno ciljno mesto vseh perujskih potovanj zaradi samega mesta in zaradi izjemne kulturne in naravne dediščine v svoji okolici. Cusco je nedvomno bilo kulturno in historično srce inkovskega imperija, ki v prevodu svojega imena pomeni popek sveta. Božanski inkovski ustanovitelji mesta so Cusco zidali v podobi pume, da bi bila prestolnica tako močna, kakor je močna puma. Žal to ni bilo dovolj, saj je Pizaro gladko zrušil  »pumo« in na ruševinah zgradil mesto zmagovitih Špancev s cerkvijo Santa Domingo ter s katedralo na trgu Plaza de Armas. Namestitev v hotelu v Cuscu, večerja v restavraciji s folklornim programom.

11. dan: petek, 27.10.2017 
CUSCO - SAQSAYHUMAN - QENQO - PUCA PUCARA - TAMBO MACHAY - PISAC – URUBAMBA - OLLANTAYTAMBO - SACRED VALLEY
Po zajtrku bomo zapustili Cusco, saj si ga bomo ogledali dva dni kasneje ob vrnitvi. Zapeljali se bomo na vzpetino Saqsayhuman, kar pomeni glava pume. Tukaj so Inki imeli svetišče in so pozidali trdnjavo iz monolitnih skal, ki so tehtale tudi do 300 ton. Občudovali bomo neverjetno preciznost inkovskih kamnosekov in tehniko njihove gradnje. S te točke bomo imeli odličen razgled po celotnem Cuscu in od tukaj si bomo lahko predstavljali usodne vojaške spopade med Inki in Španci. V bližini si bomo ogledali cel sistem inkovskih gradenj. Qenqo je kraj nekakšnih hodnikov in predorov ter amfiteatra, ki je služili obredom žrtvovanja in urejanja mumije, takoj zraven je trdnjava Puca Pucara, ki je bila popotniško postajališče za inkovskega vladarja in malo naprej je izvir Tambo Machay, kjer bomo zajeli vodo iz vrelca večne mladosti. Voda še vedno, kot v inkovskih časih, priteka po skrivnih kanalih v manjši kamniti bazenček, imenovan »Inkovska kad«, ki je Inkom služila v kultnem obredu  čaščenju vode. Nato se bo začelo potovanje v pokrajinsko resnično lepo sveto dolino Urabambo z rodovitnimi kulturnimi terasami in širokim ravninskim delom, ki je dajal živež Cuscu in okolici. Spotoma bomo naredili krajši postanek v Awanacanchu,  v parku andskih živali in nato v mestu Pisac, kjer se bomo pasli na prizorih najbolj slikovite indijanske tržnice. Nadaljevali bomo v Ollantaytambo, ki je najpomembnejše kultno mesto v sveti dolini. Sam kraj izžareva dediščino inkovske arhitekture in deluje zelo prijetno ter slikovito. Po stopnicah med strmimi terasami se bomo povzpeli na vrh inkovske trdnjave in svetišča sonca, kjer bomo ponovno občudovali gradbeno znanje tega ljudstva. Dan bomo zaključili v Sacred Valley , hotelska namestitev in večerja.

12. dan: sobota, 28.10.2017 
SACRED WALLEY - OLLANTAYTAMBO- AGUAS CALIENTES - MACHU PICCHU - SACRED VALLEY
Ta dan bomo pustili osnovno prtljago v hotelu in v nahrbtnik naložili samo nujno opremo za celodnevni izlet na Machu Picchu.  Po zajtrku se bomo odpeljali na železniško postajo in vstopili na vlak Vistadome, ki nas bo po dveh urah zelo slikovite vožnje po dolini reke Urubamba, pripeljal v Aguas Calientes, kraj termalnih izvirov. Tam bomo prestopili na avtobus in se zapeljali do ruševin »izgubljenega mesta Inkov«, ki leži sredi visokih gora v pragozdu nad globokimi soteskami. Ves svet pozna to naselbino kot Machu Picchu, ki je ostal neodkrit vse do prihoda ameriškega raziskovalca Hirama Binghama leta 1911.  Bil je prepričan, da je odkril ruševine pozabljenega mesta Vilcabamba, vendar so kasnejši raziskovalci razvili vrsto drugih teorij o skrivnosti Machu Picchuja, kjer je živelo okoli 700 ljudi, ki so poizkušali preživeti špansko konkvisto v neodkriti odmaknjeni legi na planoti sredi visokih gora. Ogledali si bomo ostanke stanovanjskih poslopij, templjev, utrdb in se sprehodili po strmem pobočju kmetijskih teras. Prevzeti od izjemnih pogledov in močnih vtisov, da smo končno res prišli na Machu Picchu, poslikali izjemne fotografske motive in duhovno podoživeli ta košček sveta, bomo popoldne zapustili skrivnostno inkovsko dediščino ter se spustili  nazaj v Aguas Calientes. Z vlakom se bomo odpeljali nazaj na železniško postajo Ollantaytambo oziroma v Sacred Valley v naš hotel na večerjo in nočitev.

13. dan: nedelja, 29.10 2017   
SACRED VALLEY - CHINCHEROS - LAS SALINAS DE MARAS - CUSCO - LIMA
Po zajtrku se bomo odpeljali v smeri Cusca in si v Morayu ogledali zanimive poljedelske obdelovalne terase, ki so jih Indijanci uredili v obliki nekakšnega amfiteatra. Potem bomo nadaljevali proti Sveti dolini v Las Salinas de Maras, kjer bomo zagledali dolino solin in solinarje, ki s trdim delom pridobivajo sol, ki prihaja na polja iz izvira slane vode. Sledilo bo kosilo in potem vožnja v Chincheros, kjer si bomo ogledali verjetno eno od najbolj zanimivih perujskih cerkva, saj spada med prve, ki so jih naredili Inki po sprejemu španske oblasti in krščanstva. Kruti Španci so od njih zahtevali, da so cerkev pozidali na temeljih zrušenega inkovskega svetišča. Njena posebnost je v zanimivih freskah in drugih slikah. Pred cerkvijo pa je še ena od tistih tržnic, ki nas ne pustijo ravnodušne, saj je toliko pisane robe ali pa le zanimivih obrazov indijanskih prodajalcev ter celih gruč njihovih otrok.. Pozno popoldne se bomo zapeljali na letališče v Cuscu in poleteli v Limo, namestitev v hotelu ter nočitev.  

14. dan: ponedeljek, 30.10.2017  
LIMA - EVROPA
Po bolj poznem zajtrku in prostem času v hotelu za ureditev prtljage pred poletom, si bomo preostali čas ogledovali Limo, center perujske prestolnice, ki se je prvotno imenovala Kraljevo mesto in jo je 1535 ustanovil Francisco Pizarro. Od takrat, pa do osamosvojitve Peruja, je bila Lima najpomembnejše špansko mesto vse Latinske Ameriki. Lima ima različne obraze posameznih mestnih četrti, od prestižnega Mirafloresa do aristokratskega in finančno poslovnega centra ter tistih četrti, kjer domuje revščina in brezizhodnost. Med sprehodom po bahavem centru, bomo videli glavne stavbe na trgu Plaza de Armas, med njimi škofijsko ter vladno palačo, ki stoji na prostoru nekdanje Pizzarove hiše ter mestno hišo in nekatere rezidenčne palače. Zavili bomo tudi v katedralo in tam poiskali Pizarrovo grobnico ter naše potovanje zaključili z obiskom v Larco muzeju, kjer bomo ob bogatih eksponatih naredili povzetek kulturno zgodovinskih obdobij Peruja, kakor smo ga spoznavali v času potovanja. S poznim  popoldanskim  poslovilnim kosilom, bomo zaključili naš potovalni program  in se nato odpeljali na letališče,  polet proti Evropi ob 21.05 uri.

15. dan: torek, 31.10.2017
EVROPA - BENETKE - LJUBLJANA - ŠKOFJA LOKA
Po pristanku v Madridu in nadaljevalnem letu v Benetke, kjer bomo pristali ob 21.50 uri, bo sledil prevoz v Ljubljano oziroma v Škofjo Loko.

CENA : 3.530 Eur         najmanj 25 oseb

Cena vključuje:
- letalski prevoz Benetke-Lima, Cusco-Lima, Lima-Benetke
- letališke takse in varnostne pristojbine znašajo 95 Eur* / navedeni nformativni znesek je veljaven na dan priprave  programa, točen izračun letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred odhodom /
- avtobusni prevozi po Peruju in Boliviji
- 13 x prenočišče z zajtrkom, hoteli 3*/4*, dvoposteljne sobe
- 8 x večerje
- 7x kosila
- 1 x poslovilno kosilo v Limi
- 2 x folklorni program ob večerji
-  ladijsko križarjenje po jezeru Titicaca
-  ladijski izlet na otok Uros
-  vlak Vistadome v Aguas Calientes/Machu Picchu
-  vstopnine po programu ogledov
- lokalni vodniki
- slovensko turno vodenje, licenca GZS
- nezgodno zavarovanje potnikov in prtljage
- organizacijski stroški agencije in DDV

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                                                                                        15 EUR
- soba 1/1                                                                                                                                               480 EUR
- napitnine voznikom in lokalnemu turnemu vodniku                                                                         cca 60 USD
- izstopne letališke takse v Cuscu  in v Limi                                                                                      cca 40 USD               
- fakultativni polet s takso nad linijami Nazca                                                                                        100 USD 
- transfer na letališče v Benetke, cena  naknadno   glede na števila potnikov

Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                                                                                      184 EUR
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja/odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini/  (individualno/družinsko):        195 EUR

ROK PRIJAVE: 12.09.2017 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav:

PRIJAVA
je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista in podpisa pogodbe o potovanju, na podlagi katere prejmete predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 700 Eur
- ostalo obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije, se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, za, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 25 potnikov, se opravi pri plačilu zadnjega obroka poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
3.595 Eur / nad 20 oseb
3.690 Eur / nad 15 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni ob najvišji udeležbi. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe v primeru, če bo ob koncu razpisa manjša udeležba po ceni aranžmaja, kakor je navedeno v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

CEPLJENJE proti rumeni mrzlici je s strani slovenskega zavoda za varovanje zdravja sicer zahtevano za potovanje v Peru, vendar pa je  po našem  programu potovanja  razvidno, da ne bomo potovali v tropska področja Peruja, kjer obstoja nevarnost, okužbe, zato cepljenje za ocenski in gorski predel Peruja, dejansko ni  potrebno. Odločitev o cepljenju prepuščamo vsakemu potniku. Za več informacij se obrnite na ZZV oz. preverite na spletni strani Zdravi na pot in nazaj

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC D.O.O.
Šolska ulica 2 4220 Škofja Loka
Tel: 04 / 50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si  

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.

 

 
 
 

Cena: od 3.530,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.