04 / 50 62 500

 
 
 

Pomoč in informacije

 

Za pomoč pri rezervaciji in za ostale informacije pokličite :

04/50 62 500

ponedeljek-petek: 08.30 -16.30

ali nam pišite na:

 pisanec@pisanec.si

 
 
 
IZBERITE POTOVANJE ZASE:
 

Mauritius in Reunion

 
  • Sanjska otoka indijskega oceana
  • od 2.590,00 €
  • 03.-12.10.2017(10 dni) / Letalo
  • Prijava do 01.08.2017
 
Datum odhoda NAD 30 OSEB NAD 25 OSEB NAD 20 OSEB NAD 15 OSEB NAD 10 OSEB
03/10/2017 2.590,00 € 2.630,00 € 2.690,00 € 2.770,00 € 2.820,00 €

RÉUNION nas očara z lepoto prvobitne narave, je vulkanski otok v tropskem zelenju in cvetju, obliva ga kristalno čisto turkizno morje, krona narave po so preko tri tisoč metrov visoki gorski vrhovi, s katerih se spuščajo stoteri slapovi. Na otoku se prepleta pisana kultura afro-indijskega prebivalstva, glavni pečat pa mu dajejo kreoli s pridihom francoskega šarma. Na obali se menjajo črne vulkanske plaže in prelomne pečine v senci zelenih palm, v notranjosti po občudujemo obsežne plantaže vanilje in tropskega sadja in zelenjave. MAURITIUS je v marsičem njegovo nasprotje z blago valovito pokrajino, ki jo prekrivajo neskončni nasadi  sladkornega trsa. Vendar ima tudi ta otok spektakularna gorovja, kanjone in slapove, izjemne botanične vrtove, orjaške želve in najlepše koncerte ptičjega zbora v krošnjah deževnega gozda, pa tudi svoje slavne plaže, ki privabljajo sladokusce z vseh koncev sveta. Nepozabna so tudi doživetja mestnih tržnic in usedlin kolonialne dobe. Oba otoka pa imata še nekaj, kar je mogoče vredno največ in to so ljudje, ki so tako prisrčno prijazni in gostoljubni, da njihovih obrazov in nasmehov ne pozabimo, ko smo že daleč od obeh biserov Indijskega oceana. Vse to bomo doživeli, saj vam ponujamo potovalni program s kančkom uživanja na plažah in toplem soncu Réuniona ter Mauritiusa, kjer je čarovnija vremenskih kombinacij ustvarila dvanajstmesečno poletje s pogostimi tropskimi plohami in lokom barvite mavrice.

1.dan: torek, 03.10.2017
LJUBLJANA - ISTANBUL- MAURITIUS    
Zbor potnikov na letališču Brnik ob 18.00 uri in polet letala proti Istanbulu ob 20.05 uri, od koder bomo kmalu nadaljevali polet do MAURITIUSA. Na poletih so vključeni obroki.

2.dan: sreda, 04.10.2017
MAURITIUS
Na Mauritiusu bomo pristali ob 12.40 uri, uredili vse formalnosti na letališču ter se nato zapeljali v priljubljeni Flic en Flac, kjer se bomo namestili v hotelu 5*.  Preostanek popoldneva se bomo sproščali na prekrasni beli plaži in se kopali v turkiznem morju, nato pa po večerji prenočili.

3.dan: četrtek, 05.10.2017                               
MAURITIUS
MAURITIUS / počitniški resort: zajtrk in prosto za počitek na hotelski plaži ter kopanje v morju ali v bazenu. Večerja in nočitev.
Opcija poldnevnega fakultativnega izleta:
MOKA - PORT LUIS - PAMPLEMOUSSES  (doplačilo 55 €)
Po zajtrku se bomo zapeljali v najlepši botanični park Mauritiusa z imenom PAMPLEMOUSSES, ki je resnično izjemno botanično doživetje s celo paleto najrazličnejših palm in drugih drevesnih vrst ter z znamenitimi vodnimi lilijami, ki imajo premer plavajočih listov preko dveh metrov. Pot bomo nadaljevali v mestece MOKA na ogled stare podeželske vile značilnega kreolskega stila z imenom Eureca. Ogledali si bomo to prijetno kolonialno vilo, ki jo je svoje dni uporabljala tudi britanska kraljeva družina za čas njihovih počitnic na sanjskem Mauritiusu. Nato se bomo zapeljali v PORT LUIS, glavno mesto Mauritiusa, kjer je marsikaj zanimivega, od Blue Penny muzeja, kjer hranijo najdražjo znamko na svetu, do moderne mestne četrti Caudan Water, kjer so nanizane številne trgovinice in prijetni lokali, do starega mestnega predela iz časov kolonialne dobe in seveda do pisane mestne tržnice, ki ponuja vse, kar zraste ali se naredi na otoku. Po končanem programu poldnevnega izleta vrnitev v hotelski resort in prost preostanek dneva na soncu in belem pesku.

4.dan: petek, 06.10.2017   
MAURITIUS
MAURITIUS / počitniški resort: zajtrk in prosto za počitek na plaži ter kopanje v morju ali v bazenih resorta. Večerja.
Opcija celodnevnega fakultativnega izleta:
BOIS CHERI - CHAMAREL FALLS  - COLOURED EARTH - PLAINE CHAMPAGNE - GRAND BASSIN - TAMARIND (doplačilo 95 €)
Ker je otok zelo vreden ogleda, vam fakultativno ponujamo celodnevni izlet na južni del otoka. Zapeljali se bomo v pokrajino, kjer so številni čajni nasadi, da si bom ogledali plantažo čaja na posestvu BOIS CHERI ter tudi pokušali čarobno moč čajnih napitkov. Zatem se bomo povzpeli v gorata višavja in odkrivali lepote narodnega parka CHAMAREL, med katere sodita zlasti CHAMAREL FALLS, slapovi visoki 83 metrov in COLOURED EARTH, zemeljska skorja v sedmih barvnih odtenkih metalnih oksidov. Med potjo bomo imeli tudi organizirano kosilo kreolske kuhinje. V nadaljevanju bomo med vožnjo po gozdnati planoti PLAIN CHAMPAGNE, deležni lepih razgledov proti morju in na mogočni bazaltni klif LE MORNE BRABANT, ki se z višino 555 m direktno dviga iz morja, na drugo stran pa se nam bo odpiral pogled na kanjon reke Noire ter na glavne otoške vrhove Black River Peak, Mont.du Rempart in slikoviti Mount Pieter Both. Ustavili se bomo pri kraterskem jezeru GRAND BASSIN, kjer so si hindujski prebivalci Mauritiusa zgradili največji tempelj Mahe Shivaratree, pri katerem se odvija največje hindujsko romanje izven Indije. Večerni prihod v hotel.

5.dan: sobota, 07.10.2017                                         
MAURITIUS
Zajtrk in prosto za počitek na beli peščeni plaži ter kopanje v morju ali v bazenih resorta. Večerja in prenočevanje.

6.dan: nedelja, 08.10.2017
MAURITIUS - REUNION/ ST.ANDRÉ - HELL BOURG – ST. DENIS
Po zgodnjem zajtrku bomo zapustili naš hotel na Mauritiusu in se zapeljali na letališče, od koder bomo poleteli na sosednji otok Reunion. Po 45 minutnem poletu bomo pristali na Reuinonu in pričeli avtobusno vožnjo vzdolž vzhodne obale proti mestu ST.ANDRE in se spotoma ustavili pri nasadih vanilije, kjer se bomo podučili o tej začimbi in jo seveda lahko tudi kupili. Nato se bomo poslovili od nižinskega obalnega pasu in začeli doživljati fantastično vzpenjanje med številnimi slapovi po ozki dolini reke Mât v gorato notranjost z bujno vegetacijo, ki buhti v pogostem tropskem deževju. Najprej bomo dosegli mestece Salazié, ki je posodilo  ime  atraktivni pohodniški turi Cirque de Salazié, ki vodi med vrhove okrog dveh tisočakov. Naš cilj bo očarljiva gorska vas HELL-BOURG, ki ima slikovito lego v izjemnem naravnem amfiteatru pod najvišjo otoško goro. Vegetacija je povsod tropsko bujna, vmes pa so nanizane kreolske hiške iz obdobja okrog 1840. leta. Tu si bomo privoščili okusno kreolsko kosilo, nato pa se bomo vrnili do obale in se usmerili v glavno mesto St.Denise, ki spominja na mnoga francoska mesta, saj je Réunion še vedno francoski departma. Mesto se je začelo razvijati 1668, ko je v naravnem pristanišču pristala prva francoska kolonialna ladja. Današnji center z vsemi znamenitimi stavbami, je nanizan ob glavni ulici Rue Juliette Dodu, ki začenja v pristanišču Le Barachois in preseka mesto vse do botaničnega vrta. Med krožno vožnjo bomo videli najlepše kreolske stavbe, mestno hišo in odkrili tako katoliške cerkve kakor hindujske templje in mošeje, saj je Saint Denis multikulturno mesto v vseh ozirih. Namestili se bomo v hotelu in imeli prost večer za samostojno večerjo v eni izmed številnih restavracij.

7. dan: ponedeljek, 09.10.2017            
ST.DENISE - STE.ROSE - ANSE DES CASCADES - ST.PHILIPPE  - ST.PIERRE – ST. GILLES
Po zajtrku se bomo spustili nazaj na kmetijsko bogato vzhodno obalo, kjer na plantažah gojijo vse od dišeče vanilje, kave, manga, ananasa in riža do sladkornega trsa ter celo koruze. Vedno bolj se bomo približevali vznožju največjega otoškega vulkana PITON DE LA FOURNAISE, ki je nazadnje močneje izlival lavo 2002. leta. Ustavili se bomo v kraju STE.ROSE, ki ima zanimivo cerkev Notre Dame de Laves, ki velja za največji čudež na otoku, saj se je 1977. leta tekoča lava razmaknila in obšla cerkev, vse ostalo pa je bilo uničeno. Prečkali bomo tudi viseči most Pont d'Anglais, ki je bil v času postavitve najdaljši tovrstni most na svetu. Vsi ti kraji ob obali slovijo kot ribiške naselbine, pa tudi po številnih domačih obrteh, kot so izdelovanje mila in stoterih vrst dišečih parfumov. To področje ima zanimivo rastje, zato bomo v kraju ANSE DES CASCADES zavili do obale v gozd, na ogled endemičnih palm z imenom »slonove noge«. Na naši poti se bo vedno bolj stopnjevala zanimivost vulkanske pokrajine, kjer so nekoč jeziki lave z 2631 metrov visokega vulkana La Fournaise prodrli skozi tropski gozd in se zlivali v morje. Tako bomo prečkali lavinsko polje Le Grand Brûlé med rtoma Pte des Cascades in Pte de Tremblet, kjer je lava oblikovala zanimive podobe. Po obalni cesti bomo dosegli Pte de la Table in s tem obalo »divjega juga« ali SUD SAUVAGE ter prišli do mesteca St.Philippe in nadaljevali do slikovitega rta Cap Mechant, ki ga bomo doživeli kot mogočen spopad morja in skalovja, ki so ga za varno skrivališče uporabljale tudi gusarske ladje. Pot bomo nadaljevali v pokrajino manj tropske oziroma monsunske klime, ki bolj ustreza mandarinam, limonam, žafranu, kafri in različnim rožicam, saj je vzdevek tega dela obale »dežela tisočerih cvetov«. V mestu ST.PIERRE, ki je turistični center jugozahodne obale, bomo poiskali nekropolo in grob Sitarana, največjega reunionskega razbojnika in neustrašnega gusarja, ki se ga nekateri še danes bojijo, drugi pa ga častijo v okviru črne magije. Namestitev v hotelu za poslednji 2 noči, večerja in prenočevanje.

8.dan: torek, 10.10.2017             
ST.GILLES - ST.PIERRE - CILAOS - LE GOUFFRE - ST.GILLES
Tudi tega dne se bomo lahko veselili naravnih lepot Réuniona. Po zajtrku bomo zavili v fantastične predele gorate notranjosti, kjer se nahaja še ena prelepa gorska pohodniška pot Cirque de Cilaos. Na tej poti bomo vijugali čez visoke prehode in po dolini alpskega izgleda ter čez brzice vodnatih rek in se pogosto ustavljali zaradi spektakularnega fotografiranja. Na koncu se bomo pripeljali do enkratne razgledne točke Roche Marveilleuse, kjer se nam bo odprl pogled na venec gora, vključno z 3070 metrov visoko goro PITON DES NIEGES. Nato si bomo ogledali samo mesto CILAOS, ki se je začelo razvijati kot zdraviliški kraj bogatih kolonialistov v ogromnem vulkanskem kraterju. Ugledne dame tega mesta so se že v kolonialnih časih organizirale kot ljubiteljske umetnice izdelovanja čipk in vezenin, zato se tudi gospe današnjih časov še vedno tradicionalno povezujejo v delovni krožek Maison de la Broderie in zato so vezenine še sedaj spominek Cilaosa. Gospodje so se organizirali drugače, saj so zasadili francosko vinsko trto, zato bomo v prostem času za kosilo imeli tudi priložnost, da si privoščimo kozarček lokalnega vina. Popoldne se bomo vrnili nazaj na jugozahodno obalo in naredili še foto postanek pri mogočnih bazaltnih klifih LE GOUFFRE, ob katerih se z vso silovitostjo penijo divji morski valovi. Vrnitev v naš hotel, večerja in prenočevanje.

9.dan: sreda, 11.10.2017                                        
ST.GILLES – MAURITIUS – EVROPA    
Po zajtrku si bomo lahko privoščili še malo jutranjega kopanja, nato pa se poslovili od Indijskega ocena ter se odpeljali na letališče Roland Garros ter poleteli nazaj proti Mauritiusu. Po pristanku se bomo odpravili na zanimiv izlet v pokrajino sladkornega trsa SAVANNE.  Obiskali bomo park LA VANILLE CROCODILE PARC, kjer bomo spoznali pestri živalski svet otoka od najbolj pisanih metuljev do krokodilov in orjaških želv, ki so stare tudi preko 100 let in tako velike, da nas lahko ponesejo na svojih oklepih. Vrnili se bomo na letališče in se prijavili na večerni polet proti Evropi.

10.dan: četrtek, 12.10.2017
ISTANBUL – LJUBLJANA
V Istanbulu bomo pristali ob 04.45 uri in kmalu zatem nadaljevali polet proti Ljubljani, kjer bomo predvidoma pristali ob 08.15 uri.

CENA : 2.590 Eur               nad 30 oseb

Cena vključuje:
- letalske vozovnice Ljubljana - Istanbul – Mauritius – Istanbul - Ljubljana; Mauritius – Réunion – Mauritius
- letališke takse in varnostne pristojbine                  *450 Eur                         
* Točen izračun vseh letaliških pristojbin bo znan 10 dni pred    odhodom. V programu je naveden okvirni znesek, veljaven na   dan priprave programa.
- transfer letališče - resort – letališče na Mauritiusu
- 4 x polpenzion v hotelu 5*/Mauritius, 1/2 soba
- 3 x namestitev z zajtrkom v hotelu***  Réunion, 1/2 soba
- 2 x hotelska večerja -
- 1 x kosilo v Hell Bourgu
- vse avtobusne ture in stroški voznika na Reunionu
- slovenski vodnik z licenco GZS
- obvezni lokalni vodnik na Mauritiusu
- nezgodno zavarovanje
- organizacijski stroški agencije

Cena ne vključuje:
- strošek prijave                                                                          15 Eur
- soba 1/1                                                                                  490 Eur
- napitnin voznikom in lokalnim vodnikom (priporočljivo v skupnem znesku 15 Eur)                      
- celodnevni fakultativni izlet: 95 Eur / min.10 oseb   /prevoz, lokalni vodnik, kosilo, vstopnine/
- poldnevni fakultativni izlet: 55 Eur / min.10 oseb   /prevoz, lokalni vodnik, vstopnina/  Dodatna zavarovanja:
- odpovedni riziko v primeru višje sile                                     138 Eur*
*Premija zavarovanja rizika odpovedi je odvisna od cene potovanja glede na udeležbo
- zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini  (individualno/skupinsko)
- celosten paket zavarovanja /odpov. riziko + zavar. z asistenco v tujini (individualno/družinsko):  149 Eur

ROK PRIJAVE: do 01.08.2017 oziroma do zasedenosti prostih mest. Kasnejše prijave možne le na vprašanje o prosti kapaciteti letala in hotelov.

SEDEŽNI RED na avtobusu po zaporedju prijav.

PRIJAVA je veljavna z izpolnitvijo prijavnega lista, na osnovi katerega vam izstavimo predračun za plačilo stroška prijave in obrokov.

ROKI PLAČIL:
- akontacija ob prijavi: 300 Eur
- ostali obroki po predračunu do odhoda
Pri plačilu akontacije se obračuna tudi strošek odpovednega rizika, če ga stranka naroči v prijavnem listu.

PORAČUN: v primeru manjše udeležbe od 30  oseb, se opravi pri plačilu zadnjega obroka  poračun, glede na dejansko število udeležencev po naslednji cenovni lestvici:
2.630 Eur / nad 25 oseb
2.690 Eur / nad 20 oseb
2.770 Eur / nad 15 oseb
2.820 Eur / nad 10 oseb
Potniku ob prijavi izstavimo predračun po najnižji ceni aranžmaja, ki je predvidena za najvišjo udeležbo. Potnik nepreklicno soglaša, da ne more odstopiti od pogodbe, če bo ob koncu razpisa tudi manjša udeležba po ceni aranžmaja, ki je navedena v razpredelnici.

POTOVALNI DOKUMENT: potni list, veljaven vsaj še 6 mesecev po zaključku potovanja.

VIZA IN CEPLJENJE
: nista potrebna

Avtor programa in organizator potovanja:
POTOVANJA PISANEC d.o.o.
Šolska ulica 2
4221 SKOFJA LOKA
Tel: 04/50 62 500
e-pošta: pisanec@pisanec.si
www.pisanec.si

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa in pogodbe, ki je sklenjena z izpolnitvijo prijavnega lista in so vam na voljo v poslovalnici kot priloga k programu oziroma na spletni strani.
 

 
 
 

Cena: od 2.590,00 €

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.